Haberler

AB Dışişleri Bakanları Brüksel'de Toplandı

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'ndan Oluşan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi Bugün Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Toplandı. İki Gün Sürecek Toplantının Gündeminde Genişleme ve 14-15 Aralık Tarihlerinde Yapılacak Olan AB Zirvesi Hazırlıklarının Yanı Sıra, Türkiye, Kosova, Bosna-hersek ve Ö...

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları`ndan oluşan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi bugün Belçika`nın başkenti Brüksel`de toplandı. İki gün sürecek toplantının gündeminde genişleme ve 14-15 Aralık tarihlerinde yapılacak olan AB Zirvesi hazırlıklarının yanı sıra, Türkiye, Kosova, Bosna-Hersek ve Özbekistan yer alıyor. Dışişleri bakanlarının Ortadoğu, İran ve Afganistan`daki son gelişmeleri de ele alması bekleniyor.

Öte yandan ABHaber sitesi, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ve Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Lillikas`ın AB Dönem Başkanı Finlandiya’yı Kıbrıs sorunu konusunda baskı altına aldı. ABHaber`e göre toplantı öncesi Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile bir araya gelen Yunan ve Rum Dışişleri Bakanları Finlandiya`nın liman krizi çerçevesinde taraflara sunacağı yeni Kıbrıs paketi önerisinin kendi görüşleri doğrultusunda sunulması için büyük çaba sarfediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title