Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Temizlik Kampanyası Başlatıldı

Diyarbakır'da Belediye Başkanları, Yurttaşlara Çöp Poşeti Dağıttı.

Diyarbakır'da belediye başkanları, yurttaşlara çöp poşeti dağıttı.

Büyükşehir ve Bağlar belediyeleri ile Yerel Gündem 21 Kent Konseyi tarafından Bağlar beldesinde "Daha Temiz Bir Diyarbakır İçin" kampanya başlatıldı. Mahallede bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Beldesi Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu ve belediye yöneticileri, esnafa broşür ve çöp poşeti dağıttı.

Temizlik kampanyası sebebiyle bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi ve kampanyada yer alan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Bir toplumda ayırt edici en önemli özelliklerden birinin temizlik olduğuna işaret eden Baydemir, "Aslan yatağından belli olur" dedi.

Diyarbakır`ı daha temiz tutabilmek için ortak bir kültürün, kolektif çalışma ve anlayışın hakim olması gerektiğini ifade eden Baydemir, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, Bağlar, Sur, Kayapınar belediyelerinin sınırları içerisinde de bu kampanyanın sürdürüleceğini söyledi. Temel hedeflerinin yurttaşın kente sahip çıkmasını sağlamak olduğunu belirten Baydemir, şöyle konuştu: "Şüphesiz ki, bütün belediyelerimizin bir görevi de temizlik faaliyetlerini yürütmektir. Ama bu kentte yaşayan yurttaşımızın görevi kirletmemektir. Sahip çıkmaktır. Belirlenen saatlerde, belirlenen noktalara çöp bırakmaktır"

Temizlik kampanyasına katılımın çok büyük olacağına inandığını anlatan Baydemir, "Daha temiz bir Diyarbakır için, daha çağdaş bir Diyarbakır için, hep birlikte el ele vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kentin en büyük bölgesinin Bağlar olduğuna işaret eden Bağlar Belediyesi Başkanı Yurdusev Özsökmenler ise, kentlileşme bilincinin bütün yurttaşlarda oluşması için çeşitli kampanyalar sürdürdüklerini belirterek, "Temizlik olsun, kent yaşamına entegrasyon olsun, biz 2 senedir bu kampanyaları sürdürüyoruz" dedi.

Kaynartepe Mahallesi'nde 2 yıl içinde 70-80 bin kişiyle yüz yüze görüşerek temizlik, hijyen ve sağlık eğitimi vermeye çalıştıklarını kaydeden Özsökmenler, Diyarbakır'ın daha temiz ve yaşanabilir bir kent olması için çalışacaklarını söyledi.

Önümüzdeki yıl temizlik kadrosu ve araçlarının artırılacağını anlatan Özsökmenler, sadece belediye ile değil herkesin desteğiyle bu kampanyanın yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yerel Gündem 21 adına basına açıklamada bulunan Figen Aras Kaplan da, "Yerel Gündem 21 olarak çevre kirliliğinin önlenebilmesi için bir yandan belediyelere destek verirken, vatandaşın bilinçlendirilmesi için bir proje hazırladık. Projemizin amacı, özellikle evleri gezerek, vatandaşlarımızda bir bilinç oluşturmaktır" dedi.

Esnafın da yoğun ilgi gösterdiği kampanyada başkanlar, esnafa ve yoldan geçen vatandaşlara çöp poşeti ve broşür dağıttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title