Haberler

Gazze'de çöp birikimi salgın riskini arttırıyor

Güncelleme:

İsrail ablukası altındaki Gazze'de hava saldırısı riski nedeniyle toplanamayan çöpler, salgın riskini arttırıyor. Belediyelere bağlı kamyonların saldırı riski nedeniyle çöpleri toplayamaması sonucu çöpler sokaklarda ve yerleşim yerlerine yakın alanlarda birikiyor. Oluşan çöp yığınları çatışmaların yaşandığı bölgede salgın riskini arttırarak insani krizi daha da derinleştiriyor.

İsrail ablukası altındaki Gazze'de hava saldırısı riski nedeniyle toplanamayan çöpler, salgın riskini arttırıyor.

İsrail'in 18 gündür devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde kamu hizmetleri durma noktasına geldi. Belediyelere bağlı kamyonların saldırı riski nedeniyle çöpleri toplayamaması sonucu çöpler sokaklarda ve yerleşim yerlerine yakın alanlarda birikiyor. Oluşan çöp yığınları çatışmaların yaşandığı bölgede salgın riskini arttırarak insani krizi daha da derinleştiriyor.

"Çöpün toplanamaması, hastalıkların yayılmasına yol açacak büyük bir sorun"

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Maghazi'nin belediye başkanı Dr. Hatem Al-Ghamri, kamyon şoförlerinin İsrail'in hava saldırılarının hedefi olmamak için görevlerini yapamadığını söyledi. Ghamri, "Çöpün toplanamaması, hastalıkların yayılmasına ve halkın acılarının artmasına neden olacak büyük bir sorundur" dedi. Ghamri, rastgele çöp toplama alanları oluşturulduğunu, ancak bunların yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirtti. - GAZZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İsrail Gazze Sağlık Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title