Haberler

Davos Zirvesi Yarın Başlıyor

Dünya Ekonomi Forumu (Wef) İsviçre'nin Davos Kasabasında Yarın Başlıyor.

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) İsviçre'nin Davos kasabasında yarın başlıyor.

Her yıl ocak ayının son haftası yapılan Dünya Ekonomik Forum toplantısının 37'ncisi yarın İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak. Zirvede bir çok ülke hükümet ve devlet başkanları düzeyinde temsil edilecek. Zirvede ülkelerini temsil edecek yetkililerin, bu akşam saatlerinden itibaren Davos'a ulaşması beklenirken, Türkiye'yi bu yıl Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz temsil edecek. 37'nci Dünya Ekonomik Forumu'na katılan isimler arasında İngiltere Başbakanı Tony Blair, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, İsrail Savunma Bakanı Şimon Perets, Ürdün Kraliçesi Rania da bulunuyor.

4 gün sürecek zirvenin konu başlıkları arasında Irak savaşı, Filistin'de son durum, İran'ın nükleer programı, Sudan'daki iç çatışmaların yanı sıra küresel ısınma sorunları konuşulacak.

Güvenlik önlemlerinin aylar öncesinden alındığı Davos kasabasında zirve vadisinin etrafı, 11 kilometrelik dikenli tellerle çevrildi. Zirve bölgesinin girişlerine arama noktaları yerleştiren İsviçre polisi, küreselleşme karşıtlarının eylemlerine karşılık şimdiden alarm durumuna geçirildi. Ayrıca akredite kartı olmayan katılımcılar ve gazetecilerin zirve vadisine kesinlikle sokulmayacağı öğrenildi.

Öte yandan, zirvenin gündeminde yer alan küresel ısınmadan, her yıl yoğun turist çeken İsviçre'nin ünlü kayak merkezi Davos'un da nasibini aldığı gözlendi. En son karın 3 Ocak'ta yağdığı Davos'ta, dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde yerini güneşli havaya bıraktı. Geçtiğimiz yıl gündüz hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece civarındayken bu yıl sıcaklık 5 ila 8 derece arasında değişiyor. Yine geçen yıl Davos'ta gece sıfırın altında -37 derece olan hava sıcaklığının bu yıl sıfırın altında -1 derece civarında seyretmesi de şaşırttı.

(BD-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title