Haberler

Dünya Rekoru Kırdı Ama...

Güncelleme:

2011 Guinnes Rekorlar kitabına giren Mardinli Kösen'nin boyu artık uzamıyor.

Dünyanın en uzun boylu adamı olarak 2011 Guinnes Rekorlar kitabına giren Mardinli Sultan Kösen'in, 2 metre 46,5 santimetreye ulaşan boyu artık uzamıyor.

TEDAVİYE CEVAP VERDİ

Richmond Times-Dispatch gazetesinin haberinde, büyüme hormonunun üretimini denetim altına alma ve sürekli büyümesini önleme potansiyeli taşıyan yeni bir ilaç verilen Kösen'in boyunun artık uzamadığı belirtildi.

Kösen, genellikle hipofiz guttesindeki bir tümöre bağlı olarak ortaya çıkan ve hipofiz hormonunun fazla salgılanması sonucu, boyun ve organların normalden fazla büyümesi olarak kendini belli eden akromegale tanısıyla Mayıs 2010'da Virginia Üniversitesi Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı.

Gazete, hastane yetkilileri ile Kösen'in Türkiye'deki doktorlarına dayanarak verdiği haberde, Kösen'in boyunun büyümesinin durduğunun saptandığını belirtti.

DURMUYOR, UZUYORDU

2010'da 2 metre 47 santimlik boyuyla Guiness'e giren Sultan Kösen'in boyu, bir yıl içinde 4 santim daha uzamıştı.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde ikamet eden Sultan Kösen, 2010 yılında uzun boyunun yanında uzun elleri ve uzun ayakları ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Ancak dünyada eşine az rastlanan, beynindeki bir hastalıktan dolayı boyu yeniden uzayınca kırılması zor bir rekora daha imza atmıştı.

Kösen, 2 metre 51 santimlik boyuyla "En Uzun Boy"un yanı sıra 36,5 santimlik elleriyle "En Büyük El" ve 60 numara ile "En Büyük Ayak" rekorlarının da sahibi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Kösen Times Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title