Haberler

Devlet Planlama Teşkilatı Kampı İhaleye Çıkıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesine Bağlı Çamlı Köyünde Bulunan Devlet Planlama Teşkilatı (DTP) Kampı Yarın İhale ile Satışa Çıkarılıyor. İhale 18 Ekim 2007 Tarihinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nde Saat 14.00'te Yapılacak. İhalede Yıllık Rayiç Bedel 620 Bin YTL'den Başlarken, 76 Bin 496 Metrekarelik Alan 29 Yıllığına Kiraya Verilecek.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlı köyünde bulunan Devlet Planlama Teşkilatı (DTP) Kampı yarın ihale ile satışa çıkarılıyor. İhale 18 Ekim 2007 tarihinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nde saat 14.00'te yapılacak. İhalede yıllık rayiç bedel 620 bin YTL'den başlarken, 76 bin 496 metrekarelik alan 29 yıllığına kiraya verilecek.

1980-1996 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nın üst düzey yöneticilerini ve devlet kademesindeki üst düzey bürokratları ağırlayan Devlet Planlama Teşkilatı kampı, dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından yaptırılmıştı. Çamlık ormanlar arasına ve denize sıfır noktada Gökova Körfezi'nin en güzel koylarından birisine yapılan DPT Kampı, 1996 yılında çıkan orman yangınından sonra terk edilmişti. 1996 yılında Muğla tarihinin ikinci büyük orman yangınının çıkış noktası olarak bilinen 8 bin hektar

ormanlık alanın yandığı yangın sonrası DPT Kampı terk edilmişti. Kamp Orman Genel Müdürlüğü'ne bırakılmış ve ihalesi için süreç başlatılmıştı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2005 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kampı için ihale yapılmış ve ihaleye Nissa Turizm Yatırımcılık İşletmeleri, Ece Tur, Şark İnşaat Temizlik, Albayrak Turizm Seyahat ve Yeni Mavi Ay Turizm Taşımacılık isimli 5 şirket katılmıştı. İhalede, en yüksek teklifi yıllık 930 bin YTL ile Yeni Mavi Ay Turizm Taşımacılık A.Ş vermişti. 2005 yılında ihale rayiç bedeli yıllık 520 bin YTL'den başlamıştı.

İhale, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Şişmanoğlu Toplantı Salonu'nda kapalı zarf usulü yapıldı. Yıllık 520 bin YTL muhammen bedelle 2033 yılına kadar kiraya verilecek kampın ihalesi bir saat sürdü. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) sosyal tesisleri, 930 bin YTL bedelle Yeni Maviay Turizm Şirketi'ne 28 yıllığına kiralandı.

Dönemin CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün, aylık kirası 2 bin 700 YTL'ye gelen tesislerin ihale işlemini TBMM gündemine taşıdı.

Dünyaca ünlü Sedir Adası'nın tam karşısında bulunan DPT kampının içinde yer aldığı 76 bin 496 metrekare arazi, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nce ihaleye çıkarıldı ve 24 Kasım 2005'ten geçerli olmak üzere Yeni Maviay Şirketi'ne 28 yıllığına kiralandı. Şirket, 28 yıl için toplam olarak 930 bin YTL, artı KDV ödeyecekti.

İhaleyi mercek altına alan CHP Muğla Milletvekili Üstün, Yeni Maviay'ın 31 Mart 2003'te Yılmaz Aytaç, Mustafa Mehmet Alioğlu ve Ali Uzun tarafından kurulduğunu, Aytaç'ın şirketin yüzde 98'ine sahip olduğunu, kalan yüzde 2 oranındaki hisseyi ise Metin Genç'in satın aldığını belirledi. Şirketin 17 Ocak 2006'da Bilecik'e taşındığını da tespit edip konuyu bir soru öngergesiyle TBMM gündemine taşıyan Üstün, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'ye ihaleyle ilgili şu soruları yöneltmişti. "24 Kasım 2005'te adı

geçen şirketçe kiralanan Marmaris Çamlı Köyü Taşbükü mevkiinde bulunan daha önce DPT ile Merkez Bankası'nın sosyal tesis olarak kullandığı 76 bin 496 metrekarelik alan Yeni Maviay adlı şirkete kiralanmış mıdır? Yeni Maviay Şirketi'nin aynı zamanda Albayraklar şirketinin taşımacılığını yapan şirket olması nedeniyle, bu şirket paravan bir şirket midir? 28 yıl bir ay yedi günlüğüne kiralanan arazi ve tesislerin kiralama bedeli nedir? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhale davetiye usulüyle mi yapılmıştır?

Başbakan geçen yılbaşı tatilinde söz konusu bu araziyi gezmiş midir?"

Fahrettin Üstün'ün bu önergesinden sonra Çevre ve Orman Bakanlığı DPT kampı ihalesini askıya aldı. 2005 yılında yapılan ihaleden sonra ikinci ihale yarın saat 14.00'te yine Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü binasında yapılacak. Şu ana kadar DPT kampı ile ilgili bir teklifin gelmediği öğrenilirken, ihaleyi alacak firma DPT kampını 2036 yılına kadar işletme hakkına sahip olacak.

(BT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title