Haberler

DSP Lideri Sezer: "Hükümet Derhal İstifa Etmeli"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hakkında Kapatılma Davası Açılan Bir Partinin Halen Hükümet'e Devam Ettiğini Belirterek Bunun Doğru Olmadığını Söyledi ve "Haklarında Siyasetten Men Edilme Davası Açılan Başbakan ve Bazı Bakanlar da Görevlerine Devam Ediyorlar. Bu Durum Büyük Bir Çelişkidir.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hükümet'in derhal istifa etmesini ve hakkında siyasi yasak talebi bulunmayan bir milletvekilinin başkanlığında yeni bir hükümetin kurulmasını istedi.

Zeki Sezer, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Sezer, "Bazı sorumsuz siyasetçiler toplumu geriyor. Kimileri inanç üzerinden, kimileri de inanç karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyor. Oysa Türkiye'nin gerilime değil, gelişmeye, kavgaya değil barışa, düşmanlığa değil kardeşliğe ihtiyacı var" dedi.

Hükümet'in tavrı yüzünden Türkiye'de "hesaplaşma" yaşanıyormuş gibi bir ortam yaratıldığını ifade eden Sezer, AKP hakkında açılan kapatma davasının Ergenekon isimli örgütle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. Sezer, "Açılan davayı Ergenekon adı verilen örgütle ilişkilendiriyorlar. Yargıtay Başsavcısı'nı da sanki bu örgütle ilişkili gibi gösteren haksız beyanlarda bulunuyorlar. Yaptıkları, yargıya, hukuka darbe teşebbüsüdür" dedi.

-YENİ BİR HÜKÜMET KURULMALI-

Sezer şunları söyledi:

"Örneğin İlhan Selçuk gözaltına alındı. Mahkeme süreci devam edecek diye yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Ama gelin görün ki, hakkında kapatılma davası açılan bir parti hükümete devam ediyor. Biz partilerin kapatılmasından yana değiliz. Ama iddianamede siyasi yasaklı olması istenen Başbakan, Bakan ve diğer yöneticiler, görevlerine devam edip icraatlarını sürdürüyorlar. Bu büyük bir çelişkidir. Hükümet'in bundan sonraki tüm icraatları tartışılacaktır. Hükümet derhal istifa etmelidir. Hakkında siyasi yasak talebi bulunmayan bir milletvekili de olabilir, yeni bir başbakan atanarak, yeni bir hükümet kurulmalıdır. Bugünkü icraatlarının yasa dışı duruma düşmemesi için, Hükümet'in derhal istifa etmesi gereklidir." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title