Haberler

Bülent Arınç Almanya'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Almanya'da Vatandaşlar ve STK Temsilcileriyle Biraraya Geldi.

VATANDAŞLARLA VE STK TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

YEŞİL SERMAYE MAĞDURU DIŞARI ÇIKARTILDI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Köln'de düzenlenen iki ayrı toplantıda vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Almanya'nın Köln kentinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda Bülent Arınç kendisini dinlemeye gelen çok sayıda vatandaşa Türkiye'deki son siyasi gelişmeleri anlattıktan sonra AK Parti hükümetinin Avrupa'daki Türklere yönelik çalışmalarını aktardı. Bülent Arınç, toplantının düzenlendiği salona alkışlarla girdi. Toplantıya katılanları selamlayan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

ESKİYE GÖRE DAHA İYİ DURUMDASINIZ

Almanya'daki Türklerin eskiye nazaran çok daha iyi durumda olduğunu ifade eden Arınç şöyle konuştu:

?Sorunlarımız yok değil. Ama işçi olarak geldik işveren olduk. Almanya'da 70 bin işadamımız var. Elde ettiğimiz haklarda gerileme olabilir. Ama yeni haklar da elde ediyoruz. Her arzu ettiğimize sahip olmayabiliriz. Fakat Almanya'da Türkiye'de bir hukuk devletidir. Hakkımızı almanın yolu hukuktan geçiyor. Kesinlikle öldük bittik diye düşünmemelisiniz. Her şey güllük gülistanlık diye düşünmek de yanlış. İkisinin ortasındayız. Ama durumumuz gittikçe gelişiyor. Daha uyumlu, daha güçlü, daha çalışkan olmalıyız. Bilimde, sanatta ve ticarette daha güçlü olmalıyız. Bizler iyi örnek olmalıyız. Hep güzel şeyler yapmalıyız."

SİZİ DÜŞÜNEN BİR HÜKÜMETİMİZ VAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sözlerine şöyle devam etti:

?Süperman değiliz, elimizde tatlı cadı Samanta'nın sihirli çubuğu da yok. Elimizdeki imkanlarla düşündüklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Sizi düşünen bir hükümetimiz var. Yurtdışındaki Türklerin sorunlarını önemsiyoruz ve bunları çözmek için bir başkanlık kuruldu. Sizin oy kullanmadığınız her seçim eksik bir seçimdir. Bu anayasal bir haktır. Biz üç yıl önce bir kanun çıkardık. Ama birileri itiraz etti ve iptal ettirdi. Eskiye dönüldü. Eksikliklerimiz var. Yurtdışı seçmen kütüğü yok. Çalışması var ama bitmiş değil. Hiç olmazsa e-maille oy kullanılsın diyoruz. Yetki bizde değil Yüksek Seçim Kurulu'nda. Hazirana kadar yetiştirmeye çalışacağız. Bunun için de bu ülkelerin kabul edeceği bir sistem bulmalıyız. Almanya'nın güvenlik endişeleri var. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Hiç olmazsa e-maille oy kullanma olabilir."

Arınç, ayrıca Almanya'daki eğitim ataşesi açığıyla da yakından ilgileneceğini belirterek, Türkiye'den okullara ders kitabı gönderileceğini kaydetti.

?

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya ziyaretinin son gününde ayrıca Köln Başkonsolosluğu binasında bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ev sahipliğini Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa'nın yaptığı toplantıya, Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere'nin yanı sıra çok sayıda dernek ve kurumun temsilcisi katıldı. Arınç, yaklaşık bir saat süren toplantının başında Almanya'daki üç günlük temasları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Toplantının geri kalan kısmı basına kapalı devam etti.

YEŞİL SERMAYE MAĞDURU DIŞARI ÇIKARTILDI

Toplantının basına kapalı bölümünde, Almanya'da kefen giyerek düzenlediği protesto eylemleriyle yeşil sermaye mağdurlarının sembolü haline gelen Hanefi Doğan (61), Bakan Bülent Arınç'a bir dosya verdi. Bu sırada Bülent Arınç'a yeşil sermaye tarafından dolandırıldığını anlatmaya çalışan Hanifi Doğan salondan dışarı çıkartıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olan Dr. Gürsel Dönmez yeşil sermaye mağduru Hanefi Doğan ile bir odada yarım saat baş başa görüştü. Daha sonra konsolosluk binasından çıkartılan Hanifi Doğan, kendisine sorunuyla ilgilenileceği sözü verildiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title