Haberler

"Erdoğan Mübarek Değil"

Güncelleme:

Gezi gösterilerinin anlamı, yurt dışında Türkiye'yi yakından izleyen uzman ve akademisyenlerce yoğun biçimde tartışılıyor.

İsrailli akademisyen Efrat Aviv, " Türkiye'de bir Arap Baharı" görmediğini belirtirken "Erdoğan Mübarek değil" dedi

Eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin "Bunu elbette ki Türk Baharı başlangıcı olarak adlandırabiliriz" derken İsrail'deki Ban-İlan Üniversitesi'nden Ortadoğu uzmanı Efrat Aviv ise " Türkiye'de bir Arap Baharı" görmediğini belirterek "Erdoğan Mübarek değil" dedi. Heritage Foundation'dan Ariel Cohen ise, Gezi için "Erdoğan hükümetine ciddi bir darbe" nitelemesinde bulundu.

Kudüs'te yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Gezi gösterileriyle ilişkin "Arap Baharı ruhunun Türkiye'ye gelip gelmediği" sorusuna yanıt aradığı geniş analizinde Türkiye'yi yakından izleyen uzman ve akademisyenlerin görüşlerine de başvurdu.

"MISIR'DA GİBİ HÜKÜMET MEMNUNİYETSİZLİK KIVILCIMLARINI ALEVLENDİRDİ"

Jerusalem Post'a konuşan eski Pentagon yetkilisi ve ABD'deki düşünce kuruluşlarından American Enterprise Enstitüsü uzmanlarından Michael Rubin, "Bunu elbette ki Türk Baharı başlangıcı olarak adlandırabiliriz" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Mısır ve Bahreyn'de olduğu gibi, hükümet, aşırı güç kullanımı ve genel kibir nedeniyle, memnuniyetsiklik kıvılcımlarını alevlendirerek tam bir ayaklama haline getirmeyi başardı."

"BİR ARAP BAHARI GÖRMÜYORUM, ERDOĞAN MÜBAREK DEĞİL"

İsrail'deki Ban-İlan Üniversitesi'nden Ortadoğu uzmanı Efrat Aviv "Türkiye'de bir Arap Baharı" görmediğini belirterek "Erdoğan Mübarek değil" dedi. Aviv, "Türkiye, bir demokrasidir, belki mükemmel bir demokrasi değil ancak kesinlikle Arap devletlerinden tamamen farklı bir düzeyde" şeklinde konuştu.

"KUTUPLAŞMA BÜYÜYECEK"

Bu arada, Heritage Foundation'un kıdemli araştırmacılarından Ariel Cohen da, protestoları "kolay kolay halı altına süpürülemeyeceği" inancını ortaya koydu.

"Bu Erdoğan hükümeti için ciddi bir darbe. Türkiye'deki sosyal istikrar görüntüsü çatlattı."

Cohen, Türkiye'deki "laikler ile İslamcılar arasındaki kutuplaşmasının büyüyeceğini" savunurken de "gelecekte daha fazla şiddet patlamasının yaşanması olası" görüşünü de öne sürdü.

Kaynak: ANKA / Dünya

Türkiye İsrail Ariel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title