Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)HAKKARİ'DE PKK ASKERİ ARACA ROKETLE SALDIRDI: 1 ŞEHİT, 6 YARALI HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristler askeri araca roketatarlı saldırıda bulundu, 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

1)HAKKARİ'DE PKK ASKERİ ARACA ROKETLE SALDIRDI: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristler askeri araca roketatarlı saldırıda bulundu, 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın verdiği bilgiye göre olay dün saat 14.00 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolunda meydana geldi. PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında isabet alan askeri araçta bulunan 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada Çukurca İlçesi'ne bağlı Ormanlı ile Gündeş köyleri arasında zıhlı askeri aracın devrilmesi sonucu 12 asker yaralandı. Vali Toprak, yaralı askerlerden birinin durumunu ağır olduğunu, diğer askerlerin ise tedavilerini sürdüğünü söyledi.

VALİ TOPRAK YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Hakkari Valisi  Cüneyit Orhan Toprak, bölücü terör örgütü mensupları tarafından Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Oğul Köyü yakınında  askeri araca yönelik düzenlenen roketli saldırıda yaralanan 6 askeri, tedavi gördükleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Askerlerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi alan Vali Toprak, ardından hastane yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyarette Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz  ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da katıldı.ŞEHİT ASKER İÇİN UĞURLAMA TÖREN

Teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Samsun nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Uzman Çavuş Nejat Yaman için de iftar sonrası Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda da tören düzenlendi. Törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Yaman, Memleketi Samsun'a gönderilmek üzere Helikopterle Van'a gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hakkari Devlet hastanesinden görüntü

-Yaralı askerlerin ambulansla hastaneye getirilişi

-Polis araçlarından görüntü

-Genel ve detaylar

Haber : Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606173

===================================================

2)SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketatarlı saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın acı haberi memleketi Samsun'daki baba ocağına ulaştı. Dün saat 14.00 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketli saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın Samsun'un Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi'nde oturan baba ocağına ateş düştü. İlçe Kaymakamı Günay Öztürk ve askeri görevliler tarafından şehidin babası Turan, annesi Sevim, kız kardeşleri Esra ve Büşra Yaman'a acı haber iletildi. Nejat Yaman'ın şehadet haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evinin önünde iki ambulans bekletilirken fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin baba evine iki büyük Türk Bayrağı asıldı. Acı haberi alan yakınları ise taziyeye geldi. Bekar ve 1,5 yıllık asker olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, Samsun'un son iki hafta içinde verdiği 4'üncü şehidi oldu. Şehit Yaman için bugün öğlen namazı sonrasında Tekeköy İlçesi'ndeki Merkez Cami'nde cenaze namazı kılınacağı, ardından Selyeri Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şehidin baba evinden detay

-Ağlayanlardan detay

-Şehidin fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN / TEKKEKÖY(Samsun),

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606192

======================================================

3)İÇTİMA SIRASINDA FENALAŞAN ASKER ŞEHİT OLDU

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, içtima sırasında fenelaşan 21 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Halil Ersoy, yaşamını yitirdi. Yeni Foça 7'nci Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı'nda eğitim gören jandarma uzman onbaşı Halil Ersoy, dün akşam saatlerinde içtima sırasında aniden fenelaşıp yere yığıldı. Hemen revire kaldırılan Ersoy, burada yapılan tüm müdahalelere karşın şehit oldu. Uzman onbaşı Ersoy'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ersoy'un, 14 Nisan- 14 Temmuz tarihleri arasındaki 23'üncü Dönem Terörle Mücadele Harekatı Kursu'nda eğitim aldığı belirtildi. Uzman onbaşı Ersoy'un şehit olduğu haberi Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'ndeki baba ocağına İlçe Kaymakamı tarafından verildi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da aileyi ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Haber: İZMİR,

======================================================

4)MERSİN'DE KONGO BAYRAKLI GEMİDE 1 TON 71 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

MERSİN açıklarında, uluslararası sularda güvenlik güçleri tarafından Kongo bayraklı COMMANDER-TIDE isimli gemiye yapılan operasyonda, 1 ton 71 kilogram eroin ele geçirildi. Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na çekilen geminin 9 kişilik mürettebatı gözaltına alındı. Er Alper AL Operasyonu'nda ele geçirilen uyuşturucunun yakın tarihte tek seferde ele geçirilen en yüklü eroin miktarı olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili Emniyet'ten yapılan açıklama şöyle:

'Emniyet Genel Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca yürütülen istihbarı çalışmalarda; Kongo bayraklı bir geminin yüklü miktarda uyuşturucu maddeyi ülkemiz istikametine getirdiği haber alınmıştır. Uluslararası sözleşmeler gereği, COMMANDER TIDE isimli bu geminin yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. İçişleri Bakanlığımız tarafından Milli Savunma Bakanlığı ile irtibat kurularak Deniz Kuvvetleri Komutanlığından destek sağlanmıştır. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Mersin Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevlileriyle, uluslararası sularda yapılan ortak operasyonda; Bahse konu gemi ve içinde bulunan 9 kişilik mürettebatı 2 Haziran 2017 günü gecesi yakalanarak, yaklaşık 24 saat süren bir yolculukla Muğla Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığına çekilmiştir.

'YAKIN TARİHTEKİ EN YÜKLÜ EROİN MİKTARI'

Başkanlık, Muğla Narkotik Birimi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle gemi içerisinde yapılan aramada zula tabir edilen gizli bölmeler açığa çıkarılmış, bölmenin birisinde; 40 ayrı çuval içinde 25'erli paketler olmak üzere, toplam ağırlığı 1 ton 71 kilogram gelen eroin maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen miktar, yakın tarihimizin tek seferde yapılan en yüklü eroin yakalaması özelliğini taşımaktadır. Eroinin piyasa değeri yaklaşık 200 milyon TL'dir. Şüpheliler hakkında yürütülen adli işlemler devam etmektedir.

Operasyon; 22 Mayıs 2016 tarihinde, Akdeniz'de düzenlenen bir bombalı terör saldırısında şehit olan, Sahil Güvenlik şehidi Er Alper AL anısına ithaf edilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz tüm birimleri ile gerek ülke sınırları içerisinde gerekse uluslararası alanda, narkotik madde ticaretine yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürecektir.'

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

(POLİS KAMERASI)

-Operasyondan görüntüler

-Yeni görüntüler geçiliyor

Haber: MARMARİS(Muğla),

07.06.2017 - Haber Kodu : 170607014

===================================================

5)DERE TAŞTI, KÖY SULAR ALTINDA KALDI

KARAMAN'ın merkeze bağlı Kameni Köyü'nde yoğun yağmur ve dolan yağışın ardından derenin taşması sonucu köyün özellikle ahır ve açık besi alanları sular altında kaldı. Çok sayıda kümes hayvanı ve 5 adet koyun ve keçi telef olurken, meyve ağaçlarının büyük bir bölümü zarar gördü. Yaklaşık 70 hane ve 300 nüfusa sahip Kameni Köyü'nde yaklaşık 1 saat süren yağmur ve dolunun ardından köyden geçen dere taştı. Derenin taşması sonucu özellikle ahır ve açık besi alanları sular altında. Meyve bahçeleri de dola nedeniyle zarar gördü. Köylülerin İl Özel İdare'ye haber vermesi üzerine vidanjörle sular tahliye edildi. Su baskını nedeniyle çok sayıda kümes hayvanının telef olduğunu belirten Kameni Köyü Muhtar azası Celalettin Akkar, 5 adet koyun ve keçinin de telef olduğunu ifade etti. Dolu nedeniyle kiraz, kayısı ve elma ağaçlarının da zarar gördüğünü belirten Akkar, "Yağan yağmur ve dolu nedeniyle mağdur olduk. Hayvanlarımız telef oldu, meyve ağaçlarımız zarar gördü. Köy halkımız çiftçilik ve besicilikle uğraşıyor.  Başka gelir kaynağı yok. Mağdur olduğumuz için devletten gerekli destekleri bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Su altında kalan alanlardan detay

Suyun tahliye edilmesi

Haber: KARAMAN,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606195

=====================================================

6)OTOMOBİL BOTAN ÇAYI'NA YUVARLANDI; 3 ÖLÜ, 1 KAYIP

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde, kontrolden çıkıp yaklaşık 150 metreden Botan Çayı'na yuvarlanan otomobildeki 3 kişi öldü. Kayıp olduğu iddia edilen 1 kişi ise aranıyor.

Kaza, Pervari İlçesi Sarıdam Köyü yakınlarından meydana geldi. İlçe merkezinden Beğendik Beldesi'ne giden, henüz sürücüsü belirlenemeyen 56 AL 856 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, yaklaşık 150 metre yükseklikten Botan Çayı'na yuvarlandı. Kazayı fark eden Sarıdam Köyü sakinleri, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verip, araçtakilerin yardımına koştu. Köylüler, otomobildeki Zahit Yaman, Mehmet Emin Gönül ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin cesetlerine ulaştı.

Jandarma ekipleri, araçta bir kişinin daha olduğu iddiası üzerine, köylülerin de yardımıyla arama çalışması başlattı.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, kayıp olduğu kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kurtarma çalışmaları

-Ölü ve yaralıların ambulansa konulması

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK / SİİRT,

07.06.2017 - Haber Kodu : 170607011

=================================================

7)KONYA'DA KAZA: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

KONYA'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Konya-Beyşehir Karayolu 50'inci kilometresi, Sağlık Mahallesi kavşağında meydana geldi. Konya'dan Beyşehir yönüne giden Hasan Üçbaş yönetimindeki 34 SN 2365 plakalı otomobil, Cemil Tutar yönetimindeki 07 LB 532 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, Halime Tutar ve Raziye Tutar olay yerinde hayatını kaybetti, Hasan Üçbaş, Asiye Üçbaş, Cemile Tutar ve Sıla Nur Tutar ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazada ölen 2 kişinin cesetleri otopsi için aynı hastanenin morguna kondu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Jandarmanın olay yeri incelemesi

-Hurda dönen otomobillerin görüntüleri

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606210

===================================================

8)GAZİANTEP'TE SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALDI

GAZİANTEP'te, seyir halindeki bir otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı.

Olay, Osmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. Hareket halindeki sürücüsü öğrenilemeyen 27 AT 676 plakalı otomobilin motor kısmı henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Alev ve dumanı fark eden sürücü, otomobili yol kenarına çekerek araçtan indi. Otomobilin ön kısmında başlayan yangına çevredekiler müdahalede bulundu ancak başarılı olamadı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Otomobilin kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

Araçtan alevler yükselmesi

Yanan araca itfaiyenin müdahalesi

Cep telefonu kamerası görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

Haber--Kamera: Metin Faruk TAMER / GAZİANTEP,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606205

====================================================

9)KAYSERİ' DE HALK OTOBÜSÜNÜN DEHŞET SAÇTIĞI KAZADA HAYATINI KAYBEDEN NESLİHAN, AKYAZI'DA GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde meydana gelen kazada yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Neslihan Can'ın cenazesi, yakınları tarafından Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne getirildi. Can Ailesi'nin evinin önünde dualar okunarak helallik alındı. Neslihan Can'ın cenazesi, cenaze aracına konulurken, baba Murat Can tabuta dokunarak ağladı. Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Kızının ölümünün acısını yaşayan Murat Can ile oğlu Nadirhan Can güçlükle ayakta dururken, taziyeleri kabul etti. Cenaze namazında Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener dua ederken, helallik aldı. Cenaze namazını ise Neslihan Can'ın dayısı imam Yasin Desteci kıldırdı. Neslihan Can'ın cenazesi Merkez Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Evde helallik alınması

-Cenaze namazından görüntü

-Cenaze namazını Neslihan Can'ın dayısı Yasin Desteci'nın kıldırması

-Cami önünden cenaze arabasına cenazenin taşınması

Haber-Kamera: Alaattin ONUR / AKYAZI(Sakarya),

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606223

======================================

10)ELAZIĞ'DA SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

ELAZIĞ'da iki kişi arasında çıkan silahlı kavgada, bu sırada yoldan geçen 3 kişi tabancayla vurularak yaralandı. Olay, dün saat 23.00 sıralarında Öğretmen Evi Meydanı'ndaki Mehmet Akif Ersoy Lisesi önünde meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında taraflar, tabancalarını çıkarıp birbirlerine doğru ateş etti. Silahlardan çıkan mermiler, bu sırada yoldan geçen, 1'i kadın 3 kişiye isabet etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Yaralının ambulansa taşınması

Kalabalıktan detay

Ambulanslardan detay

Yerdeki boş kovanlar

Olay yeri şeridi

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: ELAZIĞ,

07.06.2017 - Haber Kodu : 170607012

==================================

11)MARKETTEKİ HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINDA

KONYA'da müşteri gibi geldiği markatte market sahibinin bir anlık dalgınlığından faydalanıp 3 paket sigarayı montunun içine koyarak çalan şüpheli güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 20.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fetih Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Ali Karahan'ın işlettiği markete gelen şüpheli, önce 3 paket sigara ardından da 2 kilo çekirdek istedi. Karahan'ın bir poşete çekirdek doldurmasını fırsat bilen şüpheli tezgahta bulunan 3 paket sigarayı montunu içine koydu. Daha sonra Karahan'ın yanına gelen şüpheli birazda fındık vermesini istedi. 5 dakika daha markette duran şüpheli telefon geldiğini ve acilen çıkması gerektiğini söyleyerek verdiği siparişleri almadan marketten ayrıldı.

Kasaya gittiğinde sigaraların olmadığını fark eden Ali Karahan durumu polise bildirdi. Karahan olayı şöyle anlattı: "Markette gelip benden 2 kilo çekirdek istedi. Bende o kadar çekirdeği napacaksın dedim. Sabaha kadar oturacaz dedi. 3 pakette sigara istedi. Bende sigaraları tezgahın üzerine koydum. Ben çekirdek koyarken sigaraları almış. Daha sonra bir telefon geldiğini söyleyip hızla marketten çıktı. Tezgaha gittiğimde sigaraların olmadığını fark ettim" dedi. Polis, şüpheleyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Hırsızlık anları güvenlik kamera görüntüleri

Ali Karahan röportaj

İşyerinden detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

07.06.2017 - Haber Kodu : 170607010

===================================================

12)SENANUR'UN KATİLİ TAKIM ELBİSE GİYİP ÖZÜR DİLEDİ

ADANA'nın Yumurtalık İlçesi'nde eski eşinin sevgilisine ateş ederken yoldan geçen 10 yaşındaki Senanur Sümer'in ölümüne neden olan 33 yaşındaki Serkan Aktulum, yargılandığı davanın ilk duruşmasına takım elbise ile katılıp aileden özür diledi. Ateş ederken kimseyi görmediğini anlatan Aktulum, "Pişmanım" dedi. Senanur'un ailesi de sanığa acılarını hafifletecek bir ceza verilmesini istedi.Yumurtalık İlçesi'nde geçici olarak görevlendirilen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Ercan Sümer, geçen yıl tatil yapmaları için eşi Nilgün, kızları 14 yaşındaki İrem ve Senanur'u yanında götürdü. Sümer Ailesi, kaldıkları sosyal tesisten markete gitmek için yaya olarak yola çıktı. Bu sırada iddiaya göre Serkan  Aktulum, otomobilden yolda yürüyen eski eşi Nursen A.'nın sevgilisi 34 yaşındaki Semih H.'ye tabancayla kurşun yağdırdı. S.H. ayağından yaralanırken, kaldırımda yürüyen Senanur Sümer de kanlar içinde yere yığıldı. Küçük kız, yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Başına kurşun isabet eden Senanur, yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Olayla ilgili tutuklanan Serkan Aktulum hakkında 'olası kasıtla adam öldürme'  suçundan Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

TAKIM ELBİSE İLE GELDİ

Yargılandığı davanın ilk duruşmasına sanık Serkan Aktulum takım elbise ile katıldı. Senanur'un babası Ercan ile annesi Nilgün Sümer'in de katıldığı duruşmada savunma yapan Aktulum, ateş ederken sokakta başka kimseyi görmediğini belirterek, Senanur'un ölümünden dolayı üzgün olduğunu belirip ailesinden özür diledi. Mahkeme heyeti,  Aktulum'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan baba Ercan Sümer, yargıya güvendiğini ve mahkemenin acılarını hafifletecek bir karar vereceğine inandığını söyledi. Sümer,  "Olay günü çocuklarım ıslak kek isteyince markete giderken üzerimize silah sıkıldı. Kızım başından vuruldu. Üzüntümüz hale devam ediyor. Yargının vereceği karar bizim için çok önemli. Acımızı hafifletecek kararı vermelerini bekliyoruz" dedi.

Anne Nilgün Sümer de gözyaşları içinde "Çocuğumuzu, sağlığımızı kaybettik.Çıkıp pişkin pişkin pişmanım diyor. Cezasını hafifletmek için  takım elbise giyip yargının önünde farklı pozlar sergiliyor. Yargıyı kandırılmaya çalışılıyor ama ben buna inanmıyorum. İnşallah bu insanlar ağırlaştırılmış cezalar alırlarsa diğer masum insanlara zarar vermez" diye konuştu.

Sümer Ailesi'nin avukatı Adem Eroğlu da sanık hakkında 'olası kasıtla adam öldürmek' suçundan dava açıldığını ancak olayın doğrudan 'kasıt' olarak değerlendirilmesi gerektiğini, sanığın pişmanlık ifadesinin de sonucu etkilemeyeceğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kaza kurşunu ile ölen çocuğun anne ve babasının konuşması

Avukat ile röp

Zanlı Serkan Aktulum silah sıkarken

Adliye dış görüntüsü

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER / CEYHAN(ADANA),

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606197

================================

13)CHP'Lİ BAŞKAN'DAN ZEYTİN YASASI ÇIKIŞI: TECAVÜZCÜ COŞKUN GİBİ OLDU BUNLAR

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı'nda zeytincilik yasasını değiştirmek istemesine, "Ya bunlar doğa tecavüzünden başka bir şey bilmiyorlar. Tecavüzcü Coşkun gibi oldu bunlar. Doğa tecavüzcüsü" diyerek tepki gösterdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı'nda zeytincilik yasasını değiştirmek istemesine Çanakkale'den tepki geldi. Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi öncülüğünde dün saat 17.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda çevreci, değiştirilecek olan yasa ile zeytin ağaçlarının katledileceğini ileri sürerek tepki gösterdi. Etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan da katıldı.

Atatürk Anıtı önünde ellerinde ağaç fidanları ve üzerinde 'Zeytin ağacı kendisine yapılan ihaneti asla unutmaz', 'Zeytin idam yasasına hayır', 'Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki; yaşamı yetmişinde bile zeytin dikeceksin' yazılı pankartlar ile hükümeti protesto etti. Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Anıl Can tarafından okunan yazılı basın açıklamasında başlayan etkinlikte zeytin yasasındaki değişiklik ile ortaya çıkacak sorunlar anlatıldı.

Açıklamanın ardından Başkan Gökhan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Zeytin Marmara'dan başlayıp, Karadeniz'e kadar devam eden bu bölgenin çok önemli bir tarım ürünüdür. Uzun yıllardan beri, yüzyıllardır, belki bin yıldır bu yörede var olan bir bitki. Bu yörenin tarımsal ekonomisi içinde çok önemli bir bitki. Dolayısıyla burada bir maden ocağı işletmesi için ya da sanayi kuruluşu için zeytinliklerin katledilecek olmasını anlamak mümkün değil. Diğer alanlar bitti de, zeytin alanları mı kaldı ortada, sanayi ya da madencilik yapılması için. Zeytin ağacına, zeytinliklere taciz bu hükümetin başlangıcından beri devam ediyor. İlk defa eylem yapmıyoruz. Her seferinde bu eylemler yapıldı. Ama bu sefer ki biliyorsunuz, olağanüstü halde yaşıyoruz. Bir kanun hükmünde kararname ile bunu çıkartmaya çalışıyorlar. Bunu geçirmeye çalışıyorlar. Biz bu mevcut alanları tahrip etmek suretiyle, buraları başka sanayi ve madencilik alanlarına açılmasına şiddetle karşıyız. Şimdi bir kandırmaca da yapmaya çalıştılar. Efendim konut ve turizm tesisi yapılmayacakmış. Ne yaparsan yap, ne yapmazsan yapma, sen zeytin ağacını kestikten sonra bunun hükmü yok. Kestikten sonra istediğini yap. Çanakkale'ye yönelik ve bu yöreye zeytinlik bölgelerine tacizden vazgeçmeleri lazım. Sadece zeytinle ilgili değil. Biliyorsunuz, burada altın işletmesiyle ilgili de bu sefer ormanlara da tecavüz var. ya bunlar doğa tecavüzünden başka bir şey bilmiyorlar. 'Tecavüzcü Coşkun' gibi oldu bunlar. Doğa tecavüzcüsü. Bunun kesinlikle sona ermesi lazım. Kesinlikle vazgeçilmesi lazım. Ben bu duyarlılığı göstermelerini bekliyorum."

Konuşmaların ardından topluluk, sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Cumhuriyet meydanındaki etkinlikten görüntüler

Ülgür Gökhan açıklama görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606196

========================================================

14)'YENİLENEBİLİR ENERJİ' SEMİNERİNDE AKDENİZ FOKU EYLEMİ

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) düzenlediği 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' konulu seminere, çevrecilerin Akdeniz foku eylemi damgasını vurdu. Yıldırım Enerji Holding'in CEO'su ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tamer Turna, Filiz Kirazlıdere Kömürlü Termik Santrali'nin bölgede bulunduğu ileri sürülen Akdeniz foklarının yaşamını tehdit edeceği gerekçesiyle çevrecilerin protestosuna maruz kaldı.

ÇOMÜ tarafından düzenlenen 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' başlıklı seminer, dün Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu'nda akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. ÇOMÜ Enerji Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sermet Koyuncu, 'Enerji Tasarrufu için Organik Elektronik Cihazlar' başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Yıldırım Enerji Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tamer Turna, 'YEK'lerin Sistem Entegrasyonuna Yönelik Analiz ve Çözüm Önerileri' adlı sunumunu yapmaya hazırlanırken, sürpriz bir eylemle karşılaştı. Toplantıyı izleyen İDA Dayanışma Derneği Başkanı Dr. İlhan Pirinçciler ve dernek üyeleri, oturdukları yerden ayağa kalkıp, ellerinde Akdeniz foklarının fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

AKDENİZ FOKLARI TEHDİT ALTINDA İDDİASI

Yıldırım Enerji Holding tarafından Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi'nde kurulacak olan Filiz Kirazlıdere Termik Santrali'nin bölgedeki varlıkları görüntülenerek tespit edildiğini ileri sürdükleri Akdeniz foklarının yaşamlarını tehdit edeceğini belirten İlhan Pirinçciler şunları söyledi:

"Bu Akdeniz fokları orada gözlemlenmiş, videoları var. Mağara kayıtları var. İki yıl önce yine üniversitemizin foklarla ilgili bir çalıştayı var. Şimdi ben yenilenebilir enerji konusunda böylesine önemli bir toplantının düzenlenmesine katkıda bulunan ilgili şirketin yetkililerinin affına sığınarak, kendilerine Akdeniz foku sevmeyen kişiler mi diyeceğim. ya da kömür sever bir şirket mi? İnsanoğlu dünyaya hükmederse, bilimli, bilgisiyle, aklıyla hükmederse ne arılar kalacak, ne kuşlar, ne de Akdeniz fokları."

'BİZ FOKUN DÜŞMANI DEĞİLİZ'

Ardından Yıldırım Enerji Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tamer Turna kürsüye gelerek 'YEK'lerin Sistem Entegrasyonuna Yönelik Analiz ve Çözüm Önerileri' adlı sunumunda konu hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Sonra çevrecilerin kaygılarıyla ilgili yaptığı konuşmada Turna, "Bu bizimde çok önemsediğimiz bir konu. Fok var ya da yok. Biz fokun düşmanı değiliz. Biz sırf bunu siz ifade ettiğiniz için iskelemizi 600 metre kaydırdık. Maliyetlerimizi arttırdık. Hani hiç olmazsa sizin gönlünüz ferah olsun diye. Ancak bilimsel anlamda fokların olmadığı şeklinde raporlar var. Bizi bu konuda mahkemeye de verdiniz. Hem davayı kazandık. Hem temyiz aşamasını kazandık. Eğer San Francisco orada insanlar ve foklar problemsiz bir arada yaşıyorlar. Ama bu bir seçenektir. Kuvvet ve muhtemel günün birinde bir fok olursa biz onlarla orada birlikte balık tutuyor olacağız. Bizim oraya kuracağımız santral Paris İklim Zirvesindeki kriterleri açısından sürdürülebilir" diye konuştu.

'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları' başlıklı seminer, soru cevapları eşliğinde gerçekleştirilen yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Teknolojilerine Gerçekçi Bakış Paneli ile son buldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yenilenebilir Enerji seminerinden genel ve detay görüntüler

Ellerinde Akdeniz foku dövizleri ile seminere gelen çevrecilerden görüntüler

İlhan Pirinçciler konuşma görüntüsü

Tamer Turna konuşma görüntüsü

Çevrecilerin eylemlerinden görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606182

==========================================================

15)YAVRU KURTLARI İŞKENCEYLE ÖLDÜREN BESİCİYE 8 BİN 500 LİRA PARA CEZASI

KONYA'da arazide bulduğu yavru kurtlara kulağını keserek işkence yapan, köpeğine parçalatarak öldüren ve çektiği bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan besici Y.S.'ye 8 bin 547 lira para cezası kesildi.

Konya'da besici Y.S. arazide 4 yavru kurt buldu. Bulduğu 20 günlük yavruların kulaklarını kesen Y.S., kafalarını ezip, köpeklere parçalatarak öldürdü. Bu görüntüleri de sosyal medyada yayınlayan Y.S. büyük tepki çekti.

Görüntülerin yayınlanmasından sonra harekete geçen Konya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Y.S.'ye para cezası uyguladı. Öldürdüğü kurt yavrusu başına bin 500 lira olmak üzere 6 bin lira tazminat uygulanan Y.S.'ye, hayvanlara eziyetten de yine kurt başına 546 lira olmak üzere 2 bin 184 lira daha para cezası verildi. Y.S.'ye ayrıca izinsiz hayvan yavrusu toplamak suçundan da 363 lira para cezası kesildi. Yanındaki çobanı ile birlikte kurtlara eziyet ederek öldürdüğü tespit edilen Y.S.'ye, toplamda 8 bin 547 lira para cezası kesilmiş oldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Y,S,'nin sosyal medyada paylaştığı görüntüler

Haber: KONYA,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606186

=================================================

16)ELA'YA HAYAT VERMEK İÇİN KAN VERDİLER

İZMİT'te, lösemi hastası 6 yaşındaki Ela Taşkın için başlatılan kan bağışı ve kök hücre bağışına Eğitim- Sen üyeleri destek verdi.

Lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın'ın tedavisi için ilik nakline ihtiyacı olması nedeniyle başlatılan kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyasına İzmit'te Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. Eğitim-Sen üyeleri Kızılay İzmit Kan Merkezi'ne gelerek donör bağış formlarını doldurarak kan örneği verdi. Kızılay Kan Merkezi önünde basın açıklaması yaparak Yaşa ve Yaşat sloganı ile herkesi kampanyaya destek olmaya davet eden Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yurtsever, "Ela ve tüm çocuklarımızın sesi olmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Eğitim-Sen olarak amacımız lösemi hastalığıyla mücadelede çok önemli bir rol oynayan ilik nakli gibi bir olaya dikkat çekmek ve de bu konuda toplumumuza duyarlılık sağlamaktır. Özellikle artış trendi gösteren kanser vakalarının altı çizilerek kanser hakkında kamuoyuna bilgilendirici eğitim çalışmaları yapılmasını, erken teşhis ile kanserle savaş politikasına yön verilmesini ve nüfus tabanlı kanser kayıt sistemleri kurularak daha sağlıklı veri toplanmasını Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi olarak öneriyor, bundan sonra tüm kamuoyunu kan verip uygun donör olup olmadığını öğrenmeye çağırıyoruz" dedi.

Kan örneği veren sendika üyelerinden Nurşen ve İbrahim Öğüt çifti kampanyaya katıldıkları için mutlu olduklarını belirtti. Nurşen Öğüt, "Her şeyden önce ben de bir anneyim ve 1.5 yaşında bir oğlum var. Dolayısıyla Ela nezdinde bütün çocuklara umut olabilmek ve iliklerimiz eğer oluyorsa onlara hayat vermek şans vermek adına kendi arkadaşlarımıza da çağrı yaptık. Umarım bu kampanya Türkiye'nin her yerinde yaygınlaşır ve Ela nezdinde bütün çocuklara umut olmayı başarırız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Levent Yurtsever'in konuşması

-Kan örneği vermeleri

-Nurşen ve İbrahim Öğüt çifti ile röp.

Haber-Kamera: Selda Hatun TAN-Alişan KOYUNCU / İZMİT(Kocaeli),

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606183

================================================

17)TAZELENME ÜNİVERSİTESİ'NDE KAZANDIĞI BAŞARIYLA ÖREN YAŞLILAR SINIFI GEÇTİ

TÜRKİYE'de ilk kez Antalya'da kurulan ve 60 yaş üstündekilerin okuyabildiği 'Tazelenme Üniversitesi'nde, erkekler zorunlu olan kazak dersini başarı ile tamamlayarak bir üst sınıfa geçti. Kadın öğrenciler ise ilk kez kullandığı matkap ile birçok tamir işini kendileri yapabilecek.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından kurulan Türkiye'nin ilk 'Tazelenme Üniversitesi'nin birinci yılı 22 Haziran'da sona erecek. Yaşlıların ihtiyaçlarına göre hazırlanan ders programında felsefe, tarih, teknoloji, biyoloji, tıp, kimya, ziraat, eczacılık, sosyoloji, psikoloji gibi dallarda ders veriliyor. Bunun yanı sıra erkekler yemek pişirme, kazak örme gibi pratik dersler alırken kadınlar ise tamir dersleri aldı.

İLK ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLİYOR

Türkiye Gerontoloji Atlası (GeroAtlas) araştırmasının bir ürünü olarak Prof. Dr. İsmail Tufan'ın girişimiyle gerçekleşen 'Tazelenme Üniversitesi', ilk örnek olarak gösteriliyor. Prof. Dr. İsmail Tufan, bu eğitimin ihtiyaçtan kaynaklandığını belirterek, Türkiye'de 10 milyon 60 yaş üstü vatandaş yaşadığını kaydetti. Yaşlılık sürecinde yaşam boyu öğrenme programının eksik olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tufan, "Bu projeyle 60 yaş üstü vatandaşlarımızın öğrenmeye istekli olduğunu gördük. Sağlık giderlerinin uzun vadede azalacağını gördük. Eğitimlerle birçok şeyin farkına vardılar. Öğrencilerimize zorunlu iki eğitim verdik. Erkeklerin kendilerini besleyebilecekleri bir eğitime sahip olmaları için mutfakta yemek pişirme sanatını öğretiyoruz. Demans hastalığını önlemek için de kazak örme dersi verdik. Kazak örmenin demansı önlemede çok faydalı olduğu biliniyor. Kadınlarımız için de tamirat derslerimiz var" dedi.

KAYITLAR HER YIL ARTIYOR

Prof. Dr. İsmail Tufan, öğrenci sayılarının her yıl arttığını belirterek, gelecek yıl 466 yeni kayıt olduğunu aktardı. Onkoloji hastalarının da derslerine katıldığını anlatan Prof. Dr. Tufan, "Şu ana kadar 6 üniversite daha bu tazelenme üniversitesini programlarına aldı. Bu Türkiye için yaşam boyu öğrenme programı açısından bir ilk" diye konuştu.

ALZHEİMERE YAKALANMAKTAN KORKMUYORUM

Üniversitenin 64 yaşındaki öğrencisi Hayriye Türesoy, Gerontoloji Bölümü'nde hayatı yeniden öğrendiklerini söyledi. Türesoy, "Hayatta lazım olan dersleri alıyoruz. Tamir dersleri gördüm. Bu eğitimde çamaşır ve bulaşık makinelerinde deterjan yerine soda kullanmayı öğrendim. Alzheimere yakalanmaktan korkmuyorum artık. Gelecek günlerimin daha güzel olacağına inanıyorum" dedi.

ARKADAŞININ DESTEĞİYLE KAZAK ÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Emekli inşaat mühendisi 68 yaşındaki Hasan Cevizkaya ise yarım kalan kazağını arkadaşının desteğiyle örmeye üniversitenin bahçesinde devam ediyor. Cevizkaya, "Hocalarımın söylediğine göre bu kazak örme beyindeki her iki lopu çalıştırıyor. Türk erkeğine göre kazak örmek ters düşüyor ama sağlık işin içine girince eski düşünceler geride kalıyor" diye konuştu.

MUSLUK TAMİR ETMEYİ ÖĞRENDİ

Yaşını 60 artı olarak dile getiren Mümine Erseyrek ise yeniden öğrenmek amacıyla bu üniversiteye geldiğini anlattı. Erseyrek, "Eğitimin yanında çok değerli arkadaşlar tanıdım. Burada ilk kez elime matkap aldım. Musluk tamir etmeyi öğrendim. Bilinçli ve sağlıklı mutlu yaşlılar olmak için okulumuzu tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

KAZAĞI KENDİNE ÖRDÜ

Emekli öğretmen 68 yaşındaki Mehmet Mol da ördüğü kazağı gururla yanında taşıyor. Mol, "Kazak örme işi beni çok zorladı. Örme işi 2 ay sürdü. Eşim ve kızım bana eziyet etti denebilir. Örerken yaptığım hataları görünce söküp tekrar elime veriyorlardı. Kendi emeğim olduğu için önemsedim. Bu kazağı yapmayan sınıfı geçemeyecekti. Ben de bu kazağı başkasına vermeyeceğim kendim giyeceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Gerontoloji merkezi dış plan görüntü

RÖP 1: Hayriye Türesoy

RÖP 2: Hasan Cevizkaya

RÖP 3: Prof. Dr. İsmail Tufan (Gerontoloji Bölümü Başkanı)

RÖP 4: Mümine Erseyrek

RÖP 5: Mehmet Mol

Okul önünde görüntü

Dersten görüntü

Duvarlı asılı yaşlıların görüntüleri

Detaylar

Haber-Kamera: Hasan DEMİRBAŞ-Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA,

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606194

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606198

========================================================

18)BODRUM'DAKİ DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ, DİĞER İLLERE ÖRNEK OLDU

BODRUM'da 2015 yılında başlatılan deniz dibi temizliği kampanyasının çevre illere örnek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Onun için elimizden gelen desteği bu yapılacak kampanyalara vermeye Bodrum Belediyesi olarak hazırız" dedi.

Bodrum Belediyesi'nin 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla geçtiğimiz şubat ayında başlattığı ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği deniz dibi temizlik kampanyası, ilçenin merkezindeki Kumbahçe Plajı'nda yapılan çalışmalarla sona erdi. 13 kişilik Bodrum Belediyesi dalış ekibi tarafından 3 saat süren temizlikte, 164 kg plastik, 49 kg cam, 12 kg tekstil, 62 kg metal, 32 kg ahşap ve 50 kg evsel atık olmak üzere 369 kg atık çıkarıldı. Bu yıl 1 Şubat'ta Yalıçiftlik'te başlatılan çalışmaları sırasıyla Güvercinlik, Mazı, Gümbet, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Türkbükü, Torba, Gölköy, Bardakçı ve Kumbahçe koyları izledi. Ayrıca ilk kez gerçekleştirilen Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST) için de özel bir etap yapılarak Yahşi'de de deniz dibi temizlendi.

Çıkarılan çöpler, her yıl olduğu gibi Bodrum Belediye Meydanı'nda sergilendi. Bodrum Belediye Meydanı'nda dalgıçlarla buluşan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, denizden çıkan çöpleri inceledi. Dalgıçlardan deniz dibi ile ilgili bilgi alan Kocadon, "Bodrum'un bütün koylarını temizledik. Bugün de Kumbahçe ile Bodrum limanı arasını temizleyerek son noktayı koyduk. Önemli olan halkın bilinçlendirilmesi, çocuklarımıza daha iyi bir şekilde temizlik eğitiminin verilmesidir. Ama en önemlisi denizlerden ekmek yiyen denizci kardeşlerimizin biraz daha dikkatini çekmektir. Maalesef deniz genellikle teknelerden atılan çöpler ile kirleniyor. Bu da tabii Bodrum'a yakışmıyor. Bu kampanya sayesinde her yıl yüzde elli denizlerimizde çöp azalıyor. Demek ki yaptığımız kampanya doğru bir kampanyadır" diye konuştu.

KAMPANYA ÖDÜL KAZANDIRDI

Kampanyanın sadece şubat ve mayıs aylarını kapsamamasını, yılın 12 ayı sürdürülmesini isteyen Kocadon, "Bizim en büyük görevimiz bizden sonraki nesillerimize güzel bir doğa ve çevre bırakmak. Onun için çevre gününü sadece 5 Haziran'da kutlamayalım, her gün çevre günü olsun. Çünkü yaşayabilmemiz için bu oksijeni alabilmemiz için bu çevreye ihtiyacımız var. Çevreyle doğayla barışık yaşayan ülkelerin geleceği her zaman garanti altındadır. Onun için bu temizlik kampanyası bize birçok ödül de kazandırdı" dedi. Başkan Kocadon, projeyi uygulamak isteyen ilçelerden yardım talepleri geldiğini belirterek, "Bu proje örnek oldu. Türkiye'nin birçok yerinden aynı kampanyayı yapmak isteyenler bizden yardım istiyorlar. Bizim çok güzel profesyonel bir dalgıç ekibimiz var. Arkadaşları da oraya görevlendireceğiz. Çünkü sadece Bodrum'un temiz olması değil bütün Türkiye'nin ve dünyanın temiz olması lazım. Onun için elimizden gelen desteği bu yapılacak kampanyalara vermeye Bodrum Belediyesi olarak hazırız" dedi.

Bu sene 18 koyda yapılan deniz dibi temizlik kampanyası, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekiplerinin ortak planlama ve destekleriyle gerçekleştirildi. Kampanyaya sivil toplum kuruluşları ile okullar da destek verdi.

'Denize en çok MAVİ yakışır' deniz dibi temizlik kampanyası geçtiğimiz yıl İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü almıştı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Başkan Kocadon'un açıklamaları,

-Temizlik çalışmalarından görüntü,

-Deniz dibinden görüntü,

-Çıkarılan çöplerin sergilenmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla),

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606185

===================================

19)DENİZDE 1 SAATTE ÇIKARDIKLARINI KIYIDA SERGİLEDİ

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 27 yıldan bu yana her Çevre Günü'nde deniz temizliği yapan balıkadam Çetin İşten, denizden çıkardıklarını kıyıda sergiledi. Dünya Çevre Günü nedeniyle deniz temizliği yapan çevre gönüllüsü Çetin İşten bu sabah Ayvalık Belediyesi önünden denize daldı. Sahildeki çay bahçelerinde oturanların meraklı bakışları altında 1 saat süren temizlikte İşten, denizden, bir araç lastiği, bir scooter, cam şişeler, teneke kül tablası ve çok sayıda plastik atık çıkardı. 3 çuval çöpü kıyıda sergileyen İşten'e dalgıç Tayfun Tarı ile birlikte S.S. Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi İkinci Başkanı İsmail Duman ile Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Halil Coşkun ve Metin Küren de eşlik etti.Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği temsilcileri 'Beni yok etme' yazılı pankart açtı. Dünya Çevre Günü'nde her yıl iç limanda  saat deniz temizliği yaptığını söyleyen Çetin İşten, "Ben denize aşığım. Günler, yıllar geçtikçe denizimiz çok kirlendi. Biz bu denizi atalarımızdan, dedelerimizden temiz bulduk, çocuklarımıza yarın temiz kalsın. Elinizde yanık sigara dahi olsa çağırın beni o sigarayı cebime atın ama bu güzel denize atmayın. Deniz artık can çekişiyor. 30 yıl önce biz burada denize girerdik. Şu anda üstünü ne kadar berrak görseniz de altı çok bulanık ve ben bir hafta temizlemeye kalksam buradan bir TIR çöp çıkar" dedi.

Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Halil Coşkun, denize sahip çıkılması açısından bu temizliğin farkındalık yaratacağını söyleyerek, "Ayvalık'ta kanalizasyonlarımız iç denize akıyor, arıtma çalışmıyor. Ayvalık halkı hassastır, denizini temiz tutar ama bazen kolaylık olsun diye çöpler denize atılabiliyor. Ayvalık mavi kalsın" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Dalışa hazırlıktan görüntü,

-Dalıştan görüntü

-Çetin İşten ile röp,

-Çevre Derneği üyesi Halil Coşkun ile röp,

-Denizden çıkartılan atıklardan görüntü.

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK(Balıkesir),

06.06.2017 - Haber Kodu : 170606208

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Bodrum PKK Politika Güncel Haberler

title