Haberler

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu Açıklaması

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentteki hayvancılık faaliyetlerine ilişkin, "2002'den 2017'ye kadar baktığımızda büyükbaş hayvan varlığımızı yüzde 72 arttıran bir büyük şehiriz. Bu çok büyük bir sıçrama, dönüşüm ve başarıdır.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentteki hayvancılık faaliyetlerine ilişkin, "2002'den 2017'ye kadar baktığımızda büyükbaş hayvan varlığımızı yüzde 72 arttıran bir büyük şehiriz. Bu çok büyük bir sıçrama, dönüşüm ve başarıdır." dedi.

Güzeloğlu, Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'ni gezip üreticilerle bir araya geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Güzeloğlu, kentteki tarım ve hayvancılıkla ilgili değerlendirmede bulundu.

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin tarım ve hayvancılık varlığına katkı sağlayan bir yer olduğunu dile getiren Güzeloğlu, bölgenin, yemden hayvan sağlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılayacak bir organize altyapısını sağlamak hedefiyle kurulduğunu ifade etti.

Diyarbakır'ın Türk tarımında ve hayvancılığında daha iddialı bir düzeye geldiğini aktaran Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"2002'den 2017'ye kadar baktığımızda büyükbaş hayvan varlığımızı yüzde 72 arttıran bir büyük şehiriz. Bu çok büyük bir sıçrama, çok büyük bir dönüşüm ve çok büyük bir başarı. Bunun alt başlığında da bu artışın en büyük payı kültür ırkı olarak artmış."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeni dönemde hem bakanlık üzerinden hem de Kırsal Kalkınmayı Destekleme Birimi üzerinden hibe ve desteklerini sürdüreceğini belirten Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"400 milyon lirayı aşkın doğrudan bizim Diyarbakır çiftçimize aktardığımız bir hibe desteğimiz var. 170 milyon civarında da bir kredi desteğimiz var. İkisini topladığımız zaman yaklaşık 600 milyon lirayı bulan bir sermayeyle üreticimizin emeğini buluşturan çok büyük bir katkımız var. Devlet olarak üreticimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye'ye bir ilk ve model olan bu projede hedefimiz, buranın sınırlarıyla ve işletme sayısıyla sınırlı olmadığını da söylemek istiyorum. Gelen ve gelecek olan talepler doğrultusunda alan büyüklüğümüzü çok kısa bir süre içerisinde ötesine taşıyacağız. Katkı destek ve hibelerle daha fazla alanda, daha çok sayıda bir ihtisas besi organize bölgesine adım atacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Basri Güzeloğlu Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title