Haberler

DTP Genel Merkezi Önündeki Silahlı Eylem

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezi Önünde Silahlı Eylem Gerçekleştiren A.k. İsimli Eylemcinin İşportacı Olduğu Öğrenildi. Saldırının Yaşandığı Sırada DTP Genel Merkezi'nde Bulunan DTP Parti Meclisi Üyesi İsmet Şahin İse, Polisi Yeterli Güvenlik Önlemi Almamakla Suçladı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezi önünde silahlı eylem gerçekleştiren A.K. isimli eylemcinin işportacı olduğu öğrenildi. Saldırının yaşandığı sırada DTP Genel Merkezi'nde bulunan DTP Parti Meclisi Üyesi İsmet Şahin ise, polisi yeterli güvenlik önlemi almamakla suçladı.

Balgat 32. Sokak'ta bulunan DTP Genel Merkez binası önünde öğleden sonra silahlı bir kişi eylem yaptı. 'Hepimiz Polisiz, Hepimiz Askeriz' diye pankart açarak bir el DTP Genel Merkez binasına, bir el havaya ve bir el de yere olmak üzere toplam üç kez silahını ateşleyen eylemci, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı. Polislerin olay yerine gelmesi üzerine elindeki silahı kafasına dayayan eylemci, polislerin yaklaşık yarım saat süren ikna çabaları sonucunda Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

A.K. isimli eylemcinin 41 yaşında olduğu ve işportacılık yaptığı öğrenildi. Eylemin ardından polis ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, parti binasının bulunduğu sokak da trafiğe kapatıldı.

DTP: "SALDIRILAR ARTIK IRKÇI BİR HAL ALDI"

Olay sonrası bir açıklama yapan DTP Parti Meclisi Üyesi İsmet Şahin, daha önce gerçekleşen eylemlerden birinin bugün de yaşandığını belirterek, dün Bursa'nın Kemaliye ilçesinde sivillere saldırı gerçekleştiğini, Ayvalık'ta kundaklama olaylarının gerçekleştiğini ve polisin bunlara karşı aktif müdahale etmediğini iddia etti. Yeterli güvenlik önlemi alınmadığını öne süren Şahin, "Eylemci havaya üç defa ateş ederek çok rahat bir şekilde eylemini yaptı" dedi. Şahin, "Saldırılar artık ırkçı bir hal aldı.

Hükümet gereken önlemi almalıdır. DTP tabanını kontrol ediyor ancak Kürt halkına yönelik saldırılar sonucu çatışma olabilir. Ülkenin milli çıkarları için açıklama yapanlar ülkenin milli birliğine dinamit koyduklarının farkında değiller" diye konuştu. Şahin, söz konusu eylemler ile ilgili polisin yeterli önlemi almadığını, daha önce de silahlı saldırıda bulunan vatandaşın 2 saat sonra serbest bırakıldığını iddia ederek, "DTP'ye silah sıkmanın cezai müeyyidesinin olmadığı bir konjenktür yaşıyoruz"

dedi.

(SC-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

title