Haberler

Dışişleri Bakanı Babacan: "Annapolis Fırsatı Kaçırılmamalı"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Annapolis Sürecini Kaçırılmaması Gereken Bir Fırsat Olarak Gördüklerini Söyledi. Babacan, Fırsatın Kaçırılması Halinde Kazananın Radikaller Olacağı Uyarısında Bulundu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Annapolis sürecini kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Avrupa ve Orta Asya'da görev yapan 38 Filistin Büyükelçisinin Filistin Dışişleri bakanı Riyad El Maliki'nin başkanlığında Ankara'da Hilton Oteli'nde gerçekleştirdikleri toplantının açılış konuşmasını yapan Babacan, 2007 Kasım ayında ABD'nin Annapolis kentinde gerçekleştirilen "Barış Konferası" na dikkat çekerek, "Annapolis süreci kaçırılmaması gereken bir fırsattır" dedi. Babacan, aksi halde kazananın radikaller olacağı uyarısında bulundu.

Babacan "Türkiye olarak bölgedeki zorlukların çözümü için tam destek veriyoruz. Filistin halkının barış içinde yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

İsrail- Filistin sorununun bölgedeki sorunların merkezinde bulunduğunu belirten Babacan, iki devletli ve güvenli bir çözümden yana olduklarını ifade ederek, sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inandıklarını tekrarladı.

Türkiye'nin AB üyeliğine de değinen Babacan, "Bizim AB üyeliğimiz sadece kültürler arası diyalogu sağlamakla kalmayacak bunun ötesinde Avrupa ve komşu Ortadoğu arasında var olan ekonomik ve politik ilişkilerin gelişmesene de katkı sağlayacak" dedi.

Babacan'ın ardından konuşan Filistin Dışişleri bakanı Riyad El Maliki ise konuşmasında, "Gazze'deki duruma dikkat çekti. Malki, kısıtlamaların Filistinlilerin hayatını çekilmez hale getirdiğini belirterek, "Durum alarm veriyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Maliki, Babacan'a, Filistinlilere özgürlüğü simgeleyen tablo verdi.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title