Haberler

Dha yurt bülteni - 12

Samsun'da bıçaklı sopalı kavga kameradaSamsun'da iki grup arasında çıkan bıçaklı ve sopalı kavgada Mustafa E. (54), vücudunun 14 yerine aldığı bıçak darbesi sonucu yaralandı.

Samsun'da bıçaklı sopalı kavga kamerada

Samsun'da iki grup arasında çıkan bıçaklı ve sopalı kavgada Mustafa E. (54), vücudunun 14 yerine aldığı bıçak darbesi sonucu yaralandı. Kavga anı güvenlik kameralarına anbean yansırken, kaçtıkları sırada yakalanan 2 şüpheliden 1'i, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, 24 Ağustos'ta İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerine meydana geldi. İddialara göre otomobiliyle seyir halinde olan Hakan K. ve Emrah K., çorbacı önünde beklemekte olan Mustafa E. ile henüz bilinmeyenden nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Hakan K. otomobilden aldığı sopa ve bıçakla Mustafa E.'ye saldırdı. Mustafa E., çıkan kavgada vücudunun 14 farklı yerinden bıçaklandı. Yaralanan Mustafa E.'nin arkadaşlarının da kavgaya karışmasıyla iki grup arasında sopalı ve tekmeli kavga büyüdü. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Mustafa E., ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı Mustafa E.'ye toplam 58 dikiş atıldığı tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, bölgeden otomobille kaçan 2 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hakan K. tutuklanırken, Emrah K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan sopalı bıçaklı kavga anı da çevredeki işyerine ait güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Görüntülerde, iki grubun tartışma sonrası kavgaya tutuştuğu, bıçaklı saldırıda bulunan şüphelilerin araçla kaçtığı görülüyor.

Görüntü Dökümü
---------
-Olayın oluş anından güvenlik kamerası kayıtları

(Süre: 01.43 dk) - (Boyut: 4.01 MB)

Haber: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

================

Diyarbakır'da 30 Ağustos coşkusu

DİYARBAKIR'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutladı. Tören, Valilik karşısındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, hem Valilik hem de Büyükşehir Belediyesi adına çelenk bıraktı. Çelenk sunumun ardından Vali Güzeloğlu, makamda tebrikleri kabul etti.
Tebrik kabul töreninden sonra kutlamalar Valilik önünde devam etti. Buradaki kutlamalara, Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gaziler, şehit yakınları ve halk katıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları programında Vali Güzeloğlu ile Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, tören aracına binerek askeri birlikleri ve halkı selamladı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okunurken, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin öğrenciler tarafından seslendirildi. Kayapınar Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi geleneksel halk oyunları gösterisi sergilendiği tören, askeri birliklerin geçişi ile Skorsky ve Atak helikopterlerin alçaktan uçuşuyla son buldu.

Görüntü Dökümü
--------
Atatürk anıtına çelenk bırakılması
Protokol
Selamlama
İstiklal Marşı
Törene katılan vatandaşlardan detay
Şiir
Halk oyunları gösterisi
Askeri Bandodan detay
Tören geçişi
Helikopterlerin geçişi

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 411 MB

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Elif FİLİZ/DİYARBAKIR,

==================

Yangında mahsur kalan yatalak kadını itfaiye kurtardı

Bursa'da, 5 katlı apartmanın en üst katında çıkan yangında mahsur kalan yatalak Ayşe Şahin (65), itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Dumandan etkilenen Şahin'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Yangın, sabah saatlerinde, merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde, 5 katlı apartmanın en üst katındaki Muhammet Şahin'e (71) ait evde, bilinmeyen nedenle çıktı. Daireden, alev ve dumanların yükseldiğini gören mahalleli durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangını söndürmek için çalışma başlatan itfaiye ekipleri, dairede, yatalak olan Ayşe Şahin'in (65) mahsur kaldığını belirledi. Bunun üzerine, kapıyı kırıp, içeri giren ekipler, Ayşe Şahin'i sedye ile evden çıkardı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Şahin'in dumandan etkilendiği belirlendi. Şahin, Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayşe Şahin'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirlenirken, yangın sırasında camide olan ve haberi alan eşi Muhammet Şahin, olay yerine koştu. İtfaiye ekipleri, yangını söndürürken evde büyük çapta zarar oluştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
------
-Yaralı kadının binadan tahliyesi
-Yaralı kadının ambulansa bindirilmesi
-Yaralı kadının eşinin binanın önünde oturması
-İtfaiye ekiplerinden ve mahalleliden detay
-Genel, detay görüntü

Süre: 4.18DK Boyut: 482MB

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,

====================

Sivas'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, Sivas'ta tören ve etkinliklerle kutlandı. İnönü Bulvarı üzerinde Sivas Valisi Salih Ayhan, Garnizon Komutan Vekilimiz Piyade Albay İlhan Erdoğan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin askeri araçla alanı dolaşarak halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Valilik ve Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törende Kazım Karabekir Paşa Ortaokulu Spor Kulübü, Yıldızlar Kategorisinde Halk Oyunları Türkiye Şampiyonu folklor ekibinin halayı beğeni topladı. Kutlama tören geçişi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü
----------
-Törenden görüntüler
-Tören geçisi
-Genel Detay

(245 MB)

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, -

==================

Burdur'da 30 Ağustos coşkusu

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Burdur'daki tören Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cenk Babürşah ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hasan Şıldak makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Zafer Bayramı kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Vali Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Babürşah ve Belediye Başkanı Ercengiz vatandaşlar, askeri birlikler ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiirlerin okunması ve mehter takımının gösterisinden sonra kutlama geçit töreniyle sona erdi. Törene Burdur milletvekilleri AK Parti'li Yasin Uğur ve CHP'li Mehmet Göker, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, kamu kurum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle gaziler ve vatandaşlar da katıldı.

Görüntü Dökümü
---------
Törene katılanlar
Çelenk sunma
Tebriklerin kabulü
Meydandaki tören

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=================

Trakya'da Zafer Bayramı coşkusu

Edirne,Tekirdağ ve Kırlareli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıldönümü düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlandı.
Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Programa Vali Ekrem Canalp, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Vali Canalp, makamında tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Talatpaşa Caddesi'nde kurulan tören alanında devam edildi. Burada Vali Canalp, Tuğgeneral Güngör ve Güngör, tören aracıyla halkı selamlayıp bayramlarını kutladı.
Törende konuşan Yüzbaşı Güven Türker, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 97'nci yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 97 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanılmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir" dedi.
Tören alanına çok sayıda vatandaş, çocuklarıyla ellerinde Türk bayraklarıyla katılırken, bazı vatandaşlar da törene Atatürk'ün resimlerinin bulunduğu tişörtlerle giyerek geldi.
Edirne'deki törenlerde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterlerine yeni katılan Türk yapımı SİHA ve askeri arazi motosikletleri tören alanından geçti. 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesine katılan Türk yapımı 1 adet SİHA ile 3 adet askeri arazi motosikletleri gösteri alanından geçerek halka gösterildi. Halkın coşkuyla karşıladığı geçişler askerlerin ve tankların geçişleriyle son buldu.
TEKİRDAĞ'DAKİ KUTLAMALAR
Tekirdağ'da Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Vali Aziz Yıldırım, 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel, CHP milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ile vatandaşlar katıldı.  Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Valilik makamındaki tebriklerin kabulünün ardından törenler, daha sonra Sahil Atatürk Bulvarı üzerindeki askerler birlikler ve öğrencilerin resmi geçidiyle sona erdi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki kutlamalar Kaymakam Cafer Sarılı, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanıvekili Albay Mehmet Kayhan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla yapıldı. Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulün ardından Atatürk Meydanı'ndaki törenlere geçildi. Meydanda bayramı izlemeye gelen vatandaşlara Çorlu Belediyesi tarafından Türk bayrağı dağıtımı yapıldı. Kutlamalarda askeri geçit töreni, folklor gösterileri yapılırken, şiirler okundu.
Kırklareli'deki kutlamalar Vali Osman Bilgin, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Rüştü Topu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri birliklerin tören geçidi yapıldı, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. Vali Bilgin, makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından İl Özel İdaresi Fuar Salon'unda resepsiyon düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
EDİRNE
-------------------
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması
Vali Canalp'in makamındaki tören
Protokolün halkı selamlaması
Yüzbaşı Türker'in konuşması
Askeri birliklerin geçişi
Törenden detaylar
Törene katılan çocuklar ve vatandaşlar

TEKİRDAĞ
Atatürk Anıtı önündeki törenler
Sahil dolgu alandaki töenler
Resmi geçit törenleri
Protokol ve valilin alandakileri selamlaması
Kutlamaya katılan vatandaşlar
Detay görüntüler

ÇORLU

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Çelenk sunumu
Kaymakam  bayram kutlama
Törende bayrak dağıtımı
Tören geçişi
Halktan görüntü
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN-Olgay GÜLER/EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Samsun kavga Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title