Haberler

Dünya Hayvanları Koruma Günü... -Kadıköy'de "Fantastik Hayvan Kostümleri Defilesi" Gerçekleştirildi

Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinlikleri Kapsamında, "Fantastik Hayvan Kostümleri Defilesi" Düzenlendi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında, ''Fantastik Hayvan Kostümleri Defilesi'' düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerince, hayvan haklarına ve hayvanların katledilmesine dikkat çekmek amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli tasarımlar sergilendi.

Defilede öğrenciler, ''Arslan Balığı'', ''Twist Dog'', ''Ahtapot'', ''Köpek'', ''Fil'', ''Geyik'', ''Zümrüdüanka Kuşu'', ''Kedi'', ''Kelebek'', ''Balığı Giyinen Kedi'', ''Timsah'', ''Bukalemun'', ''Hayvanları Koruyan Tanrıça Artemis'', ''Kozasında Uyuyan Kelebek'' ve ''Deniz Atı'' adlı kostümler giydiler.

Defileyi izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yaptığı konuşmada, hayvanların korunması gerektiğini ifade ederek, ''Bu dünya her canlıya yeter'' dedi.

Dünyanın bir denge üzerine kurulu olduğunu ve bu dengeyi insanların bozduğunu belirten Öztürk, ''Ozon tabakasını delen ve dünyanın kimyasını bozan biziz. Halbuki tüm hayvanları insanlar sevip yaşatmalı. Çocuklarımıza insan sevgisi gibi hayvan sevgisi de vermeliyiz'' diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur da, Türkiye'nin ikinci büyük üniversitesi olduklarını belirterek, ''Üniversitemiz her türlü olanağını özellikle öğrencilerimizin yemeklerinden kalan artıkları hayvanlara gönderiyoruz. Her canlının yaşama hakkı vardır, insan olsun hayvan olsun'' dedi.

Sanatçı Yonca Evcimik ise etkinliğe getirilen Üsküdar Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ile Ata İlköğretim Okulu öğrencilerine hitaben, ''Amacımız hayvan haklarını ve sevgisini insanlara ulaştırabilmek. Şimdiden siz, çocuklar olarak bu misyonu üstlenin, zira sevginin olmadığı hiçbir yerde insan sevgisi de olmaz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title