Haberler

Dha Yurt - Başbakan Yıldırım'dan Teog Açıklaması: Sizi Stresten Kurtaracak Çalışmaları Yapacağız (1)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yarışa dönüşüp, öğrencilerin uykularını kaçırdığını belirterek, "Sizi stresten kurtaracak, istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları yapacağız.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yarışa dönüşüp, öğrencilerin uykularını kaçırdığını belirterek, "Sizi stresten kurtaracak, istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları yapacağız. 8'inci sınıfı bitirdiğinizde, hangi tarafa ilginiz varsa herkes istediği yere gidecek. 'Sistem değişikliği' diye bir şey yok. Bu, tamamen tezvirattır" dedi.

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa'da düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. TEOG'la ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, 'sistem değişikliği' yorumlarını eleştirdi.

Öğrencileri TEOG stresinden kurtarmak için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Başbakan Yıldırım, "Aslında TEOG, bir giriş sınavı değil. Sizin okulda girdiğiniz imtihanlardan her sömestr, bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığı'mız, Türkiye'nin her tarafında merkezi olarak yapıyor. Böylece okullardaki notların yanı sıra merkezi sınavdan alınan notlar da dikkate alınarak, sizin ortaokuldan sonra en uygun, en iyi liseye gitmenizin hazırlığını yapıyor. TEOG, bu; ama zaman içerisinde ne oldu? Bu TEOG, bir yarışa döndü. Aynen üniversite imtihanı gibi oldu. Sizin stresinizi artırdı. 'Acaba girebilecek miyiz?' diye uykularınızı kaçırdı değil mi? Biz, sizin uykularınızın kaçmasına razı olur muyuz? Onun için sizi, stresten kurtaracak; rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları yapacağız. 8'inci sınıfı bitirdiğinizde, hangi tarafa ilginiz varsa herkes istediği yere gidecek. Sistem değişikliği diye bir şey yok. Bu, tamamen tezvirattır. Bunlara itibar etmeyin. Amacımız, yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleri. İstenmeyen aş, ya karın ağrıtır ya baş. Onun için istediğiniz yere gideceksiniz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması

Haber: ŞANLIURFA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title