Haberler

Dördüzlere Mama Yardımı

Batman'ın Binatlı Köyünde Yaşayan Mehmet-fehime Omğan Çiftinin 1'i Erkek 3'ü Kız Dördüz Bebekleri Oldu. Dördüz Bebeklerinin 2 Aylık Mamasını Bebelac Mama Firması Karşıladı. İşsiz Baba Mehmet Omğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan İş İstedi.

BATMAN’ın Binatlı Köyünde yaşayan Mehmet-Fehime Omğan çiftinin 1’i erkek 3’ü kız dördüz bebekleri oldu. Dördüz bebeklerinin 2 aylık mamasını Bebelac mama firması karşıladı. İşsiz baba Mehmet Omğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan iş istedi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ünitesinde bir ay önce Batman’ın Binatlı köyünde yaşayan 20 yaşındaki Fehime Omğan, normal gebelik sonucu 1’i erkek 3’ü kız sağlıklı dördüz bebek dünyaya getirdi. Sağlık durumları iyi olan ve ağırlıkları 1 kilo 900 gram ile 2 kilo 300 gram arasında değişen bebekler ve anne, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Köyde tek odalı bir evde oturan Mehmet - Fehime Omğan çifti yaşadıkları maddi sıkıntı içinde bebeklerini büyütme çabasına girdi. Dördüz bebeklere anne sütü yeterli gelmeyince ailenin imdadına Bebelac mama firması koştu. Aileyi evinde ziyaret eden firma yetkilileri bebeklerin 2 aylık mama ihtiyacını karşıladı. Yardımlar karşısında teşekkür eden baba Omğan ise yardım yerine Cumhurbaşkanı Abdulalah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan iş istedi. Ağabeyinin verdiği tek odalı bir evde oturduklarını belirten baba Omğan, “Yardım edenlerden Allah razı olsun ne zamana kadar bana yardım edecekler. Ben yardım yerine iş istiyorum. İşim olursa kendi imkanlarımla bebeklerimi büyütebilirim” dedi.

Tek göz odada artık 5 kişi olan ailenin dördüz bebeklerinin beşikleri olmadığından bebekler ince bir minder üzerinde yatıyor. Yanyana sıralanan kardeşlerin üzerlerini anne Fehime Omğan tek battaniye ile örtüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title