Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Sırbistan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile Katıldığı 'Sancak Bölgesinin İktisadi Kalkınması' Konulu Toplantıda, Bölgenin Kalkındırılması İçin Türkiye ile Sırbistan Arasında Ortak Projelerin Bir An Önce Hayata Geçirilmesinin Ele Alındığı Öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile katıldığı ''Sancak Bölgesinin İktisadi Kalkınması'' konulu toplantıda, bölgenin kalkındırılması için Türkiye ile Sırbistan arasında ortak projelerin bir an önce hayata geçirilmesinin ele alındığı öğrenildi.

Sırbistan Sarayı'nda Sancak Bölgesi'nden bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve Türk iş adamlarının katılımıyla basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, bölgenin ekonomik kalkınmasına yönelik çalışmalar görüşüldü.

Alınan bilgiye göre, bölgenin kalkındırılması için Türkiye ile Sırbistan arasında ortak projelerin hayata geçirilmesi toplantının ana gündem maddesini oluşturdu.

Sırbistan'ı Karadağ'a bağlaması ve Sancak'tan geçmesi öngörülen otoyolun gündeme geldiği toplantıda, Türk firmalarının otoyolun yapımını üstlenmesi konusu görüşüldü.

İki cumhurbaşkanı da Türk iş adamlarına bölgeye yatırım yapmaları konusunda bir kez daha çağrıda bulundu.

Toplantıda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç, Türk iş adamlarına ''her türlü kolaylığı göstereceklerini'' söyleyerek yatırım çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül de ''Bu çağrıyı cevapsız bırakmayacağız'' dedi.

Sancaklı temsilcilerin toplantıda, ''Türkiye-Sırbistan ilişkileri bundan sonra Abdullah Gül öncesi ve sonrası diye anılacak'' dediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Tadiç'in toplantının ardından bir süre baş başa görüştüğü öğrenildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title