Haberler

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e düzenlendiği İHA ve füze saldırısının dünyada yankıları devam ediyor. Son olarak ABD, İran'ın askeri sanayisini hedef alan yeni yaptırım uygulamalarını devreye soktu. Biden'ın talimatıyla İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındı.

Şam büyükelçiliğine yapılan saldırıya karşılık olarak İran, 13 Nisan gecesi İsrail'e kapsamlı bir İHA ve füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail'in saldırıya savaş çıkarmayacak bir karşılık vermesi beklenirken, olayın dünyadaki yankıları da devam ediyor.

İRAN'DA İHA ÜRETİMİ İÇİN ÇALIŞAN 16 KİŞİ VE 2 KURUMA YAPTIRIM KARARI

Her koşulda İsrail'in yanında duracaklarını daha önce ifade eden ABD, İran'ın İHA üretimine zarar verecek yaptırımlarları uygulamaya soktu. Yaptırımlarla ilgili hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. Buna göre, İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD'NİN HEDEFİNDE İRAN SANAYİSİ VAR

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'a yönelik yeni yaptırımların 13 Nisan saldırısında kullanılan "Shahed" İHA'larının motorları da dahil olmak üzere İHA üretimini sağlayan 16 kişi ve iki kuruluşu hedef aldığı belirtildi.

Bakanlık ayrıca, İran'ın en büyük çelik üreticilerinden biri olan Khuzestan Steel Company'ye (KSC) çelik üretimi için bileşen malzemeleri sağlayan veya KSC'nin çelik ürünlerini satın alan beş şirketin tespit edildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca, Devrim Muhafızları'nı maddi olarak desteklediği söylenen İranlı otomobil üreticisi Bahman Group'un üç yan kuruluşunun da hedef alındığı belirtildi.

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

İNGİLTERE'DEN 13 KURULUŞA YAPTIRIM

ABD'nin yaptırımlarıyla eş zamanlı olarak İngiltere de İran'ın İHA ve balistik füze endüstrilerinde yer alan çeşitli askeri kuruluşlarını hedef alan yaptırımlar uyguladı.

İngiltere, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı ve Devrim Muhafızları Donanması (IRGC) da dahil olmak üzere İran'ın askeri birimlerine yaptırımlar açıkladı. Resmi açıklamada, İngiliz yaptırımlarının toplamda 13 kuruluş veya kişiyi hedef aldığı belirtildi.

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

AVRUPA BİRLİĞİ DE İRAN İHA VE FÜZE ÜRETİMİNE YÖNELİK YAPTIRIMLARI DEVREYE SOKTU

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) liderleri de İsrail'e yönelik hava saldırılarının ardından İran'a uygulanan yaptırımların genişletilmesi kararı aldı. AB Dışişleri Bakanları'nın üzerinde çalıştığı yeni yaptırımlar, özellikle İran'ın insansız hava araçları (İHA) ve füze üretimine yönelik olacak.

Hamas ve Hizbullah'ın yanı sıra Yemen'deki Husilere silah sağlayan İranlı kişi ve kuruluşlar yaptırım listesine alınacak. İran Devrim Muhafızları'nın "AB terör örgütleri listesine alınması" önerisine ise şimdilik sıcak bakılmıyor.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

İsrail İran Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (15)

Alp null:

İsrail atınca neden ambargo yok Filistin'e bomba yağdırdı kimseden çıt yok Suriye'yi istediği zaman bombalıyor çıt yok Lübnan'a bomba atılıyor çıt yok iranında tiyatro olan füze saldırısı söz konusu olunca ABD İngiltere Avrupa hemen yargı dağıtmaya kalkışıyor uyan dünya uyan ne oyunlar çevriliyor dünyanınızda

109
1
yanıtYanıtla
Selim Şahin Şahin:

Ne ambargosu ?........ TAM TERSİ !!!..... AKP, yıllardır İsrail'in neredeyse bütün ihtiyaçlarını karşılıyor..... AKP, şu anda bile, İsrail'in petrol ihtiyacının % 75 'ini Adana Ceyhan'dan yolluyor..... Sizce, AKP kimin tarafında ?..........

yanıt16
yanıt24
murat:

Siyonistlerin köpekleri çünkü

yanıt0
yanıt0
Metin:

Boş muhabbet 40 yıldır ambargo koyuyorlar.?

98
4
yanıtYanıtla
CEZA :

Yaptırım yapa yapa yaptırım yapacak konu kalmadı,, bu nasıl iş şaşırıp kendilerine yaptım uygulayacaklar

yanıt14
yanıt0
Said Kurt:

İnsanların aklıyla alay edip duruyorsunuz. Yok ambargo, tehdit, şantaj vs. Sonuç ?

74
3
yanıtYanıtla
Ömer Onur:

kısaca saflar haklı haksız, doğru yanlışa bakmadan din ekseninde şekilleniyor. bu filmin sonu ciddi şekilde dinler arası savaşa gidiyor.

46
1
yanıtYanıtla
Yusuf Kaymak:

ee sonuç bu ilk değil ama abd avrupa

36
2
yanıtYanıtla
Demir Acer:

israil bahane derdi rusyadan ukraynayi nasil alirim hesaplari yapiyor bunak

26
1
yanıtYanıtla
Xeyati 2:

hiç bir şeycik yapmazlar.

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title