Haberler

Diyarbakır'da Hırsızlık Olaylarına Tepki

Diyarbakır KSO Başkanı Akkul: "Türkiye'de her yıl 5 10 kişi soygunlardan dolayı yaşamını yitiriyor.

Diyarbakır'daki kuyumcular, son günlerde artan gasp, hırsızlık ve soygun olaylarına tepki gösterdi.

Sümerpark'ta basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelen kuyumcu esnafı, son günlerde artan hırsızlık, gasp ve soygun olaylarına tepki göstererek, yetkililerden faillerin bulunmasını istedi.

Yaklaşık 250 kuyumcunun katıldığı basın toplantısında konuşan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı (KSO) Mustafa Akkul, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi son aylarda Diyarbakır'da özellikle kuyumcu esnafına yönelik artan gasp, hırsızlık ve soygunların kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.

En büyük tedirginliklerinin faillerin bir türlü yakalanmaması olduğunu belirten Akkul, gasp ve soygunlara yönelik yaptıkları araştırma ve incelemelerde önemli ve ilginç sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Soyguna maruz kalan kuyumcu esnafına ait işyerlerinin MOBESE kameralarının görüş açısı içinde olduğunu belirten Akkul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Araç sahiplerine cezalar kesiliyor. Toplumsal olaylarda şahıslar tespit ediliyor. Bu şahıslar bu görüntülere göre ceza alabiliyor. Kuyumcular olarak şimdi biz de soruyoruz? Milyonlarca lira verilerek yapılan bu teknoloji harikası MOBESE'ler kuyumcular soyulunca mı devre dışı kalıyor? Bu kafamızda büyük bir soru işareti bırakmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması, esnafımızın canına, malına zarar gelmemesi için yetkililerin gerekli önlemleri alması ve faillerin biran önce yakalanmasını istiyoruz."

Bir iş yerinin soyulması için bir hırsızın en az 5 kez keşif yaptığını savunan Akkul, "Keşfe giderken maske takmıyor, o zaman MOBESE kameraları o şahsı nasıl bulamıyor? Yetkilileri buradan uyarıyoruz, failleri yakalayın. Kentte 250 esnaf kepenk kapatmış durumda. Bir günlük protesto için bugün iş yerlerimizi açmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de her yıl 5-10 kişi soygunlardan dolayı yaşamını yitiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğünden soygunlarla ilgili özel bir birim kurmasını istiyoruz. Bu birim sadece soygun işlerine bakmalı. Bunu Türkiye'nin bütün illeri için talep ediyoruz" diyen Akkul, son olaylarda esnafın 10 kilogram altınının çalındığını bildirdi.

Akkul, bir gazetecinin "elektrik kesintileri hırsızlık olaylarını etkiledi mi?" sorusu üzerine, "Elektrik sıkıntısı bizi çok mağdur ediyor. DEDAŞ'ı uyarıyoruz. 250 esnafımızın imzası ile DEDAŞ'ı mahkemeye veriyoruz. Son 10 yılın zararını mahkemeden talep edeceğiz. Büyük zarara neden oluyor" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title