Haberler

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner Lübnan'da

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Resmi Bir Ziyaret Çerçevesinde, Siyasi Çalkantıların Yanı Sıra Terör Eylemleri, Fethul İslam Örgütü ile Lübnan Ordusu Arasında Yaşanan Çatışmalarla Sarsılan Lübnan'ın Başkenti Beyrut'a Geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, resmi bir ziyaret çerçevesinde, siyasi çalkantıların yanı sıra terör eylemleri, Fethul İslam Örgütü ile Lübnan Ordusu arasında yaşanan çatışmalarla sarsılan Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geldi.

Havaalanında Telekomünikasyon Bakanı Mervan Hamade tarafından karşılanan Kouchner, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Fransa'nın Lübnan'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığından yana olduğunu söyledi.

Kouchner, "Bildiğiniz gibi Lübnan'a özel bir bağlılığım var. Bu ülke, bir kez daha zor bir süreçten geçmekte. Dışişleri Bakanı olarak ilk kez buraya gelme fırsatım oluyor. Başbakan ile görüşmem sonrasında bir başın açıklamamız olacaktır" dedi.

Fransız Bakan daha sonra Başbakanlık binasında Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora ile biraraya geldi.

(SA-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title