Haberler

Dha Yurt Bulten-10

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, HATAY'DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDIAĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 2 askerden 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in cenazesi Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından...

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, HATAY'DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 2 askerden 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in cenazesi Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından göyaşlarıyla toprağa verildi.

Hatay Havalimanı'na askeri uçakla getirilen 2 aylık evli olan Mehmet Gücüyetmez'in cenazesi,  konvoyla Kumlu İlçesi Akkerpiç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği Akkerpiç Mahalle Mezarlığına götürüldü. Hatay Valisi Erdal Ata, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ile çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Şehidin babası Hüssün Gücüyetmez cenaze namazını Vali Erdal Ata'nın yanında kılarken, bir grup kadın da gözyaşları arasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Annesi Meryem Gücüyetmez'i 5 yıl önce kaybeden şehidin 2 ay önce evlendiği eşi Tuba Gücüyetmez de gözyaşlarına hakim olamadı.

Gücüyetmez'in cenazesi askeri tören eşliğinde Akkerpiç Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Cenazenin mezarlığa getirilmesi

Tabutun omuzlara alınması

Kılınan cenaze namazı

Şehidin toprağa verilişi

SÜRE: 01' 44" BOYUT: 192 MB

Haber: Ramazan ÇELİK-Ferhat DERVİŞOĞLU-Kamera: Ramazan ÇELİK/KUMLU (Hatay),

===================================================

Diyanet İşleri Başkanı, sabah namazında gençlerle buluştu

2)BURSA ULUCAMİ'DE MEHMET GÖRMEZ İZDİHAMI

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bursa Emir Sultan Cami'nde sabah namazı kıldırdıktan sonra vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Bursa Emir Sultan Camii'nde sabah namazında gençlerle buluşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Sevgili gençler kendinizi günde beş defa rabbinizle sohbet etmekten mahrum etmeyiniz. Bu ne güzelliktir. Ne büyük bir şereftir. Hayatınız boyu günde beş defa rabbinizle buluşuyorsunuz. Onun huzurunda duruyorsunuz. Kendinizi hiçbir zaman bu nimetten mahrum bırakmayın" dedi.Sabah namazını cemaatle kılmanın önemine değinen Görmez, "Her kim sabah namazını Allah'ın evinde cemaatle eda ederse o Allah'ın koruması altındadır. Allah hepinizi, hepimizi koruması altına alsın. Bu nimetten mahrum olan kardeşlerimize de Allah'ın huzurunda durmayı, Allah'ın huzurunda dua ve niyazda bulunmayı, O'nun huzurunda kıyamda durmayı, ruküda durmayı, secdeye varmayı nasip eylesin. Hz. Peygamber şöyle buyuruyor, 'Eğer siz sabah namazını bu şekilde cemaatle kılmanın faziletini bilseydiniz ve gücünüz yetmeseydi sürünerek gelirdiniz' Allah bize güç kuvvet vermiş gücümüzle gelebiliyoruz. Rabbim, hayatımızın sonuna kadar namaza gelebilmeyi onun huzurunda durabilmeyi nasip etsin. Sabah namazı, Allah'ın bütün meleklerinin şahit olduğu bir namazdır. Allah'ın bütün melekleri sizin namaz kılışınıza şehadet ederler. Allah hepimizi bu nimetten mahrum bırakmasın dedi.

BURSA ULUCAMİ'DE MEHMET GÖRMEZ İZDİHAMI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cuma namazını kıldırmak için Ulucami'ye geldi. Okuduğu hutbenin ardından namaz kıldıran Görmez'le tokalaşmak isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu. Korumaların yol açtığı Görmez, kalabalığın arasından güçlükle çıkabildi.

Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Görmez Bursa programına Bursa İl Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının açılışı ile başladı. Osmangazi ilçesinde 15 bin 584 metre üzerine inşa edilen binanın açılışında konuşan Görmez, ""Bursa ruhu, kalbi olan bir şehir. Şehirlerimizde beton binalar çoğaldıkça bu kalbi zayıflıyor. Bunları diri tutmamız gerekiyor. Hep birlikte şehirlerin güzel ruhunu kalbini korumalıyız. Binalarımız çoğaldıkça insanın ruhunu ve kalbini ayakta tutmak için çaba göstermemiz gerekiyor. Vatandaşların her biri, sıkıntısını buraya getirebilmelidir. Şehirlerin barışı huzuru için her türlü çabayı gösteren merkez olmalıdır. Diyanet işleri teşkilatı sadece Türkiye'nin diyanet işleri değildir. Bütün dindaşlarımızın diyanetidir. Artık birlikte hareket ediyoruz. Hep birlikte bu müesseseyi korumalıyız" şeklinde konuştu.

Görmez, buradaki programının ardından Bursa Ulucami'ye gelerek Cuma namazı kıldırdı. Hutbeyi kendisi okuyan Görmez, "Hepimiz insanız ve unutkan bir varlığız. Unutuyoruz... Kendimizi, çocuklarımızı, eşimizi hayatın bin bir meşgalesi içinde unutuyoruz. Yetimi, fakiri unutuyoruz. Yanı başımızda dertleriyle inleyen, aç yatan komşumuzu unutabiliyoruz. En kötü unutkanlık insanın kendisini yaratan Allah'ını unutmasıdır. Bir kez hayat yaşıyoruz. O bir kez yaşadığımız hayatta rabbimizi unuttuğumuz zaman bizi biz yapan değerlerimizi unutuyoruz." dedi.

Okuduğu hutbenin ardından Görmez, Cuma namazını kıldırdı. Namaz sonrası vatandaşlar Görmez ile tokalaşıp selamlaşmak istedi. Ancak Görmez özel programları sebebiyle camide kalamayacağını belirterek camiden çıkmak istedi. Ancak Görmez'in etrafını saran kalabalık izdiham oluşturdu. Korumaların bile ezilme tehlikesi geçirdiği kalabalığın arasından çıkan Görmez  özel programa katılmak üzere camiden çıktı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ulucami'deki cemaatten görüntü

-Görmez'in camiye gelmesi

-Minbere çıkıp hutbeyi okuması

-Minberden inip namaz kıldırması

-Namaz sonrası yaşanan izdiham

-Sabah namazından görüntü (Diyanet İşleri Başkanlığının sitesinden alınmıştır

BOYUT: 186 mb

SÜRE: 5,51

BURSA/DHA

======================================================

3)HALİKARNAS DİSKO'DA TAHLİYE BAŞLADI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Kumbahçe Mahallesi'nde 1979'dan bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko'da tahliye çalışmalarına başlandı.

Kumbahçe Mahallesi'nde 38 yıl önce hizmete giren dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun işletmecisi, evli ve 4 çocuk babası 64 yaşındaki Süleyman Demir'in dün (perşembe) basın toplantısı düzenleyerek kapatma kararı aldığını açıklamasının ardından, bugün öğle saatlerinden itibaren tahliyeye başlandı. Bir vinç üç kamyon ve 30 işçi ile diskoda başlatılan çalışmalarda, işletmenin restoran, müzik duvarı ve sahile bakan bölümündeki kafeterya alanındaki demir bariyerler ve duvarlar, Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü işçileri tarafından sökülmeye başlandı. Kumbahçe Mahallesi'nde diskonun malzemelerinin kaldırıldığını gören vatandaşlar ise şaşkınlık içinde çalışmaları izledi.

Dünyaca ünlü diskonun işletmeci Süleyman Demir, kurumun kapatma sebebiyle ilgili konuşarak şunları söyledi:

"Böyle bir markayı kapatmak, asla aklımızın ucundan geçmezdi. Hukuki süreçleri sonuna kadar denedik. Mal sahibinin, mirasçısının çok olması ve mülklerini satmak istemeleri nedeniyle bir türlü uzlaşma sağlayamadık. Biz de diskoyu kapatma kararı aldık. Bu kararımızı açıklamadan iki hafta önce diskonun malzemelerini alarak boşaltmıştık. Bugün belediye işçileri gelerek, mal müdürlüğünden kiraladığımız ve ecrimisil ödediğimiz yerlerde olan bölümleri kaldırmaya başladılar, olup biten budur. Duygum ise bir insanın 38 yıl yetiştirdiği evladının yuvadan uçup gitmesi gibi bir şey. Ne diyeceğim bilemiyorum."

Demir'in avukatı Murat Yüksel ise mahkemenin verdiği tahliye kararına dikkati çekip, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Biz karara itiraz ettik, temziye gönderdik, bunun ardından daha istinaf mahkemesi ve davanın Yargıtay aşaması var. Tüm bunlar bitmeden karar kesinmiş gibi hareket edilmesi bizleri üzdü. Biz de tahliye kararını verdik" dedi.

Hediyelik eşya mağazası işletmecisi Volkan Acar, "Bodrum turizmine çok önemli katkılar sağlayan bir teslimin kapanması içimizi acıttı. Bodrum ve turizm açısından ciddi bir kayıp olarak görüyorum" diyel konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yıkımlardan tahliyeden işçilerin çalışmalarından genel detay görüntü

-Vatandaşlarla röp.

(Haber- Kamera: Yaşar ANTER- Nilüfer DEMİR-Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=========================================================

4)MERT EFE'Yİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde evin önünde oyun oynarken kaybolan 3.5 yaşındaki Mert Efe Olmuş, yapılan tüm aramalara rağmen halen bulunamadı. AFAD, jandarma komandolar, UMKE, SAKE, RUSUMAT, itfaiye ve gönüllü arama-kurtarma ekipleri ile köylüler kaybolan Mert Efe Olmuş'un bulunması için Yukarıbahçeler Köyü Mahallesi'nde yaklaşık 4 kilometrelik alanda çalışma yürütüyor. Fatsa Jandarma Komando Timi ve dedektör iz takip köpekleri de arama-kurtarma yapılan bölgelerde her yeri didik didik arıyor. AFAD ekiplerince arama çalışmalarında drone ile havadan da görüntü alınırken, arama bölgesinde çemberde gittikçe daralıyor. Baba Zikrullah Olmuş ve eşi Emine Olmuş'ta evde endişeyle gelecek iyi haberi bekliyor. Gözüyaşlı anne Emine Olmuş, "Evladımızla İstanbul'dan buraya geldik, dün akşam itibariyle kayboldu. Evin yanında kedi ile oyun oynuyormuş, her yeri aradık malesef bulamadık. Gören varsa lütfen jandarmaya bildirsin, herkesten yardım bekliyoruz. Bütün ekipler seferber oldu arama çalışması yapıyor. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

-Muhabir Anonsu

-Anne ve baba ile röportaj

-AFAD müdürüyle röportaj

-Aramalardan görüntü

(SÜRE: 07.11  - BOYUT: 422 MB)

aber-Kamera: Nedim KOVAN -ORDU-DHA

======================================================

5)KILIÇDAROĞLU'NA HAKARET EDEN HEYKELTIRAŞA 12 BİN LİRA CEZA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen yıl mayıs ayında Antalya Havalimanı'nda hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan heykeltıraş Ragıp Çiçen, 12 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26'ncı Dönem 1'inci Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etmek için geçen yıl 20 Mayıs akşamı geldiği Antalya'da, heykeltıraş Ragıp Çiçen'in protestosuyla karşılaştı.

Kılıçdaroğlu, havalimanında kendisini karşılayan CHP'li kalabalığı selamladığı sırada İzmir Karabağlar Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek VIP çıkış kapısı önüne koşan Çiçen, "Benim hayatımı mahvettiniz" diyerek protesto girişiminde bulundu. Olaydan sonra Ragıp Çiçen hakkında, kamu görevlisine hakaret suçundan Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Geçen aralık ayındaki ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Ragıp Çiçen, söydedikleri ve yazdıklarının arkasında olduğunu, eleştiri hakkını kullandığını söyledi. Kendisine ceza verilmesi halinde bununla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini de söyleyen Çiçen, "Çünkü ben suç işlemedim" dedi. Çiçen, mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi ile 13 Mart 2015 tarihli Kemal Kılıçdaroğlu'na noterden gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de verdi.

Ragıp Çiçen, önceki gün görülen 2'nci duruşmaya ise katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi, sanığın müvekkiline hakaret etmeye devam ettiğini beyan etti. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayette bulunduklarını açıklayan Çelik, sanık hakkında ayrıca Ankara 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti. Bunlara ilişkin belgeleri mahkemeye sunan Celal Çelik, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme sanığın kamu görevlisine işlediği suç sabit görüldüğünden Ragıp Çiçen'i 720 gün adli para cezasına mahkum etti. Takdir indirimiyle verilen cezayı 600 güne düşüren mahkeme, günlüğü 20 liradan sanığın 12 bin lira ödemesine hükmetti. Bu cezanın 24 eşit taksitle tahsiline karar veren mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun avukatlık ücreti 1980 liranın da sanıktan alınmasına hükmetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (6 Aralık 2016)

------------------

Ragıp Çiçen'in adliyeden duruşma çıkışında açıklama yaharken

Antalya Adliyesinden genel görüntü

140 MB /// 04.24"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (20 Mayıs 2016 Arşiv)

---------------

Kılıçdaroğlu'ndan görüntü

Protesto anı

00.28"

Haber: Mustafa KOZAK- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

6)ENGELLİLER BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU

SİVAS'ta temsili askerlik uygulaması kapsamında 86 engelli, 1 günlük temel eğitimlerini yapıp yemin ederek asker oldu.

Engelli derneklerinin girişimleri ile sabah Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı General Şükrü Kanatlı Kışlası'na gelen 86 engelli, askeri bot ve kamuflajlarını giydikten sonra eğitime tabi tutuldu. Kışlada vatani görevini yapan askerler, burada komutanlarının gözetiminde engelli bireylere eşlik etti. Engelliler, asker selamı vermeyi, 'rahat' ve 'hazır ol' gibi komutlarda nasıl durulacağını öğrendi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından kışlada engelliler için yemin töreni düzenlendi. Programa Vali Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adnan Oran, il protokolü ile diğer davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla engelli gençler ellerini Türk Bayrağı ve silahların üstüne koyarak ant içti. Vali Gül ve törene katılanlar engellilere katılım belgesi verdi. Programda engelli askerler adına konuşan Furkan Alper Kılıç, bir günlüğüne de olsa askerlik ocağında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip ise askerlik hizmetinin Türk milleti için kutsallığını gösteren en büyük örneğin engelillerin vatani görev sevgisi olduğunu belirterek, "Hayat şartlarınızı ağırlaştıran engellerin sizin muaf olduğunuz bu kutsal ve kutsal olduğu kadar onurlu olan askerlik hizmetinden alı koymasına razı olmadınız. Bugün buraya gelmekle, şerefle taşınan bu askerlik üniformasını giymek suretiyle vatan ve askerlik sevgisinin büyük gücü karşısında engellerin nasıl aşıldığını gösterdiniz. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçik ile silah arkadaşı oldunuz. Ortaya koyduğunuz azim ve kararlılıkla burada bulunan herkesin sizlerle gurur duymasına, sevincinize ve heyecanınıza ortak olmasına vesile oldunuz" dedi.

Engelli aileleri de, gururlu bir gün yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Yemin töreninden görüntü

-Engelillerin yemin etmesi

-Törene katılanlar

-Konuşmalar

-Komutanın konuşması

-Engellilere katılım belgesi verilmesi

Haber: SİVAS,

(193 mb)

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Görmez Doğubeyazıt Kumlu PKK Politika Güncel Haberler

title