Haberler

1 Kilo Altını Sokağa Saçtılar

1 Kilo Altını Sokağa Saçtılar
Güncelleme:

Avusturya'nın başkentinde hırsızlık ve soygunlar özellikle Türk esnafı bıktırdı.

Avusturya'nın başkentinde hırsızlık ve soygunlar özellikle Türk esnafı bıktırdı. Bu hafta sonu bir Türk kuyumcusu daha hırsızların hedefi oldu. Cumartesi gece yarısı saat 1, 30 sularında Viyana'nın Onbirinci bölgesindeki Antalya kuyumcusu'nun camını, kanalizasyon kapağı ile kıran 3 soyguncu kısa sürede içerideki altınları torbalara doldurarak kaçmak istediler.

Ancak hırsızların şansı bu sefer yaver gitmedi. Mahalle karakoluna bağlı olan alarm sistemi polisi harekete geçirdi ve hırsızlar kuyumcudan çıkar çıkmaz polis ekipleriyle burun buruna geldiler. Polis ekiplerini ummadığı bir anda karşısında bulan hırsızlar ellerindeki poşete doldurdukları yaklaşık 1 kilo altını sokak ortasına saçarak kaçmaya başladılar.

HIRSIZLIK ANI VE KOVALAMACA KAMERALARDA

Kuyumcu dükkanını ilk terk eden soyguncu kayıplara karışmayı başardı. Ancak diğer ikisi o'nun kadar şanslı değildi. Kısa bir kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalanan hırsızlar tutuklanarak cezaevine konuldu. Üçüncü şahsın aramalarına devam edildiği bildirildi.

Gece yarısı kuyumcu dükkanında soygun gerçekleştirenlerin Romanya vatandaşı oldukları belirtildi. Polis ile kovalamaca sırasında ellerindeki altın dolu torbayı cadde ortasına fırlatan soyguncuların ortaya saçtıkları yaklaşık 1 kiloluk ziynet eşyalarını polis memurunun büyük bir dikkatle yerden topladığı gözlendi. Soygunun her anı kuyumcu dükkanına yerleştirilen güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Viyana polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, "Suçüstü yakalanan şahısların bir çok başka hırsızlık olayını da gerçekleştikleri anlaşılmıştır. Olay gecesi çalıntı bir araba ile kaçmak isteyen şahısların çaldıkları tüm eşyalar da araba ile birlikte ele geçirildi. " denildi. Türk kuyumcu Mehmet Çatak ise hırsızların anında yakalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Hırsızların içeri girmek için kırdıkları özel yapım olan cam kapının değeri 12 Bin Euro. Çaldıkları ziynet eşyalarını polis bize teslim etti. Verilmiş sadakamız varmış" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });