Haberler

Dünya Atletizm Şampiyonasının İlk Gününü Şanssız Kapattık

Rusya'nın Başkenti Moskova'da başlayan 14.Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde piste çıkan milli atletlerimiz ilk günü şanssız kapattı.

Rusya'nın Başkenti Moskova'da başlayan 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde piste çıkan milli atletlerimiz ilk günü şanssız kapattı.

İlk gün müsabakalarının öğleden sonraki oturumunda Türkiye saati ile 13.00'de yapılan Maraton'da yarışan atletlerimiz Ümmü Kiraz ve Sultan Haydar diğer 21 atlet ile birlikte yarışı tamamlayamadı. Dünyanın en iyi atletleriyle yarışan sporcularımız, sıcak ve nemli havanın da etkisiyle 42 bin 195 metrelik bu zorlu mücadeleyi bırakmak zorunda kaldılar ve şampiyonaya veda ettiler. Kenyalı Atlet Edna Ngeringwony Kıplagat'ın 2 saat 25 dakika 44 saniye ile dünya şampiyonu olduğu finalde, İtalyan Valeria Straneo 2 saat 25 dakika 58 saniyelik derecesi ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Japon sporcu Kayoko Fukushı ise 2 saat 27 dakika 45 saniye yaparak kürsüde üçüncü sırada yer aldı.

10 BİN METRE FİNALİ

İlk günün Türk atletlerinin tek pist yarışı olan 10 bin metrede milli atletimiz Polat Kemboi Arıkan, aşil tendonundaki sakatlık nedeni ile yarışı terk etmek durumunda kaldı. 27 dakika 21.71 saniye ile altın madalya alan Büyük Britanya sporcusu Mohamed Farah'ın ardından Etiyopyalı Atlet Ibrahım Jeılan 27 dakika 22.23'lük derecesiyle ikinci oldu. Kenyalı sporcu Paul Kipngetich Tanuı de 27 dakika 22.61 yaparak bronz madalyayı ülkesine götürdü. - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title