Haberler

Dha Yurt Bülteni- 17

FETÖ'cü Başyaver Ali Yazıcı: Kripto olsam, suikasti ben yapardım (3) 'MAÇ 90 DAKİKA YAZISI BANA AİT DEĞİL'Duruşmada tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Mehmet Öztürk de savunmasını yaptı.

FETÖ'cü Başyaver Ali Yazıcı: Kripto olsam, suikasti ben yapardım (3)

'MAÇ 90 DAKİKA YAZISI BANA AİT DEĞİL'

Duruşmada tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Mehmet Öztürk de savunmasını yaptı. Mehmet Öztürk, Marmaris'e kendilerinden önce bir grubun oteller bölgesine gittiğini, çatışma yaşanan bazı bölgelerdeki boş kovanların olmadığını ileri sürdü. Marmaris'te polis memurları Nedip Cengiz Eker ile Mehmet Çetin'in şehit edilmesiyle ilgili kendilerinin bir ilgisinin bulunmadığını da iddia eden Mehmet Öztürk, "Nedip Cengiz Eker'in ölümüne neden olan ateşin bizim bulunduğumuz taraftan yapılması imkansız. Nedip Cengiz Eker, bizim tarafımızdan değil otel üzerindeki görevlilerin ateşi sonucu şehit olmuştur. Mehmet Çetin'in şehit olmasıyla ilgili olay yeri inceleme raporlarında düştüğü şehit olduğu yere ilişkin somut bir bölge yoktur. Mehmet Çetin'in nasıl şehit olduğu bulunamamış. Polisler Mehmet Çetin'in nasıl şehit olduğunu bilememişler, bir kişinin ifadesine göre orada şehit olduğunu değerlendiriyorlar. Nedip Cengiz Eker, bizim tarafımızdan değil bir takım kişiler tarafından bıçakla şehit edildiğine inanıyorum" dedi.

FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Yargıtay'ın 8 kriterinin kendisine uymadığını, kripto örgüt üyesi de olmadığını anlatan Mehmet Öztürk, "TSK dışından hiçbir örgütünün emirlerini yerine getirmedim" dedi. Sincan Cezaevi'nde bulunduğu sırada, '15 Temmuz'un bir son değil başlangıç olduğunu düşünüyorum. Maç 90 dakika. Daha bir şey bitmedi' şeklinde pusula yazdığı suçlamasını da kabul etmeyen Mehmet Öztürk, "Benim olduğu söylenen yazı  benim yazım görüldüğü zaman bana ait olmadığı çıplak gözle bile anlaşılabilir. Israrla benim olduğu söyleniyor ancak o yazı benim değil. Kurum tarafından kurulmuş bir kumpas. Nerede ele geçirildiği belli değil. İnfaz koruma memurları tarafından FETÖ'ye bağlamak için oluşturulmuş yazıdır. Benimle ilgili somut FETÖ bağlantısı yok. Sırf beni FETÖ'ye bağlamak adına bilerek ya da bilmeyerek iddia makamı kullanmıştır" dedi.

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN/MUĞLA,

==========================================

Sivas'ta FETÖ'den 2 kişi daha tutuklandı

SİVAS merkezli 2 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 9 kişiden 2'si daha tutuklandı. Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan 4 kişi ile birlikte tutuklu sayısı 6'ya yükseldi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Sivas ve Ankara'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Kente getirilen şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek sorguya alındı. Emniyetteki işlemleri biten 9 şüpheliden bugün 4'ü daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 2'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan 4 kişi ile birlikte tutuklu sayısı 6'ya yükseldi. Adreslerinde bulunamayan 3 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Haber: SİVAS,

==========================================

Gaziantep'teki fabrika yangını 12 saatte söndürüldü (2)

KAYIP FABRİKA SAHİBİNİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Organize Sanayi Bölgesi'nde dün çıkan ve 12 saatlik çalışmayla söndürülen iplik fabrikasının yangın sırasında içeride olduğu söylenen sahibi Tuncay Kara'yı arama çalışmaları devam ediyor.  İtfaiyenin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü olay yerinde, AFAD ekipleri ve fabrika çalışanları da Kara'yı bulmak için seferber oldu. Saatlerdir süren arama çalışmalarına rağmen henüz bir bulguya ulaşılamazken, evli, 3 çocuk babası 63 yaşındaki Tuncay Kara'nın yakınları da fabrikada bekleyişini sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Fabrikada bekleyenler

Polis ve Ambulans ekipleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Ahmet SOYDOĞAN Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 39MB

==========================================

Değiştirilen minibüs güzergahı, CHP'li belediye başkanlarını karşı karşıya getirdi

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararla Çerkezköy İlçesi'ndeki Atatürk Caddesi'ne Saray ve Kapaklı'dan gelen minibüslerin girişine izin verilmemesi, CHP'li 3 belediye başkanının arasını açtı. CHP'li Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Saray Belediye Başkanı  Nazmi Çoban, UKOME'nin aldığı karardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirtirken, sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı CHP'li Vahap Akay da, Mandalı ve Çoban'ı şov yapmakla suçladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), geçen 19 Haziran'da aldığı kararla Çerkezköy'deki Atatürk Caddesi'ne Saray ve Kapaklı'dan gelen minibüslerin girişini yasakladı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, beraberinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve minibüsçülerle Atatürk Caddesi üzerindeki Narin Kavşağı'nda toplanarak UKOME'nin son aldığı kararı protesto etti.

KAPAKLI BELEDİYE BAŞKANI MANDALI: DURUM TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, UKOME'nin kararıyla yolun uzatıldığını savunarak, "Saray hattında gelen arkadaşlarımız yolcuyu Narin kavşağında indiriyorlar. Burada inen yolcalar şehir içine nasıl gidecekler? Ana artere girmek için bu kadar kestirme yol varken, dönemeçli yolu tercih ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve UKOME'de görev yapanların bu işe duyarlı davranacaklarından da şüphem yoktur. Buradan UKOME başkanına da seslenmek istiyorum. Buradaki arkadaşların durumunu tekrar değerlendirmeye alsınlar, tekrar eski güzergaha kavuşsunlar. Bu olmadığı takdirde arkadaşlarımız idari mahkemeye başvuracaklar. Bu yanlıştan lütfen geri dönsünler" diye konuştu.

SARAY BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN: BURADA KAZANILMIŞ BİR HAK VARDIR

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da kazanılan hakların gasp edildiğini iddia ederek "Burada kazanılmış bir hak vardır. Kazanılan haklar ise gasp edilemez. Haklı taleplerini getiren taşımacılarımızın yanındayız. Biz Çerkezköy Belediyesi'nin tek yön uygulamasına değil, UKOME'nin almış olduğu karara karşıyız. Bu kararla birlikte Kapaklı ve Saraylı vatandaşlarımız mağdur oluyorlar" dedi.

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANI AKAY: ŞOV YAPIYORLAR

Öte yandan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray ve Kapaklı belediye başkanlarının karar ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. İrfan Mandalı ve Nazmi Çoban'ı şov yapmakla suçlayan Akay, paylaşımında "Çerkezköy ilçesi sınırlarında Kapaklı ve Saray belediye başkanları öncülüğünde yapılan açıklamalar kamuoyunu yanıltıcı yalan yanlış bilgi ve ifadelerle doludur. 3 yıldır kendi ilçelerindeki ulaşım mağduriyetlerine ses çıkarmayıp Çerkezköy'de şov yapanlara cevabımı 21 Ağustos 2017, saat 14.00'da ki basın toplantısında cevap vereceğim. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İrfan Mandalı röp.

-Nazmi Çoban röp.

-Toplanan kalabalık

-Kalabalığın güzergahı incelemesi

-Genel ve detay gör.

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

============================================

Estonya Başbakanı Juri Ratas Gaziantep'te (3)

SIĞINMACI KAMPINI ZİYARET ETTİ

Estonya Başbakanı Juri Ratas, ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde kurulan konteyner kentte barınan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Öğleden sonra kampa Nizip'e giden Ratas ve beraberindekiler, kamp hakkında yetkililerden bilgi aldı. Suriyeli çocukların eğitim gördüğü ana sınıfını dolaşan Ratas, kamptaki sosyal tesisleri inceleyip, konteynerde kalan Suriyeli aileyle bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından Ratas, Mozaik Müzesi'ni dolaşarak eserleri inceledi ve ardından havayolu ile kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Araçların geçişi

Konteynır kenti tabelası

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 84 MB

=============================================

Gübreye saplanan ineği itfaiye ve köylüler kurtardı

BOLU merkeze bağlı Kozlu Köyü'nde ormanlık alana bırakılan tavuk gübrelerinin içine saplanan ineği, itfaiye ve köylüler kurtardı.

Köyde hayvancılıkla uğraşan Nizamettin Tekin'in ineği sabah saatlerinde kayboldu. Köyün her yerinde ineğini arayan Tekin, saat 15.00 sıralarında ineğini köylülerin tavuk gübrelerini attığı alanda buldu. İneğini gübrelerin içine batık halde bulan Tekin, köylülerin yardımıyla ineği çıkarmaya çalıştı. Başarılı olamayan köylüler durumu Bolu Belediyesi İtfaiyesine haber verdi. İtfaiye ve köylüler ineği traktör yardımıyla bulunduğu yerden çıkardı. Nizamettin Tekin yeniden ineğine kavuşmanın sevincini yaşadı. Nizamettin Tekin daha önce başka bir köylünün de ineğinin aynı yere battığını söyleyerek, "Çarşıdan geliyordum ve baktım ineklerin hepsi tavuk gübrelerinin atıldığı yerde geziyorlar. İneğin gübrenin atıldığı yere battığını görünce köye giderek damadımla kepçeyi alarak buraya geldik. Kepçeyle yaklaşık 2 saat boyunca ineği kurtarmaya çalıştık ama başaramayınca itfaiyeye haber verdikö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-İneğin kurtarılması

-İneğin sahibi ile röportaj

-Detaylar

Süre: 01.46 Boyut: 55.6 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Ali Yazıcı Çerkezköy Kapaklı Politika Güncel Haberler

title