Haberler

Direksiyon sınavı ne zaman? 2018

Güncelleme:

Direksiyon sınavı ne zaman? 2018. Yazılı sınavında barajı geçen adaylar için direksiyon sınavı bekleyişi sürüyor. Açıklanan ehliyet sonuçlarının ardından, direksiyon sınavına girmeye hak kazanan adaylar sınav tarihini heyecanla araştırıyor. Peki direksiyon ne zaman?

Uygulanan yazılı sınavında barajı geçerek birinci aşamayı tamamlayan sürücü adayları, ikinci aşama olan direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Direksiyon sınavını da geçen adaylar ehliyetlerine kavuşabilecekler. Peki, direksiyon sınavı ne zaman? Direksiyon sınavı nasıl yapılır? İşte direksiyon sınavı hakkında tüm detaylar...

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

2017 yılının son yazılı ehliyet sınavı 23 Aralık'da yapılmıştı. Yapılan yazılı sınavın sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Açıklanan sonuçlarda baraj puanı 70'i geçen sürücü adayları ikinci aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. İlk aşamayı başarı ile bitiren sürücü adayları direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor.


Milli Eğitim Bakanlığı, direksiyon sınavının yapılacağı tarih konusunda bir bilgi vermedi ancak bir önceki dönemlere bakıldığında ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından direksiyon sınavı 15 ve 22 gün arasında yapılıyor.

Bilindiği üzere yazılı ehliyet sınavından 70 puan ve üzeri alan adaylar, ehliyet alma sürecinin son aşaması olarak direksiyon sınavına katılıyor. Direksiyon sınavında da başarılı olan adaylar, ehliyet sahibi olabilecek.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

M", "A1", "A2", "A" ve "B1" sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama, kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

"B", "C1", "C", "D1", "D", "BE", "C1E", "CE", "D1E", "DE" ve "F" sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların, emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: "B", "C1", "C", "D1" ve "D" sertifika sınıfı araçlarda, park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, "BE", "C1E", "CE", "DE" ve "D1E" sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title