Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)BEŞİKTAŞ SALDIRISINDA YARALANAN POLİS: ARKADAŞLARIM ŞEHİT OLDUİSTANBUL Beşiktaş'ta terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanan Burdurlu polis memuru 28 yaşındaki Ömer Yiğit, "Kalkanlarla beklerken aramızdan geçen bir araçta patlama gerçekleşti.

1)BEŞİKTAŞ SALDIRISINDA YARALANAN POLİS: ARKADAŞLARIM ŞEHİT OLDU

İSTANBUL Beşiktaş'ta terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanan Burdurlu polis memuru 28 yaşındaki Ömer Yiğit, "Kalkanlarla beklerken aramızdan geçen bir araçta patlama gerçekleşti. Çok sayıda arkadaşım şehit oldu. Tedavim bittikten sonra Allah'ın izniyle görevimin başına döneceğim" dedi.

İstanbul'da 10 Aralık'ta, Beşiktaş- Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Arena Stadı yanında düzenlenen bombalı araçlı saldırıda şarapnel parçaları nedeniyle el ve ayaklarından yaralanan 2 yıllık çevik kuvvet polisi Ömer Yiğit, önce Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ardından Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi oldu.

'BİRÇOK ARKADAŞIM YARALANDI'

Taburcu olduktan sonra memleketi Burdur'a anne ve babasının yanına gelen Ömer Yiğit, saldırı anını şöyle anlattı:  "Beşiktaş- Bursapor maçında misafir taraftar tribününde görevliydim. Uzun zamandır seyirci yasağı olduğu için yoğun güvenlik önlemleri vardı. Maç bitti. Beşiktaş taraftarını dışarı aldık. Bursaspor taraftarı içerideydi. Beşiktaş taraftarının dağılmasını bekledik. Ondan sonra Bursa taraftarını dışarı aldık. Bursa taraftarı servislerine binerken özel timle birlikte koridor oluşturduk. Karşılıklı güzergah almıştık. Kalkanlarla beklerken aramızdan geçen bir araç patlamayı gerçekleştirdi. Çok sayıda arkadaşım şehit oldu. Birçok arkadaşım yaralandı. Ben de ellerim ve ayaklarımdan şarapnel parçaları ile yaralandım. Anlatmak için sözcükler kifayetsiz kalıyor. Tedavim bittikten sonra Allah'ın izniyle görevimin başına döneceğim."

İlk görev yerinin İstanbul olduğunu aktaran Yiğit, "40 gün Şırnak'ta geçici görev yaptım. Darbe gecesi de görevimin başındaydım. Allah bize güç kuvvet verdiği sürece biz de görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz inşallah" dedi.

'OĞLUMU HASTANEDE BULDUM'

Baba Mustafa Yiğit, olayı duyduğu andan itibaren oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını, daha sonra oğlunun kendisini arayarak, "Baba benden daha kötü durumda olanlar var onlara yardım ediyorum" dediğini aktardı. Baba Yiğit, "Gece 01.30'da İstanbul'a gittim. Oğlumu hastanede buldum. Daha sonra Burdur'a getirdik. 'Sevinçli misin' derseniz asla değilim. O giden arkadaşlarının acıları bizim yüreğimizde. İnşallah bu süreç de geçer" diye konuştu.

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'

Anne Emek Yiğit de "Kıl payı kurtuldu ama sevinemedim. Arkadaşlarının anneleri üzgün. Hepsi vatan evladı, hepsi bizim evladımız. Hepsine üzülüyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Sözün bittiği yerdeyiz. Bu son olsun. Allah daha fazla acı yaşatmasın" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

RÖP 1: Ömer Yiğit

RÖP 2: Mustafa Yiğit

RÖP 3: Emek Yiğit

129 MB /// 04.02ö

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================================

2)ADANA'DA 71 PLAKALI ARAÇ PANİĞİ

ADANA'da sahibinin cadde ortasına park ettiği 71 plakalı otomobil, bomba yüklü olduğu şüphesiyle polisi harekete geçirdi. Kayseri'deki saldırının gerçekleştirildiği otomobilin de sahte 71 plakalı olması  nedeniyle alarma geçen polisin yaptığı incelemede aracın sahibi ortaya çıkınca rahat bir nefes alındı. Merkez Seyhan İlçesi Özler Caddesi üzerindeki İlçe Tapu Müdürlükleri önünde yolun ortasında sürücü kapısı hasarlı ve camı olmayan 71 DT 887 plakalı otomobilden şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Aracın başına gelen polis ekipleri, plaka kayıtlarından sahibine ulaşmaya çalıştı, ancak kayıtlardaki hata nedeniyle başarılı olamadı. Otomobilin çevresindeki vatandaşları uzaklaştıran ekipler bomba uzmanı istedi. Ekipler çevre güvenliğini alıp şüpheli araca müdahaleye hazırlanırken otomobilin sahibi Emrah Kaçar ortaya çıktı. Polislerin incelemesi için otomobilin bütün kapılarını, motor bölümünü ve bagaj kapağını açan Kaçar, "Tapu işlemleri için gelmiştim, sağda park etmiş araçlar vardı, o yüzden böyle bıraktım. Onlar da hareket edince benim otomobilim ortada kalmış" dedi.

Polislerin arama yaptığı otomobilde, şüpheli bir durum olmadığı anlaşıldı. Olay yerine çağrılan trafik polisi, Emrah Kaçar'a 96 TL hatalı park cezası yazdı. Cadde yeniden trafiğe açıldı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, -

========================================================

3)AK PARTİLİ BAŞKANLAR RUS BÜYÜKELÇİ VE TERÖR SALDIRILARI TOPLU HALDE KINADI

AK Parti Kayseri il başkanı Cahit Özden, Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik ve 16 ilçe belediye başkanı Rus büyükelçi ile Kayseri ve İstanbul'da eskir ve polise karşı yapılan terör saldırılarını kınadı.

Ak Parti Kayseri il merkezinde bir araya gelen belediye başkanlarının terörü kınama toplantısına, belediye başkanlarının yanı sıra, gençlik, kadın kolları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partili üyeler katıldı. Ak Parti Kayseri il başkanı Cahit Özden, " İstanbul ve kayseri'deki bombalı eylemlerin ardından, ne yazık ki dün gecede Ankara'da Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a karşı yapılan terör saldırısını lanetliyor ve nefretle karşıladığımızı buradan ilan ediyoruz. Rus elçiye, askerimize, polisimize karşı, terör kirli ve alçak yüzünü bir kez daha göstererek, askerimizi ve sivil vatandaşları hedef aldı. Meydana gelen saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Ülkemizin, istikameti bellidir. Bu istikameti belirleyecek olan terör odakları değil, millettir. Türkiye'nin gelişmesine, istikrarına göz dikenler asla başarıya ulaşamayacaktır. Elim saldırılarda hayatını kaybederek şehadet mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza ve büyükelçiye rahmet,yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi

Belediye başkanları adına konuşan Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik ise, " Huzur kenti Kayseri'de kendini gösteren terör, ülkemizi karıştırmaya yöneliktir. Sonuçta ülkemizin huzuru, barışı ve istikrarı hedef alındı. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi teröre karşı seferberlik ilan ederek, mücadeleye etmeliyiz. Asıl işlerimizi aksatmadan, günlük hayatımızı normal akışı içinde sürdürerek, hainlerin, teröristlerin moralimizi bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Teröre bulaşanlar,onun taşeronluğunu yapanlarları yok etmek, bizim milletimize karşı boynumuzun borcudur. Terör bitecektir. Bundan kararlıyız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız" şeklinde konuştu

Görüntü Dökümü

--------------------

-AK Parti İl Başkanlığında toplanan beleriye başkanlarından görüntü

-İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in açıklaması

-Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in açıklaması

-Detay görüntüler

(Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

6 dakika, 38 saniye/211,8 MB

=====================================================

4)PİTBULL KÖPEĞİNİN SALDIRDIĞI ÇOCUK YARALANDI

KARABÜK'te, 7 yaşınaki Onur Yaka, apartmanın içinde 'pitbull' cinsi köpeğin kolundan ısırması sonucu yaralandı. Olay, geçen Cuma günü Kayabaşı Mahallesi Karadeniz Caddesi'nde meydana geldi. Aygül Yaka, misafirliğe gittikleri evden oğlu ile çıkarak markete gitti. İddiaya göre sokakta başıboş dolaşan pitbull cinsi köpek, Aygül Yaka ve oğluna saldırdı. Aygül Yaka'nın taş atarak uzaklaştırmaya çalıştığı köpek, apartmanın içine kaçan oğlu Onur'un peşinden giderek sağ kolundan ısırdı. Evden çıkan Şaban Yaka, oğlunu kurtarmak için köpeğin üzerine atladı. Köpek kaçarak gözden kayboldu.

Yaralanan Onur Yaka, çağrılan ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kayabaşı İlkokulu 1'nci sınıf öğrencisi Onur Yaka, tedavisinin ardından taburcu edildi. Yaka çifti, karakola giderek köpeğin sahibi olduğu iddia edilen O.G.'den şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aygül Yaka, köpeklerin sokaklarda başıboş gezmesine tepki göstererek, "Pitbull köpeğinin sokakta başıboş gezmesi normal bir şey mi? Belediye niye toplamıyor? Bugün benim çocuğumun kolunu ısıran yarın başka bir çocuğu öldürebilir. Bütün mahalleli ayıramamış. Eşim üzerine atlayarak zor bıraktırmış. Yine de 5 tane dişi geçmiş. Yasak değil mi bu köpekler? Niye besliyorlar, niye sokağa salıyorlar?" dedi.

Aygül Yaka, oğlumun sağlık durumu iyi olduğunu, evde aşı tedavisinin deam ettiğini belirtti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Hastaneden detay

-Onur Yaka'nın sarılı kolu

-Aygül Yaka'nın konuşması

-Onur Yaka'nın konuşması

Süre: (03.00) Boyutu: (140 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===============================================

5)MANİSA'DA 2 SAVCI, 1 HAKİM VE 6 KATİP, FETÖ'DEN GÖZALTINDA

MANİSA'da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün adli yapılanmasına yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonda, 2'si savcı, 1'i hakim, 6'sı katip 8 kişi gözaltına alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il merkezi ile Turgutlu ve Kula ilçelerinde örgütün adliye yapılanmasına yönelik bu gece eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabaha karşı sonlanan operasyonda hakim F.D.K. ile eşi savcı L.K., savcı H.T., katipler E.G., A.E., M.S., Ş.M., M.C. ve E.Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim, savcı ve katipler sorgulanmak üzere Terörle Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, -

===========================================

6)YILBAŞI ÖNCESİ KANDIRA HİNDİSİNE TALEP ÇOK

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde doğal ortamda yetiştirilen Kandıra hindisi yılbaşına günler kala yoğun talep görüyor. Hindiler kilolarına göre 120 ile 200 lira arasında satılıyor.

Kandıra'da çiftlik ve köylerdeki küçük kümeslerde yetiştirilen hindilere yılbaşına kısa bir süre kala otel, market ve restoranlar büyük talep gösterdi. Yaklaşık 8 ayda kesilebilir hale gelen, 10 kiloya kadar ulaşabilen Kandıra hindisinin kilosu 20 ile 22 lira arasında olmak üzere 120 lira ile 200 lira arasında satılıyor. Üreticiler hindileri ister canlı, ister kesilerek temizlenmiş halde satışa sunuyor. Kandıra'da hindi üreticileri yılbaşı öncesi oluşan talepten memnun. Bölgenin en büyük hindi yetiştiricilerinden olan Cavit Turan, "Baba mesleği olan hindi yetiştiriciliğini yıllardır sürdürüyoruz. Bu yıl satıştan yana şikayetimiz yok. İstanbul'da belirli restoran, otel ve marketlere gönderiyoruz. Organik olduğu için tercih ediliyor. Mısır, yonca, buğday ve açık alanda beslenerek büyüyorlar. Yaklaşık 2 bin hindimiz var ve bunları 8 ayda yetiştirdik. Şuanda kesime hazırlar" dedi.

Turan hindiye artık yılın 12 ayında talep olduğunu belirterek, "Hindileri kesilmiş, temizlenmiş halde kilosu 22 liradan veriyoruz. Vatandaş organik yemek istiyor. Artık insanlar yediklerinden hasta oluyor. Hindi eti sağlıklı. Sadece yılbaşı değil, senenin 12 ayı talep var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hindilerden görüntü

-Hindi yetiştiricisi Cavit Turan ile röp

-Anons

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera: Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Kayseri PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title