Haberler

Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Şahin: ''Böyle Bir Havada, Böyle Bir Atmosferde Yeni Sezona Başlarken Bir Huzursuzluk Duyuyorum''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Turkcell Süper Ligi ile ilgili şike iddialarının üzerine özerk olan Futbol Federasyonunun gitmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Turkcell Süper Ligi ile ilgili şike iddialarının üzerine özerk olan Futbol Federasyonunun gitmesi gerektiğini söyledi.

Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK) toplantısının ardından basın mensuplarının ligdeki şike iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, bunların yeni olmadığını belirterek, ''Bunlar ortaya çıktığı an ilgili federasyonun üzerine ciddiyetle gitmesi ve bu konuyla ilgili komisyonlar oluşturarak, bu iddiaların doğru olup olmadığını şimdiye kadar tespit edip, bir sonuca varması gerekiyordu. Bu yapıldı da bizim haberimiz mi yok? O konuda şu anda bilgi sahibi değilim'' dedi.

Butün bu iddialar kamu vicdanını liglerin başlamasına birkaç gün kala son derece rahatsız ettiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

''Böyle bir havada, böyle bir atmosferde yeni sezona başlarken bir huzursuzluk duyuyorum. Ama bütün bu iddiaların üzerine gitmesi gereken özerk federasyondur. Ben de Spordan Sorumlu Bakan olarak bütün bu iddiaların soruşturulması, araştırılması için bir dosyayı bir üst yazıyla kendilerine intikal ettirdim. Ayrıca ben bütün bu çalışmalarda yardımcı olur düşüncesiyle Başbakanlık Teftiş Kurulunun da bir soruşturma yapmasını Başbakanlık'tan istedim. Sayın Başbakanımız uygun gördüğü takirde belki pazartesi günü Başbakanlık Teftiş Kurulu da bu iddiaları araştırmak üzere görevlendirilecek.''

-''BANA HİÇBİR BELGE VEYA BİLGİ GELMEDİ''-

Bakan Şahin, şike iddialarıyla ilgili kendisine hiçbir yerden belge veya bilgi gelmediğini söyledi.

''Basına intikal eden haberler bağlamında bu konuyla ilgili bilgi sahibiyim'' diyen Şahin, ''Herhangi bir kişi, herhangi bir kurum bana 'Şöyle bir şikeye tanık oldum Sayın Bakanım, bunun üzerine gidin' diye müracaat etmiş değil. Hatta bu konuda basında demeci yayınlanmış kişilerden 'Eğer çekiniyorsanız açıklama yapmaktan, gelin bana, her türlü devlet güvencesini vereceğim' diye haber gönderdiğim kişiler de olmuştur, kimse gelmemiştir'' diye konuştu.

Bir soru üzerine Bakan Şahin, yasaların Spordan Sorumlu Bakana bu konuları doğrudan araştırma, soruşturma görevi vermediğini vurgulayarak, ''Böyle yapıldığı takdirde uluslararası federasyonlar devreye giriyor. Siyasetçilerin spora müdahalesi şeklinde değerlendiriyorlar. Yani bana böyle yasayla yetki verilirse, uluslararası federasyonlar itiraz edecektir'' dedi.

Şike konusunda her türlü bilgiyi belgeyi almaya hazır olduğunu anlatan Mehmet Ali Şahin, ''Eğer bu tür arkadaşlarımız temiz futbol adına Türk sporuna hizmet etmek istiyorlarsa, bana kadar ulaşabilirler. Ben devletin ilgili birimleriyle görüşürek, kendilerinin her türlü güvencesini sağlarız. Her türlü bilgiyi, belgeyi almaya kendilerini dinlemeye hazırım. Ali İpek'e lig bittikten sonra 'Gelsin, anlatsın' demiştim. Gelmedi, zorla getirecek halim yok'' şeklinde konuştu.

-BAŞKANLARA ÇAĞRI-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kulüp başkanlarına lig başlamadan bir araya gelmeleri ve bu konular üzerinde kararlılık içinde olmaları için çağrıda bulundu.

Bakan Şahin, şunları söyledi:

''Tüm kulüp başkanları yeni sezon başlarken, bunları yeniden hatırlatmayacak, yenileriyle gündeme getirmeyecek bir kararlık içinde olmalılar. Tüm kulüp başkanlarımız bir araya gelerek, bu kararlığını kamuoyuna vermeliler. Onlardan 'Bundan sonra küfür de duymayacaksınız, hakeret içeren sporu kirleten sloganları göstermeyeceğiz, taraftarlarımıza sahip çıkacağız, her türlü şaibeden uzak bir ligin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız' demelerini bekliyorum.''

Lig başlarken tüm takımlara başarılar dileyen Bakan Şahin, ''İngiltere'de son 30 yılda 19 farklı takım şampiyonluk ipini gögüslemiş. Bizde 3 takım gögüslemiş. Bu 3 takımın dışında Anadolu'dan da şampiyonlar çıkmasını diliyorum'' dedi.

-GALATASARAY'IN BAŞVURUSU-

Bakan Şahin, Galatasaray Kulübünün Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarının bir kısmını veya tamamını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak istediğini söyledi.

İOOHDK toplantısında bu konuyu da görüştüklerini ifade eden Şahin, ''Galatasaray Kulübü bununla ilgili sözleşme talebinde bulundu. Diğer kulüpler için kira açısından neyi talep ediyorsak, Galatasaray'dan da onu talep edeceğimizi ve kendileriyle sözleşme yapabileceğimizi ilettik. Genel koordinatörümüze talimat verdik, Galatasaray ile bir sözleşme yapma yetkisini kendisine tanıdık'' diye konuştu.

Bakan Şahin, Sinan Erdem Spor Salonu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesine devriyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''Orası bir müteahhite ihale edilmişti, ancak sözleşmede ihale şartnamesindeki süre bu yıl, birkaç ay önce doldu. Şimdi tasfiye çalışmaları yapılıyor. Müteahhitle ilişiği kesildikten sonra biz burayı şu haliyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsis etmek niyetindeyiz. Büyükşehir Belediyemiz de buranın kalan kısımlarını inşaa ederek hazır hale getirecek. Böylece İstanbul çok amaçlı bir spor salonuna sahip olacak. Şu ana kadar sürüncemede kalmasından dolayı son derece üzgünüz. Ancak müteahhit arkadaşlarla çıkan bir sorun nedeniyle şu ana kadar işi çözemedik, ancak şimdi çözüm noktasına ulaştık.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title