Haberler

Çipras'tan Haddini Aşan Türkiye Tanımı: Agresif Askeri Hamleler Yapan, Agresif Komşu

Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Çipras, Davos Forumu'nda Türkiye ile ilgili haddini aşan ifadeler kullandı. Yunan Başbakan, Türkiye gibi "agresif" bir komşu ile yaşamanın zorluklarını anlatarak dert yandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Akdeniz'in istikrarı ve göç krizine ilişkin bir tartışma toplantısında yaptı. Çipras konuşmasında Türkiye ile gerilimi arttıracak ifadeler kullandı.

"AGRESİF KOMŞU"

Reuters'ın haberine göre Çipras, 2015 yılının başında iktidara geldiğinde Yunanistan'ın sadece en kötü ekonomik kriz ve mülteci kriziyle değil, aynı zamanda "Ege'de tahmin edilemeyen agresif askeri hamleler yapan agresif bir komşuyla" uğraşmak zorunda kaldığını söyledi.

"Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi 'agresif' komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor" ifadelerini kullanan Çipras, 2016 yılında Türkiye ve AB arasında yapılan göçmen anlaşmasını 'zor ama gerekli' olarak nitelendirdi.

"TÜRKİYE'NİN AGRESİFLİĞİ KONUSUNDA NE YAPACAĞIMIZA KARAR VERMELİYİZ"

Türkiye'nin göç anlaşması konusundaki görüşünü istediği zaman değiştirebileceğinin belirtilmesi üzerine Çipras, "Aynı zamanda Türkiye'nin agresif davranışı hakkında ne yapacağımız konusunda da karar vermeliyiz." dedi.

"BİZİM İÇİN HİÇ KOLAY DEĞİL"

Çipras "Lüksemburg ya da Hollanda gibi ülkelerde yaşayanlar için agresif olmak kolay çünkü komşuları Belçika ya da Lüksemburg; Türkiye değil. Ancak bizim için hiç kolay değil." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yunanistan İsviçre Türkiye Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title