Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltına alındıDİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltına alındı

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı. Demirtaş'ın kapıyı açmamasına rağmen içeriye giren polisler gözaltı işlemini uyguladı. Demirtaş, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, polislerle tartıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş'ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi'ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş'ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş'ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş'a gözaltı işlemi uyguladı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRM POLİSLERLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım'ı uzaklaştıran polis, Demirtaş'ı Emniyet'e götürdü.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.

YÜKSEKDAĞ İSE ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da bu olayların yaşandığı aynı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara'daki konutunda gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Yüksekdağ'ın, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.

Bu arada soruşturma kapsamında bazı illerde HDP'li milletvekillerin de gözaltına alındığı ileri sürüldü.

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltına alındı (3)

Bu akşam gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 4 vekilinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltanı alındıkları belirtildi.

İDRİS BALUKEN DE GÖZALTINA ALINDI

HDP milletvekili İdris Baluken, Ankara'da HDP Genel Merkezi'nde polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı için genel merkeze gelen polis ekipleriyle partililer arasında arbede yaşandı.

HDP GENEL MERKEZİ'NDEN GÖRÜNTÜLER

Ankara HDP Genel Merkezi'ndeki operasyon sırasında bina içinden çekilmiş olan görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Demirtaş'ın içinde old. araçtan görüntüler

-Gözaltıya tepkiler

ANKARA,

=====================================

Başbakan Yıldırım, Çin Başbakan Yardımcısı Yang'ı kabul etti

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı ağırladı. İki lider ekonomik ve stratejik ilişkilerin yanı sıra, Çin'de FETÖ'yle mücadele konusunu da görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 2015 yılında tesis edilen Başbakan Yardımcıları düzeyindeki istişare mekanizmasının ilk toplantısına katılmak üzere Türkiye'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı bugün Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

TARİHİ İPEK YOLU CANLANDIRILACAK

Yıldırım kabulde, Çin ile stratejik düzeydeki ilişkilere verilen öneme atıfla, iki ülke arasındaki ekonomik ve beşeri ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönündeki iradelerini vurguladı. Yıldırım ayrıca, Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması konusunda yaklaşımlarının örtüştüğünü, Çin'in 'Kuşak ve Yol' projesini desteklediklerini ve Asya'dan Avrupa'ya en az maliyetli, en güvenli ve en kısa yol olan 'Orta Koridor' projelerinin, esasen 'Kuşak ve Yol' projesinin doğal güzergahlarından biri olduğunu ifade etti. Birbirini tamamlayan her iki projenin yanı sıra Yıldırım, bu projelerin altyapı boyutunu oluşturan Edirne-Kars demiryolu projesinde de Çin ile birlikte çalışmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

ÇİN'DE FETÖ'YE KARŞI MÜCADELE

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Çin'in gösterdiği destek ve dayanışma için teşekkürlerini görüşmede bir kez daha ifade etti. Yıldırım, Çin'deki FETÖ bağlantılı şahıs ve kuruluşlara karşı atılmakta olan adımlardan duyulan memnuniyeti Wang'a iletti.

Başbakan Yardımcısı Wang Yang, iki ülke arasında işbirliğinin daha da geliştirilmesi bağlamındaki iradelerinin ortak olduğunu, Başbakan Yardımcıları düzeyindeki istişare mekanizması çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirecekleri toplantının yararlı ve verimli olacağına inandığını ifade etti. Wang Yang, darbe girişimi sonrasında yapmış oldukları destek beyanlarının yanı sıra, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın, Çin Yönetimi'nin destek mesajını getirmek üzere Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı. Çin'de Türkiye aleyhine herhangi bir faaliyete izin vermeyeceklerini ve ülkede bulunan FETÖ unsurlarına karşı gereken müdahalelerde bulunacaklarını vurguladı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Karşılama

-Toplantı salonundan görüntüler

-Genel ve detaylar

ANKARA,

=============================================

Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepe'yi geçti

ANKARA ve Çankırı'dan, Şırnak'ın Siloopi İlçesi'ne sevk edilen 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Barış Gücü bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne ulaştı.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne Ankara ve Çankırı'dan sevk edilen ve 1 Kasım tarihinde yola çıkan 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy, saat 21.00'da Mardin'in Kızıltepe İlesi'ne ulaştı.

Geceyi Gaziantep'te geçiren zırhlı araç konvoyu, Kızıltepe İlçesi'nde durmadan tarihi İpek Yolu güzergahından, Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre ilçeleri güzergahından Silopi'ye gidecek. Zırhlı araç konvoyunun bu gece Silopi'ye ulaşması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Askeri zırhlı araç ve tankların geçişi

-Kızıltepe ilçe merkezindeki üst geçitten çekilen görüntüler

-İpek Yolu'ndan geçiş yapan araçlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER / KIZILTEPE-MARDİN,

===================================================

Malatya'da gaz sızıntısından etkilenen 36 kişi hastanelik oldu

MALATYA'da kaynağı belirlenemeyen ve özellikle bir mahallede yaygın olan gaz kokusu endişe yaratırken, sızıntıdan etkilenen 16'sı çocuk 36 kişi hastanelere kaldırıldı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe ve İnönü Mahallerinde hissedilen ağır koku polisi ve 112 sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Kimyasal bir maddeden kaynaklandığı sanılan koku 155 Polis İmdat ve 112 sağlık ekiplerinin telefonlarını kilitlerken, vatandaşlar soludukları havada biber gazına benzer koku algıladıklarını vurguladı. Doğalgaz kaçağı ihtimaline karşı harekete geçen yetkililer, yaptıkları araştırmadan sonra herhangi bir gaz kaçağının olmadığı sonucuna ulaştı. Tüm araştırmalara rağmen bir bölgede insanları rahatsız eden kokunun kaynağı bulunamadı.

Yeşiltepe mahallesinde etkili olan kokudan etkilenerek rahatsızlanan 16'sı çocuk 36 kişi hastanelere kaldırıldı. Ambulanslar ve afat ekipleri alarma geçerken, hastanelerin acil servisleri kokudan rahatsızlananlarla doldu.

Bu arada kokunun kaynağıyla ilgili bir olası protesto gösterilerine karşı polisin kullanacağı biber gazı stoklarındaki sızıntı olabileceği iddiaları da ortaya atıldı. Gaz sızıntısının kaynağının belirlenmesi için görevliler araştırmalarını sürdürüyor.

Göruntu Dokumu:

-----------

-Gazdan etkilenenler

-Ekiplerin mudahalesi

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA,

======================================

Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

BURSA'da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Armutköy Mahallesi Yunuseli Caddesi'nde meydana geldi. Armutköy yönüne giden 31 yaşındaki Murat Soy yönetimindeki 34 JK 3501 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 39 yaşındaki Mustafa Kayraklı yönetimindeki 16 HB 664 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Kazada Mustafa Kayraklı hayatını kaybetti, 34 yaşındaki Bedriye Kayraklı ile Murat Soy ise yaralandı. Ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Soy'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Mustafa Kayraklı'nın cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Kaza yerinden detaylar

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Detaylar

HABER-KAMERA: Mehmet İNAN-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Yıldırım Diyarbakır Kızıltepe Politika Güncel Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title