Haberler

Eısenach: Almanya'da Çocuklarına Kötü Bakan Aileye Şok

Almanya'nın Thüringen Eyaletine Bağlı Eisenach Kentinde Polis ve Gençlik Dairesi, Hiç Temizlik Yapmayan Bir Ailenin, 1 Yaşındaki Erkek Bebeğini ve 3 Yaşındaki Kızını Yetiştirme Yurduna Yerleştirdi.

Almanya'nın Thüringen eyaletine bağlı Eisenach kentinde polis ve Gençlik Dairesi, hiç temizlik yapmayan bir ailenin, 1 yaşındaki erkek bebeğini ve 3 yaşındaki kızını yetiştirme yurduna yerleştirdi.

Söz konusu aileye Gençlik Dairesi görevlileri tarafından uzun süredir destek sağlanmaya çalışıldığı; fakat son olarak ailenin görevlileri eve sokmadığı bildirildi. Çocukların bu sağlıksız ortamda kalamayacağına karar veren Gençlik Dairesi, polis zoruyla minikleri aileden teslim aldı. Ortaya çıkabilecek kötü durumlardan sorumlu tutulmak istemeyen Gençlik Dairesi, çocuk yetiştirme konusunda isteksiz davranan ailelerin çocuklarını çocuk yurtlarına almakta tereddüt göstermiyor.

Almanya'da son yıllarda bakımsızlık yüzünden ölen çocuk sayısının artması yetkilileri, görevlerini yerine getirmeyen ailelere karşı daha sert davranmaya itiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title