Haberler

DTP'li Tuğluk'un Yargılanmasına Devam Edildi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Hapis Cezası İstemiyle 2 Ayrı Davadan Yargılandı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, hapis cezası istemiyle 2 ayrı davadan yargılandı.

DTP Batman İl Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile eski DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı'nın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanıklar Tuğluk ile Avcı katılmadı. Savcı, davanın 6. celsesinde esas hakkında mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında, DTP Milletvekili Aysel Tuğluk'un, "Sayın Başbakan diyor ki, PKK'yı terörist ilan edin sizinle görüşelim. Biz

PKK'yı terörist ilan etsek de bu sorun çözülmez. Sizin terörist olarak nitelendirdiğiniz insanlar kimine göre kahramandırlar. Bizim barış taleplerimize karşın sınıra asker yığıldı. Abdullah Öcalan'a terörist dersek halkın karşısına çıkamayız. Kürt halkı tercihini demokratik mücadelede ortaya koydu. Ama bir halkın kendi dilini bile özgürce geliştirme hakkı tanımazsanız bu politikanız şiddete zemin sunar" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Savcı mütalaasında, sanıkların konuşma içeriğinin ana teması itibariyle terör örgütü PKK'nın amacının propagandasını yapma suçunu işlediklerini belirterek, sanıkların TCK'nın 220/8. maddeleri uyarınca cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma yapmaları amacıyla sanık avukatlarına süre verilmesine karar verdi.

Milletvekili Aysel Tuğluk, ayrıca DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ile birlikte 2006 yılında Dünya Barış Günü'nde yaptığı konuşma nedeniyle 5 yıl hapis cezası istemiyle hakkında açılan davada yargılandı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan Tuğluk, Aydoğdu ve avukatları katılmadığı için mahkeme, sanık avukatlarına son savunma yapmaları için ek süre vererek, davayı erteledi.

(AYŞ-ZG-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title