Haberler

DTP Mitinginde Gözaltına Alanan 29 Kişiden 3'ü Tutuklandı

Van'da Önceki Gün Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Desteklenen Bağımsız Milletvekili Adayı Fatma Kurtulan İçin Düzenlenen Miting Sonrası Yaşanan Olaylar Üzerine Gözaltına Alınan 29 Kişiden 3'ünün Tutuklandığı Açıklandı.

Van'da önceki gün Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayı Fatma Kurtulan için düzenlenen miting sonrası yaşanan olaylar üzerine gözaltına alınan 29 kişiden 3'ünün tutuklandığı açıklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İtfaiye Meydanı'nda DTP tarafından organize edilen miting esnasında, yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ile terör örgütü elebaşısını övücü mahiyette sloganlar atan, terör örgütü liderinin posterini taşıyan, sözde PKK/KONGRA-GEL terör örgütü simgesi ile sözde KDK simgesini açan, yine terör örgütünün silahlı kanadı olan ERNK/CEPHE simgesini taşıdıkları tespit edilen 29 şahsın, mitingin dağılımı esnasında gözaltına alındığı belirtildi. Yürütülen tahkikat

neticesinde gözaltına alınan şahıslardan 13'ünün adli mercilere sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Şahıslardan F.A, F.O, ve İ.K, tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Gözaltında bulunan diğer 16 şahıs ise bugün Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir. Emniyet Teşkilatı olarak, halkımızın emniyeti, huzuru ve güvenliği için kanunlara aykırı eylemlere ve illegal terör örgütlerine yönelik sürdürdüğümüz mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir" denildi.

(MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title