Haberler

Dünya Yaşlılar Günü... -Gölcük Belediye Başşkanı Ellibeş: "Yaşlılarımıza ve Onların Sorunlarına Sahip Çıkmak İnsanlık ve Yurttaşlık Görevimizdir"

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yaşlılara ve Onların Sorunlarına Sahip Çıkmanın İnsanlık ve Yurttaşlık Görevi Olduğunu Bildirdi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaşlılara ve onların sorunlarına sahip çıkmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu bildirdi.

Ellibeş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, kültürü ve değerleri yarınlara taşıyan değerli varlıklar olduğunu belirtti.

İnsanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları bulunduğunu ifade eden Ellibeş, ailelerinden veya yakınlarından bu hizmeti alamayanlara devlet tarafından bu hizmetin verildiğini dile getirdi.

Ellibeş, açıklamasında özetle şunları kaydetti:

''Devletimizin çalışmaları,tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır, unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title