Haberler

Dıana'yı Toprağa Veren Asker 10 Yıl Sonra Konuştu

Galler Prensesi Diana'yı, Trajik Ölümünün Ardından Toprağa Veren Sekiz Askerden Biri Olan Nigel Enright, On Yıl Sonra İlk Kez Konuşarak Törene Nasıl Hazırlandıklarını ve Tören Sırasında Yaşadığı Duygusallığı Anlattı.

-Galler Prensesi Diana'yı, trajik ölümünün ardından toprağa veren sekiz askerden biri olan Nigel Enright, on yıl sonra ilk kez konuşarak törene nasıl hazırlandıklarını ve tören sırasında yaşadığı duygusallığı anlattı.

LONDRA (ANKA) - Galler Prensesi Diana'yı, trajik ölümünün ardından toprağa veren sekiz askerden biri olan Nigel Enright, on yıl sonra ilk kez konuşarak törene nasıl hazırlandıklarını ve tören sırasında yaşadığı duygusallığı anlattı.

İngiliz The Sun gazetesine konuşan Nigel Enright, 10 yıl önce Galler Kraliyet alayında görev yaptığı sırada bir gün tatile hazırlanırken kendilerine bütün izinlerin iptal edildiği bilgisinin geldiğini söyledi. "O an Diana'yla ilgili bir konu olduğunu anladım" diyen Enright, kendilerine, görevlerinin Diana'yı toprağa vermek olduğunu ve bunu yakın aile dışında kimseye söylememek üzere emir aldıklarını ifade etti.

-"KUM TORBASI DOLU TABUTTA 2 GÜN EĞİTİM YAPTIK"-

Toprağa verme töreni öncesinde iki gün boyunca içi kum torbalarıyla dolu bir tabutla eğitim yaptıklarını belirten Enright, Diana'nın son yürüyüşünü yapacağı yoldan ve Diana'nın gömüleceği adacığa giden tahta köprüden defalarca geçtiğini söyledi. Nigel Enright, "Defalarca, defalarca tekrar ettik. Doğru şekilde yapmamız gerekiyordu. Prensesi düşüremezdikÂ… Hepimizin omuzları yara olmuştu ama her şey saat gibi işlemeliydi" dedi.

Enright, cenaze öncesinde tahta köprünün de üzerinden geçerken ayaklarının kaymaması için çadır beziyle kaplandığını kaydetti.

Şimdi 32 yaşında olan Enright, cenaze töreni öncesinden bir gün önce de yakınlarda bir otele yerleştiklerini ancak görevleri son derece gizli olduğu için asıl kimliklerini gizleyerek otele rugby oyuncuları olarak kayıt yaptırdıklarını söyledi.

-"AĞLAMAK İSTERSENİZ KENDİNİZİ TUTMAYIN EMRİ ALDIK"-

Cenaze gününü de anlatan Enright, tören alanına geldiklerinde pek çok çelengin arasında, Prens Harry ve Williams'tan gelen ve üzerinde "Anne" yazan bir çelenk gördüğünü ve o anda göz yaşlarıyla savaşmaya başladığını ifade etti.

Enright, komutanlarının da kendilerine, "Ağlayacaksanız kendinizi tutmayıp ağlayın. Bu hepimiz için duygusal bir gün" emri verdiğini söyledi.

Tören sırasında bütün askerlerin gözlerinin yaşlı olduğunu belirten Enright, "Üssümüze döndüğümüzde saatlerce ağladığımızı itiraf etmek beni rahatsız etmiyor" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title