Haberler

Iraklı Kürtler PKK'yı İstemiyor

Güncelleme:

Irak'ın Duhok iline bağlı Zaho İlçesi Kaymakamı Halil Muhammet, bölge halkının artık terör örgütü PKK'nın topraklarından çıkmasını istediğini belirtti.

Irak'ın Duhok iline bağlı Zaho İlçesi Kaymakamı Halil Muhammet, bölge halkının artık terör örgütü PKK'nın topraklarında kalmasını istemediğini söyledi.

"HALK PKK'YI İSTEMİYOR"

Muhammet, Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "PKK'nın kampları nedeniyle Zaho sınırları içindeki 184 köyden 115'ine gidemiyoruz. Dolayısıyla hiçbir çalışma yürütemiyoruz. Vatandaşlarımız da köylerine gidip bağ bahçesini, tarlasını, arazisini değerlendirmek istiyor. Fakat PKK buna izin vermiyor. Bölge halkı artık PKK'nın bölgeyi terk etmesini istiyor" ifadelerini kullandı.

Erbil'in Revanduz ilçesine bağlı Zargeli köyü sakinleri de PKK militanlarının bölgelerinden çıkması için Mesut Barzani'den yardım istemişlerdi. Köy sakinleri, PKK'nın bölgedeki varlığını Barzani'ye şikayet etmişti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani de PKK'nın Irak topraklarından çıkmasını istemişti.

Kaynak: AA / Dünya

Mesut Barzani Duhok Zaho Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (11)

mico:

Pkk olmasa isid araplar sizi bir kasik suda bogar siz sisko pesmergelere mi guveniyorsunuz kurtlerin teminati pkk gerilasidir

11
135
yanıtYanıtla
URFA:

E BİZ ZATEN İSTEMİYORUZ.

57
20
yanıtYanıtla
pkklı olmak alçaklıktır:

bu şerefsizleri israil kendine köle olarak istiyor

50
9
yanıtYanıtla
KÜRTLERLE PKK ARASINDA KAVGA ÇIKACAK:

HADİ PEŞMERGE HADDİNİ BİLDİR ŞU PKKEYE

39
7
yanıtYanıtla
TÜRK:

lan herseye yalan diyorsunuz pkk öldürülür yalan dersiniz gerçek su pkk nın sonu cok yakında gelecek!

26
5
yanıtYanıtla
Mehmet Ankara:

Arkadaşlar barış isteniyor ama ne barışı, PKK teröristleri devlet değil ki. Bugün affetsen üç gün sonra yine tehdit etmeye başlarlar. Bu yüzden barış kelimesi çok saçma ve neyin barışı olacak bu söylenenler? Ben de bir kürdüm ve her türlü özgürlük bana da var. Bence terör sonucu ne olursa olsun bitirilmelidir. Çıkarcı ülkelerin oyununa gelmeyelim.

25
5
yanıtYanıtla
pkkdusmanı:

lanet olasıca ınsanlar artık pkk dan korkuyolar reklam yapıyolar ama turkun kanı asıldır sızı o kanda bogacagımızdan emın olabılırsınız

17
11
yanıtYanıtla
dilek:

Pkk yı anca avrupa ister.misafir eder.besler.

19
6
yanıtYanıtla
MALOZLAR:

Tabi ya Kimse İstemiyor Demi :D

4
4
yanıtYanıtla
PELİN UÇAR:

BOMBA KORKUSU. .

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title