Haberler

Dünya Şampiyonu Boksör Hasibe Erkoç Ankara'ya Döndü

Hindistan'da Yapılan Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 50 Kiloda Dünya Şampiyonu Olan Hasibe Erkoç Ankara'ya Döndü. Havaalanında Eşi ve Birkaç Arkadaşının Karşıladığı Şampiyon Sporcuyu Spor Teşkilatından Kimsenin Karşılamaması Dikkat Çekti.

Hindistan`da yapılan Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası`nda 50 kiloda Dünya Şampiyonu olan Hasibe Erkoç Ankara`ya döndü. Havaalanında eşi ve birkaç arkadaşının karşıladığı şampiyon sporcuyu spor teşkilatından kimsenin karşılamaması dikkat çekti.

Türkiye`ye böyle bir ilk yaşattığı için gururlu olduğunu belirten Hasibe Erkoç, Hindistan`da zor şartlar altında yarıştıklarını vurgulayarak, yaşadıklarını şöyle özetledi:

¨Gerçekten hijyenik olmayan bir ortamdaydık. Birçok arkadaşım gibi ben de hastalandım. Bu durum mücadele gücümüzü azalttı. Yemekler konusunda da sıkıntı çektik, kuruyemiş yiyerek ayakta kalmaya gayret ettik. Bu açıdan bankıca da elde ettiğimiz derece bir kat daha anlam taşıyor¨ dedi.

¨RAUNDU BİTİRENE KADAR NASIL DANSETTİĞİMİ ANLATAMAM¨

Bu şampiyonada normalden daha fazla maç yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Erkoç, bu nedenle de zorlandıklarını ifade ederek, final maçının son raundunu anlatırken, ¨Zaten hastaydım ve uzun maç maratonu bitkin düşürmüştü. Ayakta kalacak halim yoktu. Ama Türk bayrağı için yarıştığımın bilincindeydim. Bunu hiç unutmadan ayakta kalmaya çalıştım. Zaten puan olarak da öndeydim. Raundu bitirene kadar nasıl dansettiğimi anlatamam. Sonunda Dünya Şampiyonu oldum ve marşımızı çaldırdım, bu her şeye değdi¨ dedi.

¨DÜNYADA BİR DÜNYA ŞAMPİYONU YEDİ YILDA YETİŞİYOR. BEN 15 YIL BEKLEDİM¨

Şampiyon boksör, böyle bir başarıyı yakalamış bir sporcuyu karşılamak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nden kimsenin gelmemesi, sadece Ankara Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili`nin alanda bulunduğunun hatırlatılması ve ödüller konusunun sorulması üzerine de ¨Dünyada bir dünya şampiyonu yedi yılda yetişiyor. Ben 15 yıl bekledim. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve başarımızın bilincine varsınlar. Henüz Avrupa Şampiyonluğu`ndan hak ettiğimiz ödülleri bile alamadık. Şimdilik sadece bu kadar konuşacağım¨ yanıtını verdi.

Hasibe Erkoç`un kendisi de sporcu olan eşi Bülent Erkoç da eşinin azimli ve çok çalışan bir sporcu olduğunu söyledi. Bu şampiyonluğun ağır bir bedeli olduğunu anlatan Bülent Erkoç, ¨Henüz birkaç ay önce sol dizinden menisküs ameliyatı oldu. Sağ dizinde ise bağ kopması olduğu için platin takıldı. Ayrıca uzun kamplar, yarışma için yurtdışına gitmeler de var. Eşimle birbirimizi özlüyoruz ama başarı için katlanıyoruz¨ diyerek düşüncelerini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title