Haberler

Dha Yurt Bulteni - 10

Hakkari'de toprağa gömülü makineli tüfek ele geçirildi HAKKARİ'de polis, bir evin evin bahçesinde toprağa gömülü makineli tüfek ve mühimmat ele geçirdi.

Hakkari'de toprağa gömülü makineli tüfek ele geçirildi

HAKKARİ'de polis, bir evin evin bahçesinde toprağa gömülü makineli tüfek ve mühimmat ele geçirdi.

Hakkari Valiliği'nden konuyal ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 9 Haziran günü ilimiz merkez Bağlar mahallesinde bulunan bir evin bahçesinde yapılan aramada, gömülü vaziyette 1 bixi makinalı tüfek,1 adet mayon kutusu ve kutu içerisinde kullanıma hazır vaziyette 25 adet fişek ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir"

Haber: HAKKARİ,

==============================================

Bakan Kılıç En büyüğünü memleketimizde yaptık

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık" dedi.

Geçen 28 Mart'ta Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan toplu açılış listesinde bulunan 'İlkadım Gençlik Merkezi'nin lansmanı bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yapıldı. Samsun'a gelen Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin en büyük 'Gençlik Merkezi'nin memleketi olan Samsun'a yapıldığı belirterek, "Önümüzdeki dönem içinde 121 tane daha gençlik merkezinin açılışı olacak. Böylece sayı 370'in üzerine 400'e yaklaşacak. Gençlik merkezleri Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafında inşa ediliyor ve işletiliyor ve yönetiliyor. Ama şunu buradan bir kez daha vurguluyorum, bu gençlik merkezleri herkese açıktır. Her sivil toplum kuruluşu her belediyemiz ve her yerel yönetimimiz bu merkezleri 24 saat kullanabilirler. Sadece kullanabilirler demiyorum, kullanmalıdırlar. Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık. Mahalle sahaları yaptık, bin 300 taneyi geçti. Son 1.5 yıl içinde Türkiye'nin her ilinde halı saha, basketbol, voleybol sahaları yaptık. Bunların hepsini gençlerimiz kullanıyor" dedi.

YATIRIMLARIN DEĞERİNİ BİLECEĞİZ

Yapılan yatırımların iyi kullanılması gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Elimizdeki imkanların değerini çok iyi bilmemiz ve kullanmazı lazım. Yapılan kamu yatırımlarını değerini iyi bileceğiz. Bazen duyuyorum, 'Ne yapıldı ki' diyenler var, onlara şunu söylüyorum. Siz yapılanları görmek istemiyorsunuz, sizin gönül gözünüzde gerçek gözünüzde kapalı. Çünkü etrafınıza baktığınızda yapılanları görmüyorsanız, bizim size yapacak hiçbir şeyimiz yok. İnşallah bir gün gelir sizde görürsünüz" diye konuştu. Bakan Kılıç konuşmasının ardından gençlik merkezini gezdi. İlkadım Belediyesi'nin yeni hizmet binası temel atma törenine geçmek için merkezden ayrıldı.

Görüntü dökümü

------------------

-Bakan Kılıç'ın açıklamaları

-Salondan detaylar

-Gençlik merkezinden detaylar

(Süre: 02.44 DK) - (Boyut: 87.33 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=============================================

Cinsel istismar şüphelisini linçten polisler kurtardı

KÜTAHYA'da geceleyin 14 yaşındaki M.A.E. adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 34 yaşındaki M.B'yi mahalleli linç etmek istedi. Polis ekiplerinin linçten kurtardığı M.B. gözaltına alındı.

Olay gece saat 01.30 Ali Paşa Mahallesi Fuatpaşa Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre Zafer Meydanı'nda düzenlenen Ramazan etkinliğine gitmekte olan M.A.E.'nin önüne kesen M.B. elle sarkıntılıkta bulundu. M.B. daha sonra, M.A.E.yi ara sokağa götürmeye çalıştı. M.A.E.'nin bağırıp yardım istemesi üzerine çevrede bulunan vatandaşlar, M.B.'ye müdahale etti. Vatandaşların linç girişime bulunduğu M.B.'yi olay yerinden geçmekte olan trafik polisleri kurtardı. Takviye gelen polis ekipleri M.B.'yi tedavisi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedavisi acil serviste yapılan M.B 'nin 1.25 promil alkollü olduğu belirlendi. Gerekli tedavisi yapıldıktan sonra Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi'ne götürülen M.B.'nin hırsızlık, yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal ve tehdit gibi suçlardan 15 suç kaydının olduğu belirtildi.  Sorgulaması tamamlanan M.B. adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,

============================================

Sürücüler tüplerini alıp yardıma koştu

ADAPAZARI'nda kavşakta motor bölümü alev alan otomobili tüpünü alıp yardıma koşan çevredeki vatandaşlar söndürdü.

Olay, Mithatpaşa Mahallesi 922. Sokak'taki Mithatpaşa Köprüsü önünde 14.00 sıralarında yaşandı. Kavşakta seyir halinde olan 34 EB 1750 plakalı otomobilin motor bölümü nedeni belirsiz bir şekilde yanmaya başladı. Alevler kısa sürede büyüyüp aracın ön kısmını sardı. Bu sırada sürücü araçtan inip alevlere yangın tüpüyle müdahale etti. Çevredeki sürücüler de araçlarındaki yangın tüpleriyle yardıma koşunca yangını büyümeden söndürüldü. Yangın sonucu araçta maddi hasar oluştu.

Haber: ADAPAZARI(Sakarya)

=============================================

Karabük'te iki kamyonet çarpıştı: 4 yaralı

KARABÜK'te, kontrolden çıkarak karşı şeride geçen hafif ticari aracın karşıdan gelen hafif ticari araçla çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Karabük -Safranbolu Çevre Yolu Yeşil Mahalle mevkiinde meydana geldi. Safranbolu yönüne giden 77 yaşındaki Ali Namal yönetimindeki 78 BJ 226 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkarak orta refüjdeki aydınlatma direğine ve 2 ağaca çarptıktan sonra karşı şeride geçerek Melih Gürbüz'ün kullandığı 01 DG 462 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler Ali Namal, Melih Gürbüz, yanında bulunan Cüneyt Kazmaoğlu ve Bilal Battal yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Devrilen aydınlatma direği ve ağaçlar

Süre: (02.17) Boyutu: (103 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Karabük Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title