Haberler

DGS ne zaman? 2020 DGS başvuru tarihleri açıklandı mı? DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme:

DGS sınav tarihlerinin ardından başvuru süreci de başladı. Herkesin yakından takip ettiği DGS sınavı ile ilgili merak edilenleri haberimizde ele aldık. DGS ne zaman? 2020 DGS başvuru tarihleri açıklandı mı? DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS), ÖSYM sınav takviminin güncellenmesinin ardından yeni tarihleri belli oldu. Öğrenciler merakla takip ettiği sınav ile ilgili başvuru tarihi, başvuru süreci ve sınav tarihleri ile ilgili bilgileri haberimizde ele aldık.

DGS 2020 SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin son olarak güncellenen sınav takvimine göre 2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 9 Ağustos tarihinde yapılacak.

DGS 2020 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 DGS sınavı için başvuru tarihleri belirlendi. ÖSYM'nin güncel takvimine göre 2020-DGS başvuruları 9 Haziran tarihinde başlayacak ve 17 Haziran saat 23.59'da sona erecek.

DGS ne zaman? 2020 DGS başvuru tarihleri açıklandı mı? DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?DGS 2020

DGS 2020 BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınava girecek olan adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2020 DGS ücreti 130 lira olarak belirlenmiştir.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (kısaca DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Sınavın soru sayıları ise 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru ve 140 dakika olarak sınav süresi belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde onar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title