Haberler

Doğalgaz Oduncu Esnafı Vurdu

Doğalgaz oduncu esnafı vurdu Tekirdağ'da oduncular satışların düşüşünden yakındı Oduncular satışlardan memnun değilTEKİRDAĞ - Havaların soğumasıyla kış için hazırlıklara başlayan oduncu esnafı, Doğalgaz'ın etkisiyle satışların düşüşünden yakındı.

Doğalgaz oduncu esnafı vurdu

Tekirdağ'da oduncular satışların düşüşünden yakındı

Oduncular satışlardan memnun değil

TEKİRDAĞ - Havaların soğumasıyla kış için hazırlıklara başlayan oduncu esnafı, Doğalgaz'ın etkisiyle satışların düşüşünden yakındı.

Tekirdağ'ın genelinin Doğalgaz'a geçmesiyle birlikte geçimini odun ve kömür satarak yapan esnaflar, alıcı bulmakta zorluk çekiyor. Birkaç yıl içinde bu mesleğinde biteceğini dile getiren esnaf, baba mesleği olan işlerini bırakıp başka işler yapacağını söyledi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde geçimini odun ve kömür satarak kazanan 42 yıllık oduncu esnafı Etem Ülkü, "Odun işiyle uğraşıyoruz 1975- 1976 senelerinden beri bu işi yapıyoruz. İlk bu işe başladığımızda odun kömür günde ortalama bir kamyon odun kesiyorduk, yani bir kamyon odunu kesip satabiliyorduk o zamanlar işlerimiz gayet güzeldi. Bu Tekirdağ'da son dönemde biliyorsunuz doğal gaz olayı geldi doğal gaza geçti. Doğal gaza geçtikten sonra yüzde 80'nine vardı. Doğal gaza geçmesi bu bizi çok engelledi. Şimdi kömür olayı da öyleydi Tekirdağ'da kömür olayı da bitti, odun olayı da bitti. Kaybolan mesleklerden oluyor" dedi.

"Meslek değiştireceğiz artık"

Satışların az olmasından dolayı meslek değiştireceklerini söylen oduncu esnafı Ülkü, "Tekirdağ'da biz son iki üç kişi kaldık. İçeriye gelen giden var mı yok günler geçiyor kimse geçmiyor uğramadan geçiyor. Yani odun kömür olayı artık Tekirdağ'da bitti. Meslek değiştireceğiz artık. Şimdi söyle söyleyeyim, önceden bu odunu ve ya kömürü traktörlerle ton hesabı veriyorduk, adam geliyordu iki ton üç ton müşteri geliyordu istiyordu veriyorduk. Şimdi nasıl biliyor musunuz, adam İstanbul'dan yazlığı olanlar var geliyor, şöminede yakmak için çuvalla alıyor. Artık çuvalla yani geliyor artık 2 çuval odun alıyor ve gidiyor. Öyle ton olayları, işte 500 kilolar, bir tonlar, iki tonlar bitti bir çuval odun veriyoruz adama gidiyor. Adam bir hafta sonra geliyor, onu da göstermelik yakıyor şöminesinde gidiyor. Yani ben bu işi yapacağımda para kazanacağımda ev geçindireceğim olayı kalmadı artık" ifadesini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title