Haberler

Erhan Göksel Otel Odasında Ölü Bulundu

Araştırmacı Ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel, ABD'de New Jersey Eyaleti'nde Kaldığı Otel Odasında Yaşamını Yitirdi.

Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel, ABD'de New Jersey Eyaleti'nde kaldığı otel odasında yaşamını yitirdi. Erhan Göksel'in ölüm nedeninin yapılan otopsi sonunda belirleneceği öğrenildi. Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletler'deki Büyükelçisi Namık Tan'ın, Erhan Göksel'in ölümüyle ilgili araştırma başlattığı bildirildi. Erhan Göksel, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

New Jersey Eyaleti'nde Comfort Inn Oteli'ndeki kalan Erhan Göksel, otel görevlileri tarafından odasında ölü olarak bulundu. Otel yetkilileri Göksel'in Türkiye'deki ailesini arayarak ölüm haberini verdi. Ölüm haberi üzerine ABD'de bulunan Göksel'in yakın arkadaşı otele gelerek yetkililerden bilgi aldı. Erhan Göksel'in ölüm nedeninin yapılan otopsi sonunda belirleneceği öğrenildi.. Bu arada . Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletler'deki Büyükelçisi Namık Tan'ın, Erhan Göksel'in ölümüyle ilgili araştırma başlattığı öğrenildi.

Türkiye'de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak sorgulanan ve daha sonra tututksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Erhan Göksel Türkiye'deki 'Verso' adlı araştırma şirketini kapattıktan sonra ABD'ye gitmişti. Son olarak Göksel, New York'taki 'JP Morgan' adlı bir araştırma şirektinde danışman olarak görev yapıyordu.

ERHAN GÖKSEL KİMDİR?

Ankara'da 1959'da dünyaya gelen Göksel, 1976 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'ne girdi. Ardından ekonomi doktora eğitimini yaptı. Politik psikoloji üzerine ıalıştı. 1987'de çalışmakta olduğu Ankara Numune Hastanesi'nden istifa etti. Politik danışmanlık hizmetlerine, 1989'da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'ni kurarak Adnan Kahveci ile birlikte başladı. Göksel, Turgut Özal, Sşleyman Demirel, Tansu çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Melih Gökçek gibi siyasilere danışmanlık yaptı. 1996'da Bulgar Başbakanı Kostov'un, 1999'da ise Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in başkanlık kampanyalarını yürüten Göksel, 1998 ile 2000 yılları arasında ABD'de Başkan Yardımcısı Al Gore'a Ortadoğu danışmanlığı da yaptı.

Nafiz ALBAYRAK/ NEW JERSEY, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title