Haberler

Dünya Divan Kurulu San Francisco'da "Türkiye'nin Portresi" Konulu Konferans Düzenledi

ABD'nin Kaliforniya Eyaleti San Francisco Şehrinde Dün Dünya Divan Kurulu Tarafından "Türkiye'nin Portresi" Konulu Konferans Düzenlendi.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti San Francisco şehrinde dün Dünya Divan Kurulu tarafından "Türkiye'nin portresi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Hakan Tekin ve San Francisco Fahri Başkonsolosu Bonnie Joy Kaslan açıklamalarda bulundu. Konferans öncesi bina önünde Ermeni ve Kürtler'den oluşan bir grup gösteri yaptı. Göstericilerin Hrant Dink'in posterini taşıması dikkat çekti.

Konferansta ana konuşmacı olan Los Angeles Başkonsolosu Tekin, Türkiye'nin terör sorunu, Ermeni meseleleri, Türkiye ekonomisi, Türkiye'nin Avrupa ve Ortadoğu'daki önemi gibi konulara değindi.

Konuşmasının ardından çeşitli soruları cevaplayan Tekin, bir Ermeni'nin Türkiye'nin Kürtler üzerinde baskı uyguladığı iddiası üzerine, "Kürt vatandaşlarımızla ilgili bir sorunumuz yok, onlar da bizimle aynı haklara sahipler" şeklinde konuştu.

Bir Ermeni dinleyici ise büyükannesinden kaldığını söylediği bir dokümanı göstererek sözde ermeni soykırımına ilişkin iddialarda bulununca Başkonsolos Tekin, "Buna tarihsel yönden bakmamız gerekir, neden Ermeniler bu kadar acı çektikleri kanısında? O zaman mesele Ermenileri yok etmek değildi. O yıllarda Rusya'nın baskısı vardı. Osmanlı devleti, Rus imparatorluğu ile savaş içindeydi. Bu şavaş esnasında Ermeni ayaklanması oldu. Ermeniler, Osmanlı vekilleri ve askerlerine saldırdı" diye konuştu.

Konferansta Türk kadınını anlatan San Francisco Fahri Başkonsolosu Bonnie Joy Kaslan ise, Hz. Muhammed'in kadına verdiği değeri örnek göstererek, kadınların herkesle eşit haklara sahip olması gerektiğini söyledi. Bu arada konferansa katılan mimar İpek Türeli, İstanbul hakkında dinleyicilere bilgi vererek, şehrin öne çıkan özelliklerinden bahseti.

Konferanstan sonra açıklama yapan Tekin, "San Francisco'da seyahatimizin üçüncü günü. Burada Türkiye'nin dış politikası ve son dönemde Türkiye'de meydana gelen gelişmeler hakkında konuşma yaptım. California'da olduğumuz için, tahmin edilebildiği gibi sorular genelde Ermeni meselesi üzerine oldu, ben de elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım. Başbakanımızın Ermenistan üzerine tarihçiler komisyonu kurulması girişimi üzerinde durdum. Bizim amacımız Ermenistan'la iyi ilişkiler kurmak, ancak ne pahasına

olursa olsun değil. Her iki tarafın da çıkarlarına hizmet edilebilmesi lazım" dedi.

(TC-İÖZ-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title