Haberler

Dha Yurt Bülteni 11

1)SİLOPİ'DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN PANZER SÜRÜCÜSÜ POLİS TUTUKLANDI ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde polis zırhlı panzerinin 4 Mayıs'ta gece duvarını yıktığı eve girmesi sonucu yataklarında uyuyan 7 yaşındaki Muhammed ile kardeşi 6 yaşındaki Furkan Yıldırım'ın ölümü ile ilgili...

1)SİLOPİ'DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN PANZER SÜRÜCÜSÜ POLİS TUTUKLANDI

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde polis zırhlı panzerinin 4 Mayıs'ta gece duvarını yıktığı eve girmesi sonucu yataklarında uyuyan 7 yaşındaki Muhammed ile kardeşi 6 yaşındaki Furkan Yıldırım'ın ölümü ile ilgili yürütülen soruşturmada arazı kullanan polis memuru tutuklandı.

Silopi Karşıyaka Mahallesi 715'inci Sokak'ta belirlinemeyen bir nedenle Mesut Yıldırım'ın evine çarpan zırhlı polis panzeri duvarı yıktı. O sırada evde uyuyan olan Muhammed ile Furkan Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan panzer ile ilgili Silopi Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın istemi üzerine gözaltına alınarak savcılıkta ifadesi alınan polis memuru daha sonra sevk edildiği Silopi Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak tarafından yapılan açıklamada zırhlı polis aracını kullanan sürücünün alkollü olduğuna dair iddialarının doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, olayın Silopi ilçe Emniyet Müdürlüğünce saat 01.00 sıralarında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerine gittiği Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceleme yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:  "Silopi Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerince olay yerinde gerekli incelemelerin yapılarak meydana gelen kazaya ilişkin kaza tespit tutanağının düzenlendiği, kazaya karışan zırhlı aracı (panzer) kullanan kolluk görevlisinin Silopi Devlet Hastanesinde adli muayenesinin yapılarak alkol raporunun aldırıldığı, kazaya karışan kolluk personeline üfleme yoluyla yapılan test ve alınan kan numunesinde yapılan tahlil sonucunda görevlinin olay sırasında alkollü olmadığının tespit edildiği, kazanın ilçe merkezinde meydana gelmesinden dolayı Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütüldüğü, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli teknik araç teknisyeni bir personelin bilirkişi olarak görevlendirilerek kazaya karışan araç üzerinde bilirkişi incelemesinin yaptırıldığı, Ayrıca gerçek dışı haberlerde belirtildiği şekilde soruşturmayı yürüten Nöbetçi Cumhuriyet Savcısınca soruşturmanın akıbeti hakkında herhangi bir kişi veya Avukata kazaya karışan kolluk personelinin alkollü olduğuna dair herhangi bir bilginin verilmediği gibi bu yönde herhangi bir yorumda da bulunulmamıştır. Meydana gelen olay hakkında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma ayrıntılı ve titiz bir şekilde devam etmektedir."

OLAYLA İLGİLİ ARŞİV GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

ŞIRNAK, -

========================================================

2)ÇÖP KAMYONUNUN ÇAPTIĞI KADIN ÖLDÜ

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeki evinin önünde bir yandan tavuklarını besleyen diğer yandan komşularıyla sohbet eden 72 yaşındaki Döndü Çolak, çöp kamyonunun çarpmasıyla yaşamını yitirdi. Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Çivril İlçesi Gürpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Çivril Belediyesi'ne ait, Kader Doğan'ın kullandığı 06 FL 7660 plakalı çöp kamyonu, evinin önünde bir yandan tavuklarını besleyen, diğer yandan komşularıyla sohbet eden Döndü Çolak'ı fark etmeyerek çarptı. Ağır yaralanan Çolak, kaza yerine gelen ambulansla Çivril Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çolak, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çöp kamyonu şoförü Kader Doğan'ı gözaltına alan jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olayın yaşandığı sokaktan görüntü

Evde toplanan kadınlardan görüntü

Tavuk kümesinden görüntü

Ölen Döndü Çolak'ın resmi

Haber- Kamera: Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli),

======================================================

3) ŞİKAYETÇİ OLDUKTAN 3 SAAT SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

ADANA'da alacak verecek meselesi yüzünden sokakta çıkan çatışmada 21 yaşındaki Mehmet Emin Gül hayatını kaybederken 24 yaşındaki İsmail Adıgüzel, 22 yaşındaki Ahmet Akan ile olayla hiç ilgisi olmayan 27 yaşındaki Erdal Köroğlu yaralandı. Mehmet Emin Gül ile babasının olaydan 3 saat önce, evlerine silahlı saldırı yapıldığını söyleyerek karakola gidip şikayetçi olduğu anlaşıldı.

Olay, saat 13.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Meydan Mahallesi'nde  meydana geldi. Yol kenarında oturan İsmail Adıgüzel, aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen motosikletli Ahmet Akan ile Mehmet Emin Gül'e tabancayla ateş açtı. Mehmet Emin Gül başından, motosikletin arkasında oturan Ahmet Akan ise bacağından yaralandı. Devrilen motosiklet yolda sürüklenip durdu, bu sırada  Ahmet Akan da İsmail Adıgüzel'e  tabancayla ateş açtı. Çıkan çatışmada Adıgüzel ve  kuruyemiş dükkanından alış veriş yapan Erdal Köroğlu yaralandı.  Ahmet Akan ise motosiklete binerek olay yerinden kaçtı. Adana Devlet Hastanesi'ne götürülen Mehmet Emin Gül doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olmayan ve başından yaralanan Erdal Köroğlu ise ameliyata alındı. Bir süre sonra özel hastaneye getirilen Ahmet Akan, ayakta tedavi edildikten sonra, motosiklete binerek acil servisten kaçtı.  Silahlı saldırı anı ve sonrasında yaşananlar, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.  Çatışma sırasında seken bir kurşun ise  işyerinin camından girip, karşı duvardaki televizyona isabet etti. Televizyonun yanındaki sandalyede oturan işyeri sahibi ise şans eseri yara almadan kurtuldu.

DİLEKÇE VERMİŞ

Ayakta tedavi edilen İsmail Adıgüzel gözaltına alınırken saldırıda ölen Mehmet Emin Gül ile babası Ramazan Gül'ün, olaydan 3 saat önce evlerine silahlı saldırı düzenlendiğini ileri sürüp,  Dağlıoğlu Polis Merkezi Amirliği'ne, "Adıgüzel ailesinden tehdit alıyoruz" diyerek şikayetçi oldukları öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

***GÜVENLİK KAMERASI***ÖZEL***

Motorsikletin kayarak devrilmesi ve üzerindeki iki şahsın yere savrulması

Şahıslardan birinin ayağa kalkması ve tek ayağı üzerinde yürümeye çalışması

Diğer şahsın kalkması ve biraz ilerledikten sonra işyerinin önüne yığılması

Ayağından yaralı şahsın panik anları

Etraftaki vatandaşların işyerinin önüne yığılan şahsın yanına koşması

***

Olay yeri, polisler ve güvenlik şeridinin görüntüsü

İşyerinin camındaki ve kapısının önündeki kan izleri

Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Yerdeki boş kovanlardan genel ve detay görüntüler

İşyerinin kurşun isabet eden camının görüntüsü

Kurşun isabet eden televizyonun görüntüsü

Polisin olay yerini trafiğe kapatması

Cinayet zanlılarından birinin polis aracı içinde konuşması

Özel Güney Adana Hastanesi önünden görüntüler

SÜRE: 02'35"    BOYUT: 158 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=====================================================

4)GÜLCAN HEMŞİRE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AYDIN'ın Buharkent İlçesi'ndeki trafik kazasında yaşamını yitiren, gazeteci 41 yaşındaki Gürhan Cem Ulucan'ın hemşire eşi 39 yaşındaki Gülcan Ulucan, görev yaptığı hastanede düzenlenen törenin ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Denizli- Aydın Karayolu Gencelli Mahallesi yakınlarında dün (pazartesi) sabah meydana gelen trafik kazasında; gazeteci Gürhan Cem Ulucan yönetimindeki 09 ND 697 plakalı cip, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada Gürhan Cem Ulucan'ın eşi Gülcan Ulucan, aracın sunroof'undan dışarı fırlayarak öldü. Gürkan Cem Ulucan ve kardeşi Gökhan Ulucan (39) ile Gülcan Ulucan'ın ilk eşinden olan kızları Derin Doğan (4) ve Nehir Doğan (9) ise kazada yaralandı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kazada ölen hemşire Gülcan Ulucan için bugün yıllarca görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi önünde tören düzenlendi. Hemşire arkadaşları, gözyaşlarına hakim olamadı. Hastanedeki törenin ardından Gülcan Ulucan'ın cenazesi, Yeni Sinan Camisi avlusuna getirildi. Kazada yaralanan Cem Ulucan ise cenazeye tekerlekli sandalyeyle katılabildi. Eşinin tabutunun karşısında duran Gürhan Cem Ulucan, gözyaşlarına hakim olamadı. Gürhan Cem Ulucan'ı, gazeteci meslektaşları teselli etmeye çalıştı. Gülcan Ulucan'ın annesi Gülsüm Kale ve babası Adem Kale, kızını kaybetmenin acısını yaşadı. Gürhan Cem Ulucan'ın babası İhsan Ulucan ve Havva Ulcan da gelinlerini kaybetmenin üzüntüsüyle gözyaşı döktü.

Cenaze törenine; Gülcan Ulucan'ın hemşire arkadaşları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, basın mensupları ve çok sayıda Nazillili katıldı. Hemşire Ulucan, öğlende kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları arasında Nazilli Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hastanedeki törenden görüntü

Camideki cenaze namazından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

==================================================

5)DİYARBAKIR'DA BULUNAN 7 KURT YAVRUSU ŞANLIURFA'YA GETİRİLDİ

İYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde bulunan 7 kurt yavrusu Şanlıurfa Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde dağlık alanda gezen vatandaşlar tarafından 7 kurt yavrusu bulundu. Yavru kurtlar Şanlıurfa'da Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı. Ekipler yavrular için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan yavruları ölen bir köpek buldu. Anne köpek yavru kurtlara sahip çıkıp süt emmelerini sağladı..Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Yüksel, Diyarbakır'dan getirilen tahmini 2-3 günlük 7 kurt yavrusuna baktıklarını belirterek, "Hayvan barınağında yeni yavrulamış ve yavruları ölen bir köpeği getirdik ve beslenmelerini sağladık. Hayvanlar hemen birbirlerine uyum sağladılar. Bunlar bir süre beslendikten sonra güvenli bir bölgede doğaya bırakacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezin

Yavru kurtlara tedavi eden personeller

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Yüksel konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 256 MB

======================================================

6)SURİYELİ KAÇAKLAR TIR DORSESİNDE YAKALANDI

AFYONKARAHİSAR'da Suriyeli kaçakları taşıdığı ihbarı üzerine polis tarafından durdurulan TIR'ın dorsesinde Suriyeli kaçak mevsimlik işçiler yakalandı.

Afyonkarahisar çevre yolunda hareket halindeki Ahmet B.'nin kullandığı 20 BBH 08 plakalı TIR'a bağlı 48 PD 256 plakalı dorsede çok sayıda insan seyahat ettiği ve kaçak olabileceği ihbarı üzerine Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis, TIR'ı çevre yolundan ayırarak şehir girişinde durdurdu. Yapılan incelemede TIR'ın dorsesinde çoğunluğu çocuklardan oluşan Suriyeli 40 kaçak yakalandı.

Kaçakların Sinanpaşa İlçesi'nde kaldıkları kamptan Çobanlar İlçesi'ne mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği belirlendi. TIR'dan indirilen kaçaklar başka bir araçla Sinanpaşa'daki kampa geri gönderildi. TIR sürücüsü Ahmet B.'ye 800 lira para cezası uygulanırken, TIR ise 15 gün trafikten men edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-TIR ve mültecilerin detayları

-Araçtan indirilişleri, bekletilmeleri

-Çocuklardan detaylar

-Başka araçlara bindirilişleri

100 MB /// 03.08"

HABER-KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

====================================================

7)ÖLEN GENÇ KIZA BONZAİ İÇİREN VE SATAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIRIKKALE'de bir inşaatın zemin katında gizli olarak aşırı derecede sentetik uyuşturucu bonzai içen 23 yaşındaki Fatma Ceylan yaşamını yitirirken, içiren erkek arkadaşı Günay Tolubilek ile satan ve sabıkalı olduğu belirlenen Tuncay Mayalı tutuklandı.

Olay, Kırıkkale'nin Bahçelievler Mahallesi 2082'nci Sokak'ta bulunan bir inşaatın zemin katında meydana geldi. Boş bir inşaatın zemin katına girdiği tespit edilen Fatma Ceylan ile erkek arkadaşı 23 yaşındaki Günay Tolubilek, iddiaya göre bonzai içmeye başladı. Bu sırada Günay Tolubilek'in bakkala giderek bir şeyler aldı. Günay Tolubilek, döndüğünde arkadaşı Fatma Ceylan'ın öldüğünü görmesi üzerine durumu emniyete haber verdi. Aşırı derecede bonzai aldığı tespit edilen Fatma Ceylan, yapılan otopsiden sonra Nokta Camisi'nde öğle namazına müteakip toprağa verildi.

Daha önce Bonzai içmekten sabıkası bulunan Günay Tolubilek ile satmaktan sabıkalı Tuncay Mayalı, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tolubilek ve Mayalı çıkarıldıkları Adliye'de mahkeme hakimi tarafından tutuklanıp, Keskin Cezaevi'ne gönderildiler.

Görüntü Dökümü

------------------------

Arşiv görüntüsü

Bonzai satmaktan tutuklanan tuncay mayalı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

======================================================

8)CHP'Lİ TORUN'UN, ORDU ŞEHİR HASTANESİ VE FINDIKLA İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, Ordu Şehir Hastanesi ve fındıkla ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, TBMM Başkanlığı'na  soru önergesi vererek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e fındığı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da Ordu'ya yapılacak şehir hastanesini sordu. Seyit Torun, son yıllarda yabancı bir firmanın insafına bırakılan, tüm çağrılara rağmen önlem alınmayan fındık piyasasında oluşan tekel sonrasında fındık üreticisinin de, yerli sermayenin de büyük zarara uğradığını, fındık ihracatında da ciddi oranda düşüş yaşandığını belirtti. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahale alımı yaptığını, 2017'de de bunun devam edip etmeyeceğini soran Torun, Bakan Çelik'e, "Müdahale alım fiyatı açıklanmadan önce Ziraat Odalarının görüşü alınmış mıdır? Fiyat belirlenirken maliyet hesabı yapılmış mıdır? Yapıldı ise fındığın dönüm başına maliyeti kaç lira olarak hesaplanmıştır?  Devletin açıkladığı müdahale alım fiyatı 2016 sezon fındığı için mi geçerlidir? Bu fiyat tavan fiyat mı taban fiyat mıdır?  2017 sezonu fındık fiyatı için bir açıklama yapılacak mıdır? Eğer yapılacaksa hangi tarihte yapılması düşünülmektedir?  2017 fındık sezonu için bölgede hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? Çalışma yapıldı ise hasar tespit oranları nedir?  2017-2018 fındık sezonu için devlet tarafından fiyatlarda istikrarı sağlayacak bir fındık politikası belirlenmiş midir'ö sorularını yöneltti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da soru önergesi veren Seyit Torun, "Ordu şehir hastanesi ile ilgili fizibilite çalışmaları ne zaman bitirilecektir? Projenin tamamlanma süresi ne kadardır? Yapılacağı açıklanan şehir hastanesinin YPK onayı var mıdır? YPK onayı olmadan yapılamayacak olan bir yatırım için 3 yıl içinde bitirileceği yönündeki açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilkent, Kayseri, Mersin gibi şehir hastanelerinin proje-ihale-yapım süreçleri 6-7 yıl gibi bir zamanı almışken Ordu şehir hastanesi için 3 yıl gibi bir zaman tanımlanması hangi kriterlere göre açıklanmıştır?  Ordu iline yapılması düşünülen şehir hastanesi kaç yatak kapasiteli olacaktır? Şehir hastanesiyle birlikte diğer tüm devlet hastaneleri kapanacak mıdır? Eğer kapatılacak ise devlet hastanelerinin sağlık, teknik, idari ve taşeron kadroları şehir hastanesinde mi görevlendirilecektir? Şehir Hastanesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden bir arazi tahsis talebinde bulunulmuş mudur? Bu arazi Botanik Park arazisi midir'ö ifadelerini kullandı.

Nedim KOVAN/ORDU, -

====================================================

9)CHP'Lİ TÜMER: YANAN YURDUN YERİNE ANIT YAPILSIN

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Aladağ İlçesi'nde 29 Kasım 2016 tarihinde, 10'u öğrenci, toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınının yaşandığı yere anıt yapılmasını önerdi. Milletvekili Tümer, Adana Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aladağ Belediye Başkanlığı'na çağrıda bulunarak 'henüz ilkokul çağında ailelerinden uzakta eğitim almak zorunda bırakılan minik yüreklerin çığlıklarının hafızalara kazındığını ve asla unutulmaması gerektiğini' söyledi. Tümer, konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi: "Çocuklarımızın anılarını yaşatmak, onları unutmadığımızı, daima hatırlayacağımızı vurgulamak adına böyle bir anıta ihtiyacımız var. Kız öğrencilerimizin eğitim-öğretim uğruna canlarını verdiğini anlatan dokunaklı bir kompozisyonla Aladağ'a yakışan bir anıt yapılması için yetkilileri duyarlılığa davet ediyorum."

CHP'li vekil, başka çocukların ölmemesi, ailelerin ve ülkenin yeni facialarla sarsılmaması için Türkiye'deki tüm yurtların Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet yürütmesi ve sürekli denetim altında tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Yıldırım Şırnak Silopi Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title