Haberler

Doğalgaz Ağı Büyüyor

Muğla merkeze kadar gelen BOTAŞ doğalgaz boru hattının henüz Muğla şehir içi abonelere dağıtımı işi ihalesi sonuçlanmazken, doğalgaz ağının Köyceğiz ve Kavaklıdere ilçeleri hariç il geneline yayılması için abonelerden 335 TL ücret talep ediliyor.

Muğla merkeze kadar gelen BOTAŞ doğalgaz boru hattının henüz Muğla şehir içi abonelere dağıtımı işi ihalesi sonuçlanmazken, doğalgaz ağının Köyceğiz ve Kavaklıdere ilçeleri hariç il geneline yayılması için abonelerden 335 TL ücret talep ediliyor.

Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonunda, Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Kaymakamı, Mehmet Gödekmerdan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, Milas Kaymakamı Muhammet Tokat ve Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz katıldı.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, "Mevcut Doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamaları dışında kalan ilçelere Bakanlar Kurulunun 2013/4347 Sayılı kararı ile doğalgaz dağıtımı BOTAŞ genel Müdürlüğü'ne verilmiştir. Bu çerçevede; ilçelerin yeterlilik durumunun belirlenmesi çalışmalarına başlanmış, adrese dayalı nüfus sayımına göre 10 bin nüfusun üzerindeki ilçelerde elektrik abone sayıları tespit edilmiştir. Bu tespite göre Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Marmaris, Milas ve Ortaca ilçelerimiz gerekli nüfus kriterini karşılamıştır. BOTAŞ tarafından Doğalgaz hattı iletilebilmesi için, nüfusu 10 bin ve üzeri olan ilçe merkezlerindeki elektrik abonelerinin % 60'ı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız tarafından 2013 yılı abone bağlantı bedeli olan 335 TL'yi, 29 Ekim 2013 tarihine kadar İl Özel İdaresince kamu bankalarında açılan hesaba yatırılması Bakanlar Kurulu tarafından 2013/4347 sayılı kanun ile belirlenmiştir. İl Özel İdaresince açılacak hesaplarda yukarıda bahsedilen talebin karışlanması durumunda, söz konusu ilçenin doğalgaz iletim hattı yapımı talebi, İl Özel İdaresince BOTAŞ Genel Müdürlüğüne bildirilecektir. Tesisin yapımı işi ise 6 ay ile 5 yıl süre içerisinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu talebin oluşmaması durumunda elektrik aboneleri tarafından kamu bankalarına yatırılan 335 TL abone bedeli nemalandırılarak sahiplerine iade edilecektir" denildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title