Haberler

Duısburg'ta Er Meydanı Kuruldu

Almanya'nın Duisburg kentinde gerçekleştirelen Yağlı Güreş Müsabakaları coşkulu geçti.

Almanya'nın Duisburg kentinde gerçekleştirelen Yağlı Güreş Müsabakaları coşkulu geçti.

Almanya'da faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği tarafından organize edilen ve Türkiye Güreş Federasyonu'n desteği ile düzenlenen 'Kapadokya Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Şöleni', Duisburg şehrinde yapıldı. Çekişmeli geçen Yağlı Güreş Müsabakaları'nda, finalde Faruk Akkoyun'u yenmeyi başaran Hasan Tuna başpehlivan oldu.

Güreş müsabakalarını, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Uyum Meclisi başkanı Şevket Avcı, Kapadokya Kültür Derneği başkanı Mümün Uluç ve Türkiye'den davet edilen Nevşehir- Ürgüp belediye başkanı Fahri Yıldız izledi.

Güreş müsabakaları, minik güreşçilerin mücadelesi ile başladı. İzleyenlerin büyük alkışını alan minik güreşçilere madalyalarını, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ve Nevşehir- Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız verdi. 15'i Türkiye'den 35 profesyonel güreşçinin kıran kırana mücadele ettiği Duisburg Müsabakaları sonunda Hasan Tuna başpehlivan oldu.

Güreşlerin yapıldığı er meydanında, etkinlik için özel hazırlanan dev pastayı da, başkonsolos Fırat Sunel, Ürgüp belediye başkanı Fahri Yıldız ve müsabakaları organize eden Kapadokya Kültür Derneği başkanı Mümün Uluç birlikte kesti.

Etkinlikte, Balıkesir Kültür Derneği'nin Zeybek Ekibi'nin gösterisi büyük beğeniyle izlenirken, müsabaka aralarında Dilek Eser, Hasret ve Kazım Kalaycı da müzikleriyle izleyenleri coşturdu.

Etkinliğe Nevşehir'den katılan Ürgüp belediye başkanı Fahri Yıldız, yağlı güreş müsabakalarını, Almanya'da izlemekten mutlu olduğunu, bunda emeği geçen Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç başta olmak üzere, Türkiye Güreş Federasyonu'na ve sponsor olarak destek veren işadamlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Fahri Yıldız Kapadokya Almanya Ürgüp Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title