Haberler

Didim'de Kaçak Operasyonu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Jandarmanın Düzenlediği 3 Ayrı Operasyonda, Yasa Dışı Yollardan Yurda Giriş Yaptıkları Tespit Edilen Toplam 55 Kaçak Göçmen Ele Geçirildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın El Koyduğu Olayla İlgili Olarak Soruşturmanın Sürdürüldüğü Bildirildi.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği 3 ayrı operasyonda, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen toplam 55 kaçak göçmen ele geçirildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın el koyduğu olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; Didim merkez Mavişehir Mahallesi sahilinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı yöntemleri kullanarak Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan Filistin uyruklu 3 kaçak göçmen ile kaçaklara para karşılığında yardımcı olan F.F. (36) isimli Türk vatandaşı organizatör yakalandı.

Öte yandan; alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Tekeağaç Mevkisinde de yapılan aramalarda da, Yunanistan'a kaçma hazırlığında olan 28'i Afganistan, 11'i Filistin ve 2'si de Moritanya uyruklu olmak üzere toplam 41 kaçak göçmen ile bu kişilere organizatörlük yapan Ö.Ö. (23) isimli şüpheli gözaltına alındı. Aynı bölgede sürdürülen arama faaliyetleri sırasında ise botla Samos Adası'na kaçmaya hazırlanan Moritanya uyruklu 11 kaçak göçmen daha yakalandı.

Jandarmanın düzenlediği 3 ayrı operasyonda yakalanan toplam 55 ka.ak göçmen ifadelerinin alınmasının ardından, sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.F. ve Ö.Ö. isimli zanlılar, sorgulanmalarının ardından adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın el koyduğu olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

(MB-İK) 26.05.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title