Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

DEAŞ, El Bab'ta Türk komando taburuna saldırdı: 1 şehit, 6 yaralıSURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları Türk komando taburunun bulunduğu bölgeye bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

DEAŞ, El Bab'ta Türk komando taburuna saldırdı: 1 şehit, 6 yaralı

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları Türk komando taburunun bulunduğu bölgeye bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda, 1 Türk askeri şehit olurken, 6 Türk askeri ve bazı ÖSO askerleri yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 106 gündür devam ettiği Suriye topraklarında, DEAŞ militanları tarafından sabah saatlerinde El Bab bölgesinde konuşlu ve Kayseri'den giden Komando Taburu'nun bulunduğu bölgeye bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışmada 1 Türk askeri şehit olurken, 1'i ağır 6 asker ise yaralandı. Saldırıda ayrıca Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bazı askerleri de yaralandı.

TSK: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından saldırıyla ilgili yapılan bilgilendirmede de şöyle denildi: "Sabah saatlerinde bombalı araç ile yapılan saldırıda 1 kahraman silah arkadaşımız şehit, 1'i ağır olmak üzere 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır."

Görüntü Dökümü

---------------

(KİLİS)

-Kilis devlet hastanesi

-Ambulans girişi bölümünden görüntü

-alınan güvenlik önlemleri

-detaylar

//////////////////

(GAZİANTEP)

-Ambulansların görüntüsü

-Sağlık ekiplerinden görüntü

-detaylad

Haber: KİLİS - GAZİANTEP -

=================================

Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ hedefleri vuruldu (2)

23 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından terör örgütü DEAŞ'ın 12 hedefine yönelik hava harekatında 23 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "12 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hava taarruzları sonucu ilk tespitlere göre 23 DEAŞ mensubu terörist öldürülmüştür. Çok sayıda yaralı teröristin olduğu haberi alınmaktadır."

Haber: ANKARA - KİLİS

=======================================

Göle rekora koşuyor: -32

Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan şiddetli soğuklar hayatı durma noktasına getirdi. Ardahan'da bıyıklar, kırağı tutarken Göle ilçesinde gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında 32 derece oldu.

Bölgeyi etkisi altına alan yüksek basıncın etkisi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şiddetli ayaz nedeniyle sabah saatlerinde okul ve işe gidenler, zor anlar yaşıyor. Sokak hayvanları, kuşlar soğuktan etkilenirken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı yarım metreye ulaştığı için yiyecek bulamayan yabani hayvanlar, kent merkezlerine inmeye başladılar. Kırağının etkisiyle ağaçlarda kartpostallık görüntüler oluşurken, Gürcistan'dan Türk Gözü Sınır Kapısını geçerek Ardahan'a gelen ve TIR'ı çalıştırabilmek için yakıt tankı altında ateş yakan sürücüler, "Ardahan'da resmen donduk. Gece hava sıcaklığı eksi 30'ların üzerine çıkınca yakıt tankı dondu. Yakıt deposunun altında ateş yakarak ısıtmaya çalışıyoruz. Biz gideceğiz ama Ardahan'da yaşamak gerçekten zor" dediler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, önümüzdeki 5 gün içinde yağış beklenmiyor. Yüksek basıncın etkisiyle soğuklar devam edece. Gündüz sıcaklık sıfırın altında 5-8, geceleri ise 20-30 derece arasında değişecek.Dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Göle'de 32, Ardahan merkez, Erzurum'un Tekman'da 28, Ardahan'ın Hanak'ta 27, Erzincan'ın Otlukbeli, Erzurum'un Pasinler'de Erzincan'ın Refahiye'de 23, Ardahan'ın Çıldır'da 11, Ağrı merkezde 21, Kars ve Erzurum merkezde 19, Muş'un Malazgirt'te 16, Muş'ta 10, Erzincan'da 9 dereceyi buldu.

Kar kalınlıkları ise Sarıkamış, Erzurum'un Konaklı'da 30, Palandöken'de 25, Ardahan merkez ve Ergan'da 18, Ağrı'da 8, Erzurum'da 7, Kars'ta 3 santim olarak ölçüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kırağı tutan ağaçlar

-Donan araçlar

-Tır şoförü ile röp.

-Donan dereler

-Bıyıkları donmuş vatandaşla röp.

-Detay görüntüler

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI - / ARDAHAN

====================================================

Elazığ'da cadde ortasında silahlı saldırı: 3 yaralı

ELAZIĞ kent merkezindeki Hürriyet Caddesi'nde, yolda yürüyen Mehmet K., cadde üzerinde karşılaştığı 3 kişiye henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla ateş açtı. Yaralanan 3 kişi Eğitim Araştırma Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren Mehmet k.'nın ise olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Hürriyet Caddesi Orduevi Kavşağında yürüyen Mehmet K. cadde üzerinde karşılaştığı Ahmet Ç., Yahya ve kardeşi Ahmet F.'ye henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet K.'nın tabanca ile ateş ettiği 3 kişi vücutlarının çeşitli bölgelerine isabet eden kurşunlarlarla yaralandı. Saldırgan Mehmet K., olay yerinden koşarak kaçarken, olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Eğitim Araştırma Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen polis, koşarak uzaklaşan saldırgan M.K.'nın yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ambulansın içindeki yaralı

Olay yerine gelen polis

Yerdeki kan izleri

Ambulansın yaralıları götürmesi

Vatandaşların meraklı bakışları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

=============================================

Bir apartman dolusu Pakistanlı yakalandı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bir apartmanın 25 odasına yerleştirilen Pakistan uyruklu 88 kişi yakalandı.

Avrupa ülkelerine gitmek için yurda kaçak yollardan girerek Darıca'ya gelen Pakistan uyruklu kişiler, Darıca Sırasöğütler Mahallesi Okul Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir apartmana yerleştirildi. Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine operasyon düzenledi. 4 katlı apartmanın 25 odasında kalan Pakistan uyruklu 88 kişi gözaltına alındı. Apartmanın sahibi Ş.Ç.'nin yurda kaçak giren kişilerden kişi başı aylık 150 TL aldığı öğrenildi. Yaklaşık 1 aydır apartmanda kaldıkları belirlenen 88 kişi İstasyon Polis Merkezi'ne götürüldü. 88 kişi ifadelerinin alınmasının ardından Kocaeli İl Göç Müdürlüğü'ne götürülecek.

Gözaltına alınan apartman sahibi S.Ç. ise adliyeye sevk edildi. Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise apartmanı çevre ve insan yaşamına sakıncalı olması nedeniyle mühürledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Apartmandan görüntü

Mültecilerden görüntü

HABER-KAMERA: Erol POLAT / KOCAELİ

============================================

Samsun'da FETÖ'den gözaltına alınan 18 kişi adliyede

SAMSUN merkezli Kocaeli, Çorum ve Ankara illerinde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 3'kadın 18 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 7 gün önce Samsun merkezli, Ankara, Kocaeli ve Çorum'da eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. 20 adrese 60 polisle baskın düzenleyen ekipler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaparken FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen ve açığa alınan 3'ü kadın 18 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu iddia edildi. Evlerinde yapılan aramada ise ele geçen dijital verilere el konuldu. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 18 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

------------------

Şüphelilerden detay

Adliye dışından detay

Emniyet dışından detay

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

========================================

(ÖZEL) Cumhurbaşkanı'nın, 'döviz bozdurma' çağrısına Adana'dan destek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, yastık altındaki dövizleri bozdurma çağrısına destek veren Adanalı esnaflar, birbirinden ilginç kampanyalar düzenliyor.

Merkez Yüreğir İlçesi'nde fırıncılık yapan Mahmut Yüksel, 'Mevzu memleket olunca her şeyi yaparız' diyerek, '500 Dolar bozdurup fişini getirene 5 ekmek bedava' sloganı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek verdi. Kampanyadan haberi olan aynı mahallede oturan İbrahim Güzel'de bozdurduğu 25 bin doların banka dekontuyla fırına gelip, hak kazandığı 250 ekmeği, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere, 'askıda ekmek' kampanyası için bağışladı. Güzel, "Madem böyle bir kampanya başlatıldı. Ben de sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına sahip çıktığımızı göstermek için elimdeki 25 bin Doları satıp, fırına geldim. Fırından 250 ekmek alacağım, ama bu ekmekleri 'askıda ekmek' uygulamasına bağışlayıp, gariban insanlara dağıtılmasını istiyorum" dedi. Fırının önünde seyyar sebze tezgahı açan 46 yaşındaki Şahin Çiftçi'de domates kasasının üzerine astığı afişle, 100 dolar satıp fişini getirene 1 kilo domatesi vereceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

İşyerine asılan pankartlar ve fişten görüntü

Bir gencin fırına dolar bozdurduğuna dair fiş getirmesi

Gencin konuşması

Fırındaki görevlinin konuşması

Gencin ekmeğini alıp çıkması

Fırın sahibinin konuşması

Dolar bozduran iş adamının konuşması

Ücretsiz aldığı ekmekleri dağıtması

Fırın sahibinin ve iş adamının el sıkışması

Domates kasalarının üzerindeki '100 dolar fişini getir 1 kilo dolates 1 kilo patates bedava' yazısı

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

==============================================

Gaziler, 15 Temmuz gecesini anlattı

15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlar Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ve Kırklareli'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek yaşadıklarını anlattı.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulübü tarafından düzenlenen programa FETÖ/PDY darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Safiye Bayat, Musa İlhan ve Üzeyir Civan ile öğrenciler katıldı. Darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan gaziler, girişimi 'hainlik' olarak nitelendirdi.

Gazilerden Safiye Bayat, darbecilerin insanların acı çekerek ölümlerine tanık olmak istediklerini söyleyerek, "Hainlerin hepsi bir amaç için oradaydı. Acı çekerek ölüm anımıza tanık olmak istediler. Konuştuğumda gözlerindeki kini, nefreti ve katil ruhunu görenlerdenim. Onlara yakınlaştım, konuştum, hırpalandım, darbeler aldım, hatta tanklarla taciz ateşleri açıldı. Önümden, arkamdan her yerimden ateşler açıldı. Amaçları bizden bir şeyler almaktı. Amaç can çekiştiğimizi görmekti. Ama bunu başaramadılar. Allah biz inanlara bizim gibi düşünenlere cesaret serpti. Allah o gece biz asra bedel, hainlere ise korku dolu bir gece yaşattı" dedi.

15 Temmuz gazilerinden Üzeyir Civan da o gece kolunu kaybettiğini anlatarak, "Ben kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim. Onlar o gece bizden önce sokaklara inmişler. O gece yaşadıklarımı asla unutamam. O gece canlarımızı hiç düşünmeden hainlerin karşısında durduk. Yaşlısı, genci, kadını herkes hainlerin karşısında durdu" şeklinde konuştu. Musa İlhan da Türkiye'nin o geceki mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından gazilere günün anısına plaket verildi.

14 YAŞINDA GAZİ OLDU

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde programa ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesi açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, Abdullah İrgin ve Sabri Ünal katıldı. Adviye Gül İsmailoğlu, darbe girişimi gecesine Şaraçhane Parkı'nda olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Orada asker İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önüne barikat kurmuş insanların geçmesine engel oluyordu. Onlara karşı gelen herkesin ayaklarına sıkmaya başlamışlardı. Her geçen dakika azalmadık onların düşündüğü gibi evlerimize de saklanmadık, karşı durduk. Mahkemede onlarla yüz yüze geleceğim günü iple çekiyorum. Daha küçümsediğiniz 14 yaşındaki bir kız çocuğuyla baş edemediniz nasıl bu vatanı ele geçirecektiniz diyeceğim. Yanıma düşen bir yaralıya bakarken bende vuruldum kolumdan girip sırtımdan çıkan bir G3 mermisi ile yaralandı. Şunu söylemek istiyorum onlar bizim canımızı acıktıklarını zannediyorlar. Ama aslında Allah'ın huzurundaki en yüce makamlardan gazilik ve şehitlik makamına yükseltiler ve bize madalya taktılar." .

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'na kırdığı camdan girdiğini ve içerde yaralandığını anlatan Abdullah İrgin ise kendisine yapılan 'kahraman' yakıştırmasını kabul etmediğini söyledi. İrgin, "Kahramanlar vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verenlerdir. 15 Temmuz gecesini hiç birimiz unutmayalım ve unutturmayalım" dedi.

Darbe girişimi olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini ifade eden Sabri Ünal da arkadaşlarını toplayarak sokağa çıktığını ve darbecilere karşı durduklarını anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(KIRKLARELI)

-Kuran-ı Kerim Okunması

-Salondan genel görüntü

-Gazilerin konuşması

(ÇORLU)

-Salondan görüntü

-Konuşmacılardan görüntü

-14 yaşındaki İsmailoğlu'nun anlatması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Selçuk VURUCU/ÇORLU(Tekirdağ),KIRKLARELİ,-

======================================

Doğal SİT alanları için platform çatısı altında mücadele edilecek

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından doğal SİT alanlarının derecelerinin değiştirilerek orman ve hazine arazilerinin imara açılmasının önünü açacak plana karşı harekete geçen Muğlalılar, Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) adı altında bir araya gelerek mücadele etme kararı aldı.

Muğla ile ilçeleri Bodrum, Milas, Ula, Fethiye, Marmaris, Datça ve Köyceğiz'deki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve bağımsız vatandaşların aralarında bulunduğu 75 kişi, geçen 4 Aralık'ta Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde bir araya geldi. Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Doğal SİT alanlarının derecelerinin, koruma düzeylerinin ve kapsadıkları alanların yeniden düzenlenmesi amacıyla başlattığı, 'Doğal SİT Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi'ni görüşüldü. Görüşmenin ardından oy birliği ile projeye bu haliyle karşı çıkılması kararı aldı. Moderatörlüğünü Avukat Bora Sarıca'nın yaptığı toplantıda, katılımcılar, bu tür planların oluşturulma sürecinden yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının uzak tutulmasının temel sorun olduğunu, sürecin başında verebilecekleri katkıların alınmayarak, benimsenmeyen projelerin zaten uygulama şansının olmadığını belirttiler. Benzer hataların ilerde tekrarlanmaması, yerel halk ve kurumlarının projelerin oluşturulmasında aktif katılımının sağlanması için toplantıda ortak mücadele etmeye kararı alındı.

Toplantıda Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına söz alan Rezzan Şebin plan taslağı ile ilgili Bodrum'da pek çok sivil toplum kurluşu ve mimarlar odasıyla birlikte detaylı bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, "Ankara'da konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile de görüşerek düşüncelerimizi onlara aktardık. Şimdi bizler hep birlikte çalışarak haritalarda kazanım kabul edilebilecek olumlu değişiklikleri koruyup, uygun bulunmayan yerlere itiraz edelim" dedi.

"YENİ TEVŞİK YASASI TASARISINDA ÜSTÜ ÖRTÜLÜ SAPTIRMALAR VAR"

Datçalı Mimar Faruk Şahin, "Eski düzenlemeye göre 2. derece SİT alanlarında otel yapmak mümkün değilken yeni düşünülen teşvik yasasına göre 50 dönüm olan araziler için 'kamu yararı' adı altında başvurulduğunda izin alınabiliyor. Bunun kimse farkında değil. Özellikle isim değişiklikleriyle üstü kapalı saptırma yapılmış. Bu nedenle hukuk mücadelesine hazır olmalıyız. Bunun için de üç neden var. Birincisi, imar yetkisi kargaşası, ikincisi imar alanlarındaki yükün artacak olması, üçüncü neden ise değişikliğin gerekçelerine ulaşılamaması. Ayrıca yakın zamanda askıya çıkacak taslak için yerelde her ne kadar mücadele sürse de direk Ankara'ya baskı yapılması gerekiyor" dedi.

"İTİRAZ MADDELERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Üyesi Derya Ön, "Öncelikle plan taslağının tamamına mı yoksa koruması düşürülen yerlere mi itiraz edeceğimizin kararını vermeliyiz. Köylülerimizin durumu çok önemli. Bu olayın hukuki, siyasi, yerel ayağı var. Ankara'yı etkileyerek durdurabiliriz "dedi.

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Avukat Necmetin Yankol da "Bir hukukçu olarak ve daha önce Marmaris'te maden mücadelesi vermiş biri olarak edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak, öncelikle bilim insanlarıyla çalışarak üstün kamu yararını ispatlamalıyız. Ancak bunu yaparak hukuk yolunda sonuç alabiliriz" diye konuştu.

Toplantı sonunda kabul edilemez buldukları bu planın gerçekleşmesine ve bölgedeki her türlü ekolojik tahribata, yapılaşmaya, ranta karşı birlikte mücadele etmek üzere Muğla Çevre Platformu'nun (MUÇEP) kurulmasına karar verildi. Platformun Muğla Bölgesi'ndeki tüm yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, milletvekillerinin katılımı ile daha geniş bir platforma dönüştürülmesi için çalışmaların genişletilmesi ve bir sonraki toplantının 8 Ocak'ta Marmaris'te yapılması kararlaştırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Marmaris ve Gökova'dan değişik havadan görüntüler (Arşiv)

-Toplantıdan görüntü

-Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Rezzan Şebin'in konuşması

-Datçalı Mimar Faruk Şahin'in konuşması

-Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Necmetin Yankol'un konuşması

-Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Üyesi Derya Ön'ün konuşması

Haber - Kamera: Mustafa SARIİPEK / ULA (Muğla),

=========================================

Ev eşyalarının içinden 90 bin 500 paket kaçak sigara çıktı

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri yaptıkları yol kontrolleri sırasında ev eşyası taşıyan kamyonda 90 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Kayseri-Malatya karayolu üzerinde denetim yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri ev eşyası taşıyan Adana plakalı bir kamyonu şüphe üzerine durdurdu. Ekipler araçta 90 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili kamyonda bulunan Y.K., A.İ. ve M.S.A. gözaltına alındı. Zanlılar emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Gümrük kaçağı sigaralar ile adli emanete gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Zanlıların Adliyeye getirilişi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

=========================================

Kamyonun çarpan yavru ayıyı trafik ekipleri kurtardı

BURSA'nın İnegöl İlçesi yakınlarında karayolunun karşı tarafına geçmek isteyen 3 yavru ayıya kamyon çarptı. Ayılardan biri telef olurken, diğeri yaralandı. Yaralı ayı kaza yerine gelen trafik ekipleri tarafından kurtarılırken, kazadan yara almadan kurtulan 3'üncü ayı ormanlık alana kaçtı.

Kaza, bugün saat 07.00'de Bursa-Ankara Karayolu Osmaniye Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Eskişehir'den Bursa'ya giden Erkan Alma yönetimindeki 49 AB 050 plakalı kamyon, Osmaniye Mahallesi yakınlarında aniden karayoluna fırlayan 3 yavru ayıya çarptı. Çarpma sonucunda yavru ayılardan biri parçalara ayrılarak telef olurken, biri yaralandı, diğeri ise şans eseri yaralanmadı.

Çarpma ardından yara almayan yavru ayı kaçarak kayıplara karışırken, yaralı yavru ayı karayolu üzerinde durunca imdadına İnegöl Bölge Trafik ekipleri yetişti. Kaza yerine gelen trafik ekipleri, yolu kısa süre trafiğe kapatarak yaralı yavru ayıyı yolun kenarına çektiler. 1 yaşında olduğu tahmin edilen ve bacakları ile vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan yaralı yavru ayı için İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne haber verildi. Olay yerine gelen Veteriner İşleri ekipleri yaralı ayıya yaklaşmakta çekinerek uyuşturucu iğne fırlattı. İki ayrı uyuşturucu iğnenin fırlatılması üzerine hareketsiz hale gelen yaralı yavru ayının boynuna çelik ip bağlayan ekipler yaralı yavru ayıyı sürükleyerek araca koydu.

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağına götürülen yavru ayı buradaki müdahale ardından Bursa'daki Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza anını anlatan sürücü Erkan Alma, şöyle dedi: "Bir anda önüme 3 ayı yavrusu çıktı. Solumda taksi olunca kaçamadım. İki yavruya ayıya çarptım. Diğeri ise kaçtı. Korkumdan ne araçtan inebildim ne bir şey yapabildim. Sağ olsun emniyet ekipleri gelerek bana yardımcı oldular."

Görüntü dökümü

Parçalara ayrılan yavru ayının görüntüsü, ekipleri diğer yaralı ayıyı araca alması, kamyon şoförü ile röportaj

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

==========================================

Patenli genç araca tutunarak ilerledi

ADAPAZARI'nın en işlek caddesinde patenli bir genç otomobilin arkasına tutunarak yoğun trafikte ilerledi. Patenli gencin trafikte tehlikeli ilerleyişi bir sürücü tarafından görüntülendi.

Adapazarı şehir merkezindeki Ahmet Necdet Güven Caddesi'nde çekilen görüntülerde patenli bir gencin bir otomobilin arkasına tutunarak yoğun trafikte ilerlemesi görüntülendi. Arkadaki araçta bulunan sürücünün kaydettiği görüntüde patenli genç, paten pisti olan Kent Park'a kadar otomobile tutundu. Patenli genç otomobilin hızlanmaya başlamasıyla birlikte aracı bıraktı. Patenli genç daha sonra karşılıklı trafik akışının olduğu cadde de ilerledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Patenli gencin araca tutunarak ilerlemesi

Haber: ADAPAZARI(Sakarya), -

==============================================

Başkan Dingil, engelli öğrencilerle buluştu

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden bir grup engelli öğrenci, Down Kafe'de düzenlenen etkinliğe katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil de öğrencileri yalnız bırakmadı.

İLK KEZ SAHİLE GELDİ

Öğrencilerden 14 yaşındaki Nesuha Nida Gedik'in ilk kez sahile geldiğini öğrenen Başkan Dingil, aile ile görüşerek bundan sonra istediği yerlere gidebilmesi için yardımcı olacaklarını söyledi. Başkan Seyfi Dingil, 14 yaşına gelmiş bir genç kızın bu durumda olmasından kendilerinin de sorumlu olduğunu ifade ederek "Bu ayıp hepimizim. Bir belediye başkanı olarak benim ayıbım. Onlara güzel bir ortam hazırlamaya çalışsak da demek ki daha eksikliklerimiz var. Bu öğrencilerin birçoğu sokağa bile çıkamıyordu. Önemli olan zihinlerdeki engelleri yok etmemiz lazım, halen evinden çıkmayan çocuklarımız var" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Down kafede toplanan öğrencilerle belediye başkanının selamlaşması

Belediye başkanının eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği başkanı Feray Dingil'in konuşması

İskenderun İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Cevher'in konuşması

Öğrenci Nesuha Nida Gedik ile röp.

Beldiye Baskanı Seyfi Dingil'in öğrenci Nesuha ile konuşması

Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in konuşması

Öğrencilerin salıncakta sallanmaları

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Kayseri Politika Güncel Haberler

title