Haberler

Dünya Engelliler Günü

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında tarihte özel gereksinimli bireylerin başarılarına dikkat çekerek, özel gereksinimli birey olmanın, insanlığa sunulan hiçbir kalıcı hizmete engel teşkil etmediğini bildirdi.

Geçmişten günümüze kadar insanlığa katkı sunan ilim ve bilim insanlarında veya deha olmuş isimler arasında çok sayıda özel gereksinimli bireylerin yer aldığına dikkati çeken Gürkan, şunları kaydetti:

"Özel gereksinimli birey olmak, insanlığa sunulan hiçbir kalıcı hizmete engel değildir. Dünyaya ışık olan Thomas Edison, müziğin dahisi Beethoven ve astro fizikçi Stephen William Hawking tarihe adını yazdırmış özel gereksinimli bireylerdir. Bunlar gibi onlarca özel gereksinimli bilim insanını sayabiliriz. Bundan da anlaşıldığı gibi özel gereksinimli birey olmak üretmeye engel değildir. Engelsiz bir şehir, özel gereksinimli bireylere sunulan imkanla var olur. Bu anlamda Battalgazi Belediyesi olarak Engelsiz Yaşam Merkezimizi hizmete sunarak önemli bir adımı attık. Bundan sonra da engelsiz bir Malatya için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Gürkan, mesajının sonunda memleket savunmasında canını siper eden ve vücudunun bir bölümünü kaybeden gazilere de minnet ve şükranlarını sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Battalgazi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title