Haberler

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Nursaçan Çorlu'da

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Mesleklerinin Kutsal Bir Meslek Olduğunu Dile Getirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, mesleklerinin kutsal bir meslek olduğunu dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde din görevlilerinin yer aldığı bir konferansa katıldı. Çorlu Müftülüğü salonunda düzenlenen konferansa Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, Müftü Yardımcısı Mehmet Bican ve Çorlu şehir merkezi ile belde ve köylerinde yer alan cami görevlileri ile din görevlileri katıldı. Konuşmasına konferansa katılanlara mesleklerinin kutsal bir meslek olduğunu hatırlatmakla başlayan Necmettin Nursaçan, "Herkesin bir zabıtası var bizim pek çok zabıtamız var. Kötülükler karşısında hukuki müeyyideler, toplum baskısı ve Allah korkusu bizleri frenliyor. Nefsimiz bize kötülük yaptırmakta başarılı olsa bile her yerde vatandaşlar bizim zabıtamız olarak görev yapıyorlar ve bizi nefsimizden engelliyorlar. Bu bizim mesleğimizin iyi tarafı" dedi.

İmamların önder olduğunu vurgulayan Nursaşan, "Bir milletvekili konuşurken kimi konuşuyor, kimi protesto ediyor, kimi de bağırıyor çağırıyor. Ama biz konuşurken insanlar eli dizinde bizi dinliyor. Tüm dikkatlerini bize veriyor bu ne kadar güzel. Allah'a saygıdan ötürü 3 insana saygı duyuluyor. Yaşlı Müslüman'a, adaletli devlet büyüğüne ve din alimine saygı Allah'a saygıdan ileri gelir. Kur'an-ı Kerim okumak faydalı bir alışkanlık. Sizler cemaate örnek olmalısınız, Kur'an okuyarak, kitap okuyarak, cenazesine, düğününe katılarak, acısını, tatlısını paylaşarak cemaate faydalı olmalısınız. O zaman toplumun lideri olursunuz. Kırıcı değil yapıcı, ayırıcı değil birleştirici bir üslup kullanın. Bizim maksadımız bağ bozmak değil, üzüm yemektir. O yüzden yapıcı olmak zorundayız" diye konuştu.

(EŞ-RA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title