Haberler

Diyarbakır Turizmin Oscarı Altın Elma Ödülü Diyarbakır'a Verildi

Diyarbakır Turizmin Oscarı Altın Elma ödülü Diyarbakır'a verildiTurizmin Oscarı Altın Elma ödülü Diyarbakır'a verildiDünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu tarafından verilen ve turizm sektörünün Oscarı olarak adlandırılan Altın Elma Ödülü Diyarbakır'a verildi.

Diyarbakır Turizmin Oscarı Altın Elma ödülü Diyarbakır'a verildiTurizmin Oscarı Altın Elma ödülü Diyarbakır'a verildi

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu tarafından verilen ve turizm sektörünün Oscarı olarak adlandırılan Altın Elma Ödülü Diyarbakır'a verildi. Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Delal Tahsin Atamdede, Turizmin Oscarı altın elmayı misafirperverliği, hoşgörüsü, toleransı, toplumsal kucaklaşması, sürdürülebilir turizme katkıları, tarihi ve kültürel değerleriyle Diyarbakır'a layık görüldü dedi.

Altın Elma ödülü, özel bir otelde düzenlenen bir törende Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu Başkanı Tijan Haddad tarafından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na verildi. Ödül törenine, Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) Başkanı ve Tunus Turizm eski Bakanı Tijani Haddad, Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Delal Tahsin Atamdede, kaymakamlar, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, yerli ve yabancı yazarlar ve gazeteciler katıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, törende yaptığı konuşmada kentin kültürel bir ekonomik modele dönüştürülmesi yolunda kararlı olduklarını belirterek, Diyarbakır'ın turistik bir ekonomik modele dönüşmesinde, bu ödüller bizleri ve yatırımcılarımızı motive ediyor dedi.

Diyarbakır'ın Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Delal Tahsin Atamdede ise, hedeflerinin algı operasyonları ve ön yargıyla birbirine yabancılaştırılmış toplumların, turizm sayesinde yakınlaştırılma ve kucaklaştırılması gerektiğini söyledi. Atamdede Bugün baktığımız da hedef 1 milyon turist olan Diyarbakır'da 5 aylık süreçte 600-700 bin sayısına ulaşılması bir şans değildir. Bu devlet halk birlikteliğinin çalışan STK'ların azmi, iradesi, memleket sevgisidir. Diyarbakır'ın insanlık tarihinin başlangıcı ve uygarlık yolunda ilk adımın atıldığı Mezopotamya'nın en önemli şehri ve arkeolojik sit alanıdır. Burada Diyarbakır ve Diyarbakırlının bütün bu tarihi, kültürel ve doğal değerlerini dünya mirası olarak kabul edip, hümanist bir yaklaşımla sahiplenmesidir. Refah ve ekonomik değerlerin artışı ile birlikte Diyarbakır'ın, Diyarbakırlının, toplumsal deformasyonlara da müsaade etmeyeceği kanısındayım. Bunu unutmayalım ki iyi veya kötü gerçeği yansıtan her reklamın artı veya eksi mutlaka bir duruşu olacaktır diye konuştu.

Şimdiye kadar 67 altın elma ödülü verdiklerini anlatan Atamdede, Turizmin Oscar altın elmayı misafirperverliği, hoşgörüsü, toleransı, toplumsal kucaklaşması, sürdürülebilir turizme katkıları, tarihi ve kültürel değerleriyle de Diyarbakır layık görüldü. En sevindirici kısmı ise bu karar yönetim kurulumuzla oy birliğiyle alındı. Altın elma Diyarbakır'a hayırlı olsun dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerleriyle, her boyutta turizmin çeşitlendirilebilindiği, turizme dönük beklentilerin karşılandığı bir şehir olduğunu söyledi. Diyarbakır'ın uluslararası alana açılan direk uçuşlarıyla 8 ayda 2 milyon kişiye yaklaşan yolcu sayısıyla, otellerdeki yüzde, yüze yaklaşan doluluk oranıyla çok yoğun bir hareketlenmeyi yaşadığını ifade eden Vali Güzeloğlu Diyarbakır bunu hak ediyor, ertelenmiş gecikmiş bir ivmeyi bugün yaşamanın ve turizme dayalı bir gelişmenin bugün büyük bir heyecanını ve beklentisini karşılıyor. Küresel anlamda da terörizmin, turizme dönük büyük olumsuz etkilerini geçmişte yaşamış bir kent olarak, bugün artık huzur ve güvenin şehir olarak, sahip olduğumuz zenginliklerle turizmin bu güzellikleriyle tanınmayı hak ediyor ve istiyor. Bunu başaracağız ve başarmaya başladık şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turizm Oscarı olarak nitelendirilen Altın Elma ödülü Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu Başkanı Tijan Haddad tarafından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title